FOTBAL  »  Superliga  »  MLS

New York, New York » De ce Mitriță a ales mult mai bine ca Nicolae Stanciu: 5 motive pentru care MLS nici nu se compară cu Orientul Mijlociu

Yakees Stadium, arena pe care New York City își dispută meciurile de pe teren propriu +4   FOTO
Yakees Stadium, arena pe care New York City își dispută meciurile de pe teren propriu

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 februarie 2019 20:44

Mijlocașul ofensiv Alexandru Mitriță, 24 de ani, este ca și transferat în MLS, la New York City.

Transferul lui Mitriță vine la doar câteva zile după cel al lui Nicolae Stanciu în Arabia Saudită. Sumele tranzacțiilor celor două piese esențiale în angrenajul lui Cosmin Contra sunt apropiate.

Ce e însă diferit? Care sunt atuurile MLS?

1. Toată lumea e cu ochii pe MLS

Nu-i un secret că americanii știu să își promoveze competițiile sportive. Fotbalul a redus treptat discrepanța  față de sporturile cu tradiție în State, baseball, baschet, hochei sau fotbal american.

MLS poate fi urmărit în acest moment în acum în peste 100 de țări, printre care și România, pe Eurosport. Cel puțin teoretic, Mitriță se poate menține în atenția selecționerului Cosmin Contra, față de Stanciu, care joacă într-un campion netransmis de nimeni.

Altfel, stadioanele americane au devenit neîncăpătoare, iar datele furnizate de televiziuni sunt mai mult decât îmbucurătoare. Finala din 2018, câștigată de Atlanta în fața celor de la Portland, scor 2-0, a fost urmărită, doar pe teritoriul SUA, de peste 1.9 milioane de oameni.

0,9 a fost ratingul finalei MLS din 2019 în SUA

73.019 de oameniau asistat la meciul dintre Atlanta și Portland

 2. Echipele mari din Europa țintesc starurile MLS

Perioada în care transferurile importante erau unidirecționale, din Europa către MLS, au apus. 

Cel mai recent exemplu este sosirea paraguayanului Miguel Almiron la Newcastle. Formația pregătită de Rafa Benitez a plătit 24 de milioane de euro pentru mijlocașul ofensiv al campioanei Atlanta, depășind recordul all-time al clubului, deținut de Michael Owen.

Alt exemplu este cel al puștiului Alphonso Davies (18 ani), cumpărat de Bayern Munchen pentru 10 milioane de euro.

3. Adversari cu nume

MLS atrage în continuare jucători cu nume. Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) și Wayne Rooney (DC United) au impresionat în sezonul de debut, dar nu sunt singurele nume mari care evoluează peste Ocean.

Gonzalo Martinez, mijlocașul celor de la Atlanta cotat la 20 de milioane de euro, Carlos Vela, fostul star al lui Arsenal, portughezul Andre Horta, protagonistul unei licitații între multe forțe europene în iarnă, sau Bastian Schweinsteiger, sunt doar câteva dintre personajele care dau culoare competiției.

Totuși, revenind la comparația inițială, nici prima ligă din Arabia Saudită nu o duce foarte rău la acest capitol. Vezi AICI starurile ligii.

501.130.000 €este valoarea loturilor echipelor din MLS. 374 de milioane valoarează fotbaliștii din prima ligă saudită 

4. centrul economiei americii

New York City este cel mai populat oraș din Statele Unite ale Americii, cu peste 8.6 milioane de locuitori, conform ultimelor date statistice. Visul american nu poate fi simțit nicăieri mai bine decât în orașul vizitat de peste 62 de milioane de turiști anual.

Cultural, New Yorkul e mult mai apropiat ca stil de viață de România. Mâncarea se aseamănă, clima este foarte bună, distracția nu lipsește. Regimul saudit este mult mai drastic, vremea este toridă, iar distracția are limitele ei.

52dintre primele 500 de companii ale Americii își au sediul în New York

5. New york, orașul viitorului

New York City își dispută partidele de pe teren propriu pe o arenă legendară. Yankee Stadium, casă și a echipei de baseball New York Yankees, a fost inaugurat în actuala formă în 2009, costurile totale ale construcției fiind estimate la 2,3 miliarde de dolari.

le yankee stadium +5 FOTO

Arena se integrează perfect în infrastructura futuristă a întregului oraș.

5 lucruri de văzut în New York City

  • Statuia Libertății
  • Central Park
  • Empire State Builiding
  • Muzeul Metropolitan de Artă
  • Rockefeller Center

2.500.000 €este salariul lui Nicolae Stanciu la Al Ahli

1.300.000 €ar urma să primească Mitriță de la New York City

Vezi și: 

ALEXANDRU MITRIȚĂ LA NEW YORK CITY // „Van Gogh” Helmuth Duckadam: a apărut la TV bandajat la ureche! Pariul nebun acceptat: „O tăiem în momentul în care Mitriţă chiar semnează!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (66)
673474022797724
Simi Bidilean  •  07 Februarie 2019, 05:03
Postat de Suciu Mihai pe 06 Februarie 2019, 08:43

Nu stiu ce sa zic. Ei cel putin au tribunele pline. La noi nu prea reusesti sa umpli Arena Nationala apai, stadioanele din orasele mai mici. Momentan, tot ce pot sa zic e ca ei sunt peste noi. La noi nu a venit decat Julio Baptista sa "joace", si mai mult freaca banca.

DA AI DREPTATE ,ATUNCI CAND SANT ACTIVITARTI SPORTIVE MAREA MAJORITATE SAN LIBERI SI SE DUC LA COMPETITIILE SPORTIVE ,INDIFERENT DE DOMENIU , PENTRU POPULATIA AMERICANA ESTE UN FEL DE DISTRACTIE SI SARBARTOARE SA VIZIONEZE UN SPORT PE STADION . SINGURA DORINTA A MEA ERA SA MERG SA VAD UN MECI... CHICAGO BULS ..SI AM PLATIT 100 DE DOLARI SI AVEAM LOC PE ULTIMUL RAND LA TRIBUNA VEDEAM JUCATORI DE PARCA ERAU PITICI. MA UITAM MAI MULT PE MONITOR DE DEASUPRA LOCULUI UNDE STATEAM.. .

673474022797724
Simi Bidilean  •  07 Februarie 2019, 04:51

De acord cu tine , in America primeaza activitatile sportive . Sant sute de mii de sportivi care se antreneaza zilnic prin marile parcuri care sant de 10 ori mai mari decat parcurile din bucuresti . sant ne afiliati si pot participa la competitii internationale . FOTBALUL IN AMERICA ESTE LA NIVELUL LIGI A 3 IN ROMANIA . DA STADIOANELE SANT PLINE ,PENTRU CA AMERICANI IUBESC SPORTUL INDIFERENT DE GEN .

859779594095355
Nick Rasu  •  06 Februarie 2019, 12:44

*** ***...finala de anul trecut a fost transmisa si in Canada...si in alte tari...eu l-am vazut in Canada...*** ***...oricum fotbalul din America/Canada e *** fata de cel din arabia saudita

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (66)
Comentează
Close