FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Și la CFR Cluj sunt făcute schimbările de patron? Dezvăluirile lui Dan Petrescu: „E o problemă, toată lumea o știe”

Dan Petrescu e liber de contract după despărțirea de turcii de la Kayserispor.
Dan Petrescu e liber de contract după despărțirea de turcii de la Kayserispor.

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 iunie 2021 13:50 / Actualizat sambata, 26 iunie 2021 14:19

Dan Petrescu e liber de contract după despărțirea de turcii de la Kayserispor. Fostul antrenor al celor de la CFR Cluj a participat la „Prietenii lui Ovidiu” și a explicat motivele pentru care nu este de acord cu regula Under 21 impusă de Federație și a dezvăluit cum a lucrat cu patronul Neluțu Varga.

- Dane, cât timp ai fost la CFR, te-ai situat împotriva regulii Under 21.
- Și e foarte simplu. Dacă ai jucători buni, tineri senzaționali, trebuie să-i bagi. Dacă nu îi ai buni, trebuie să mai aștepți puțin. Această regulă a fost extraordinară pentru Under 21 și dovadă sunt rezultatele la națională, dar pentru echipa mare? Pe mine asta mă interesează, ca fost jucător al echipei naționale. Am fost pe acolo de vreo 95 de ori, am marcat și vreo 12 goluri, am jucat și la patru turnee finale, îmi permit să spun că cele mai importante sunt rezultatele de la echipa națională.

- Adică la tineret să-i creăm și să nu ne interese rezultatele.
- Exact! Acolo nu trebuie urmărite rezultatele, ci doar să formăm jucători pentru echipa mare. Abia atunci o să fiu de acord. Și această regulă este unică în lume! Dacă ar fi fost aplicată în două țări din Europa n-aș mai fi fost împotriva ei. Dar este unică în lume, să te oblige să bagi anumiți jucători. Nu vedeți acum că toți conducătorii au ajuns la ce-am spus eu? Referitor la Under 21, dar și la VAR. Regula asta n-ar trebui să fie!

Relația lui Dan Petrescu cu Neluțu Varga

- Că tot suntem la subiectul CFR, patronul Varga se băga peste tine?
- Nu s-a băgat niciodată! Și cred că ăsta e secretul. Toată lumea se pricepe la fotbal și la politică. Ha, ha, ha! Dar nu s-a băgat niciodată. Mai e o problemă! Cred că toată lumea știe cum sunt eu. La mine, și dacă mă suni ai greșit... Dacă ai greșit să-mi propui ceva, mă supăr, darmite să-mi mai zici și ceva!

- El a venit de patru ani la echipă...
- A creat condiții, a băgat bani foarte mulți, jucătorii nu au de ce să se plângă. Chiar dacă au mai fost întârzieri, dar peste tot sunt. În China, acum sunt întârzieri că e posibil să se închidă campionatul! La Inter sunt jucătorii fără bani primiți de patru luni. În opinia mea, Neluțu Varga e unic pentru că de patru ani de când a băgat bani a câștigat la rând campionatul.

- Ar fi altfel dacă ar decide totul doar antrenorul.
- În ziua de astăzi e imposibil. În Anglia era Ferguson unde decidea tot, Mourinho cred că e la fel, poate și Guardiola. Dar nu sunt multe cluburi în lume care să accepte acest lucru. În Anglia cred că încă ia antrenorul toate deciziile, colaborând cu ceilalți. În Italia, în România, nu cred că e posibil. Dacă găsesc așa ceva, m-ar interesa și zece ani aș lua campionatul!

Gigi Becali face schimbările la FCSB

Dacă Dan Petrescu insistă că a avut libertate la CFR Cluj, nu același lucru se întâmpla la FCSB. Gigi Becali este cel care face schimbările în timpul partidei, lucru pe care l-a recunoscut în dese rânduri. Strategia face ca majoritatea antrenorilor importanți să refuze să lucreze alături de el, la fel cum s-a întâmplat și în 2019, cu Edi Iordănescu, care ar fi cerut în contract clauze care să îi garanteze libertatea de a alege primul „11” și de a face schimbările.

CITEȘTE ȘI:

N-ai licența, plătești amendă! Regula împotriva trișorilor pregătită de Federație o lovește în plin pe FCSB

EXCLUSIV FRF pregăteşte o schimbare importantă de regulament » „Legea Șumudică” se va aplica şi în fotbalul românesc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dragdim
dragdim  •  27 Iunie 2021, 03:05

Danut, poate ai treaba prin emirate și te reținem!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează