FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

Negocierile CFR-Craiova pentru Alex Ioniță au creat tensiuni în Gruia » Conceicao se opune mutării

Alexandru Ioniță
Alexandru Ioniță

Articol de , , - Publicat sambata, 02 februarie 2019 08:06

CS U CRAIOVA // Alexandru Mitriță, ”piticul” golgeter al lui CS U Craiova, a fost vândut la New York FC. Patronul Mihai Rotaru speră să folosească o parte din cele 7,4 milioane de euro ca să-și îndeplinească visul achiziționării lui Alexandru Ioniță, decarul de la CFR Cluj. 

CS U Craiova se agită în ultima parte din mercato, după ce petrecuse liniștită iarna. L-a vândut pe Alex Mitriță la New York FC, un club din prima ligă a Statelor Unite. Suma e impresionantă, pentru un fotbalist vândut din campionatul românesc: 7,4 milioane de euro!

Micuțului atacant îi mai rămâne doar să treacă testul medical și să semneze contractul cu un salariu de 1,2 milioane de euro pe sezon.

Fortes rezolvat

Cu o asemenea avere la dispoziție, patronul Mihai Rotaru caută soluții pentru completarea lotului în regim de urgență.

Care sunt mutările prin care Universitatea speră să păstreze forța echipei și să-i calmeze pe suporterii îngrijorați de pierderea căpitanului-golgeter:

Carlos Fortes, 24 de ani

Oltenii au rezolvat achiziționarea vârfului portughez de la Gaz Metan, pe care-l mai voia și Becali la FCSB. Suma de transfer e mică, 60.000 de euro pentru un împrumut până la 30 iunie plus încă 150.000 de euro la trecerea definitivă a lui Fortes la Universitatea.

Mediașul mai păstrează și 10 la sută dintr-o afacere viitoare cu portughezul protagonist. Carlos merge în Bănie cu statutul de "vice Koljici", adică rezervă pentru atacantul bosniac. În funcție de context, Devis Mangia va avea ocazia să forțeze cu două vârfuri clasice, jucători masivi, capabili să lupte cu adversarii, fotbaliști diferiți de stilul pe care i l-au "ștampilat" Craiovei mingicari "pitici" precum Mitriță, Gustavo, Alex Băluță.

Alexandru Ioniță, 24 de ani

Playmakerul de la CFR e unul dintre fotbaliștii favoriți ai patronului Mihai Rotaru. Șeful Craiovei încearcă de un an să-l cumpere și a redeschis acum tratativele.

Clujul a plătit un milion de euro când l-a luat pe Ioniță de la Astra și negociază dur acum, în ciuda randamentului dezamăgitor pe care l-a avut în Gruia mijlocașul care părea la un moment dat un supertalent. Ardelenii speră să facă profit cu un fotbalist care a apărut în Ardeal ca o vedetă și a devenit, de-a lungul anului trecut, o rezervă de lux.

16 meciuriși două goluri a bifat Ioniță la CFR în prima parte a sezonului. Alex a fost titular doar de 7 ori, în rest a apărut pe teren ca rezervă utilizată pe parcurs

5 goluri a înscris Fortes în 19 meciuri la Gaz Metan. Portughezul fusese adus la Mediaș din liga a treia lusitană și a atras atenția în Liga 1 și cu talentul lui, și cu kilogramele în plus 

toni Conceicao s-a supărat

Negocierea CFR-Craiova pentru Alex Ioniță îl îngrijorează pe Toni Conceicao. Antrenorul Clujului se teme că lotul îi va fi slăbit și vor scădea șansele de păstrare a titlului de campion:

"Noi nu avem nici acum prea multe soluții la mijlocul terenului, nu avem mulți jucători. Dacă mai și pleacă cineva pot apărea probleme! Chiar și pentru meciul cu Hermannstadt suferim destul la mijloc".

Culio e suspendat pentru jocul cu sibienii, Hoban și Mate Males sunt în recuperare după accidentări vechi. Linia mediană probabilă: Ioniță-Bordeianu-Djokovici.

New York, lot sub al FCSB!

Mitriță va juca în Major League Soccer, o competiție prin care au trecut multe supervedete în ultimii ani: Kaka, Beckham, Ibrahimovici, David Villa, Giovinco. Alex nu va avea alături asemenea nume imense.

Lotul lui New York FC e alcătuit, în general, din jucători submediocri, necunoscuți în fotbalul european. Există o singură excepție, un argentinian, Maxi Moralez, care a adunat 142 de meciuri și 18 goluri pentru Atalanta în Serie A. Tot lotul lui NYFC valorează 17 milioane de euro pe transfermarkt, cu 8 milioane de euro mai puțin decât face FCSB!

Surpriza: Dorin Rotariu

Un nume nou apărut la îndemâna Craiovei, pe care oficialii olteni îl iau în considerare: Dorin Rotariu. Ex-dinamovistul de 23 de ani e într-o situație complicată. Bruges l-a împrumutat la Alkmaar, unde Dorin n-a jucat niciun meci ca titular în șase luni.

Acum a fost aproape de un alt împrumut până la vară, la Bielefeld, doar că nemții au anulat afacerea în ultima zi de transferuri din Germania și au publicat un motiv îngrijorător: "Anomalii constatate la vizita medicală".

Agentul și tatăl lui Rotariu au susținut că atacantul n-are nimic, doar că s-a simțit obosit la teste după o călătorie de patru ore cu mașina, iar Bielefeld a profitat de starea lui și de rezultatul examenului ca să negocieze condiții financiare mai bune.

Vezi și: New York, New York » De ce Mitriță a ales mult mai bine ca Nicolae Stanciu: 5 motive pentru care MLS nici nu se compară cu Orientul Mijlociu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
kaloogarele
kaloogarele  •  02 Februarie 2019, 14:51

miine apare articol in care, intrebat despre transfer, ionita va spune ca nu a vorbit inca cu nimeni de la craiova, ca el se gindeste la cariera lui, etc

125402495105443
Gabi Sorin  •  02 Februarie 2019, 10:07

Se putea sa nu vorbiți de fotbal club fcsb ...lotul americanilor e și sub al CFR sau al Științei,dar voi trebuia să precizati echipa familiei becali.

2017951038224051
Icu Lucian Florin  •  02 Februarie 2019, 08:37

Ziariști de doi bani. Când vorbiți de jucători vânduți de jiji umflați prețurile, când vorbiți de Universitate Craiova scrieți sume de Black Fridey, prețul real este de 9,1 milioane dolari, adică 8 milioane de euro și puteți găsi informația pe site-ul New York City

Vezi toate comentariile (3)
Comentează