FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Nelu Tătaru a încercat să explice situația de la CFR Cluj: „Rezultatul unui test ţine foarte mult de asta”

Nelu Tătaru // FOTO: https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/ +33   FOTO
Nelu Tătaru // FOTO: https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/

Articol de - Publicat miercuri, 29 iulie 2020 08:37 / Actualizat miercuri, 29 iulie 2020 08:50

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat situația de la CFR Cluj, unde mai mulți jucători testați inițial pozitiv cu coronavirus au ieșit negativ la următoarele teste. 

CFR Cluj a avut 23 de persoane declarate pozitive cu noul coronavirus, după testarea la o clinică privată. Ulterior, a emis un comunicat prin care a anunțat că aceștia erau fals-pozitivi și că se gândește să dea clinica în judecată. 

Nelu Tătaru a încercat să explice ce s-ar fi putut întâmpla la echipa lui Dan Petrescu. 

„Da, există teste fals pozitive, fals negative. Lucrându-se în serie, există şi probabilitatea ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi și de partea umană. 

De exemplu, dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate putem să ne aşteptăm la acest rezultat. Mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive prima dată şi negative a doua oară. Dar orice punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii şi testele. 

Se poate intampla. Eu prefer să judec un caz sau un rezultat într-un context clinic și să repet acel test de câte ori e nevoie. Un test, la un pacient infectat care luat în prima sau a doua zi, poate fi negativ. Dar dacă îl iau după două, trei zile sau cinci zile, cât este perioada maximă de reflecție, poate să fie pozitiv”, a declarat Tătaru la Digi 24.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Clinica „Regina Maria”, prima reacție în cazul CFR Cluj: „Am început un audit!”

Calcule la titlu în Liga 1 » Un singur scenariu poate rezolva ecuația în penultima etapă. Altfel, Craiova - CFR va fi cu trofeul pe masă

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (30)
clujcampion
clujcampion  •  29 Iulie 2020, 15:20
Postat de bridges pe 29 Iulie 2020, 13:28

Brandul Regina Maria este un simbol al seriozitatii. Asta nu inseamna ca toti incompetentii care se ascund in spatele acestui nume il si merita.

Asta ma mira si pe mine. Intotdeauna am facut o relatie biunivoca intre Regina Maria si profesionalism (asta ca sa nu inteleaga unii pe aici). Dar se pare ca mai sunt si surprize.

815309251857881
Popa George  •  29 Iulie 2020, 14:58

astia te pot omora cu zile!cum am spus mai sus s.ar putea sa nu ai,dar vine izoleta te ia te baga cu altii care au si uite asa ei sunt eroii nostri,iar tu esti unul dintre miile de nesimtiti care nu au purtat masca!

viorelpreda
viorelpreda  •  29 Iulie 2020, 14:46

O sa aiba nevoie.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează