FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

„Nelu Varga ar fi donat 24.000 de lei către PNL, printr-o firmă abonată la bani publici” » Replica finanțatorului de la CFR Cluj

Nelu Varga
Nelu Varga

Articol de - Publicat vineri, 04 iunie 2021 11:00 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 15:02

Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, e suspectat că a făcut donații către PNL, în 2020, an electoral, printr-o firmă abonată la contracte pe bani publici, a anunțat joi G4Media.ro. Contactat de GSP.ro, Varga a negat acuzațiile.

Prin firma Formin SA Caransebeș, la care Neluțu Varga e acționar majoritar cu peste 50% din acțiuni, finanțatorul campioanei a donat în 2020, an electoral, 24.000 lei către filiala PNL din Timișoara, scrie sursa citată.

Firma activează în domeniul construcțiilor și ar fi obținut în perioada 2020-2021 contracte pe bani publici în valoare de 19 milioane de lei (3,8 milioane de euro), cu Primăria Timișoara, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Agenția Națională pentru Locuințe și Societatea Națională a Apelor Române.

Unul dintre asociații firmei lui Nelu Varga este Vasile Sebastian Albulescu, un om de afaceri care în 2018 l-a avut angajat pe Ludovic Orban, actualul președinte al PNL.

În același an, în noiembrie, o persoană cu același nume, Ioan Gheorghe Varga, ar fi împrumutat suma de 445.000 de lei către PSD, partid din care face pare Vasile Dâncu, un apropiat al patronului de la CFR Cluj, mai scrie G4Media.

PSD și Autoritatea Electorală Permanentă au refuzat să dezvăluie dacă este vorba de aceeași persoană, potrivit sursei citate.

Neluțu Varga, reacție scurtă pentru GSP: „Nu am nicio legătură!”

Contactat telefonic de reporterii GSP.ro pentru a comenta subiectul, Varga a replicat: „Eu nu am sponsorizat pe nimeni. Nu am nicio legătură! Nu este adevărat”. 

În 2015, patronul lui CFR Cluj a fost trimis în judecată de DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, cumpărare de influență și complicitate la spălare de bani, dar a fost achitat în primă instanță.

Sentința a fost anulată la apel, iar dosarul legat de retrocedarea a 43.227 de hectare de pădure a fost retrimis la judecată, la Curtea de Apel Brașov. Deși g4media scrie că Nelu Varga este din nou este implicat în dosar, iar numele său apare în dosar pe Portalul Instanțelor de judecată, avocatul acestuia și omul de afaceri au transmis că este o eroare și că patronul lui CFR Cluj a fost achitat definitiv în acest dosar.

„Nelu Varga ar fi donat 24.000 de lei către PNL, printr-o firmă abonată la bani publici” » Replica finanțatorului de la CFR Cluj
Captură de pe Portalul Instanțelor de judecată

În contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea suprafeţei de teren forestier către inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, în luna noiembrie 2012, inculpaţii Varga Ioan Gheorghe şi Călugăr Daniel Constantin i-au promis inculpatului Chiuariu Tudor suma de 2.500.000 de euro pentru ca acesta din urmă să intervină pe lângă funcţionarii publici ai Comisiei Judeţene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, RNP Romsilva – Direcţiei Silvice Bacău şi OCPI Bacău, cu scopul de a-i determina pe aceştia fie să urgenteze, fie să să-şi îndeplinească în mod defectuos (ex. să nu exercite acţiuni în justiţie) atribuţiile de serviciu privind punerea în executare a deciziei Tribunalului Covasna
- comunicatul DNA din ianuarie 2015

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Reîncep tensiunile în Liga 1: „Becali vrea să-l bată pe Șumudică, e o ambiție totală! După lot, FCSB e favorită”

Prima reacție a lui Șumudică după ce a semnat cu CFR » Când au început, de fapt, negocierile și de ce a ales echipa din Gruia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
luciann
luciann  •  04 Iunie 2021, 12:08
Postat de paul801 pe 03 Iunie 2021, 19:32

hotii trebuie sa plateasca, nu iau apararea nimanui, subliniam doar.problema mea cu justitia in Romania e canu e in stare sa dovedeasca nimic, si-i baga in puscarie pe multi din aia care merita sa fie acolo, pentru te miri ce motive...bah, daca nu esti priceput, lasa mah pe altii care sa pricep. cam as se arunca petarde cu 5000 de euro, cand altii care fura milioane hahesc pe la tv

...43.227 de hectare de pădure nu-i de colo!:)

dodo001
dodo001  •  04 Iunie 2021, 10:37

Frumos, inseamna ca vor avea notorietate la Timisoara

1_0_1_0
1_0_1_0  •  04 Iunie 2021, 07:10
Postat de risc_mix pe 03 Iunie 2021, 19:26

Nelutule, ai ***. Vezi ca si lu' I. Niculae (ala de la Astra) tot de la asta i s-a tras. L-a luat DNA-ul dupa ce l-a ,,sponsorizat'' pe Geoana.

Nu te bucura cu gura la urechi prazilianule, că nu se știe când intră și rotaru pe radar....

Vezi toate comentariile (16)
Comentează