FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Neluț Roșu dezvăluie cum i-a schimbat Hagi viziunea asupra fotbalului: ”Sper ca pasele mele să aducă titlul la Ovidiu”

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2017 00:00

La 23 de ani, mijlocașul Viitorului traversează cea mai bună perioadă din carieră, după transferul din iarnă sub comanda "Regelui" și după ce s-a logodit cu iubita sa.

Neluț Roșu se declară impresionat de Gică Hagi, pe care îl vede "făcut doar pentru fotbal". Nu credea că poate ajunge de la o echipă ce spera an de an să se salveze de la retrogradare la una care se luptă la titlu, dar chiar și așa nu se gândește la națională.

- Neluț, cum a fost când ai primit în iarnă oferta de la Viitorul?
- Eram în cantonament cu Chiajna, iar impresarul meu m-a anunțat de propunerea de la Viitorul. Nici nu am stat pe gânduri, am zis da imediat! Cu Mister am vorbit după ce am semnat contractul. Am fost superemoționat când am vorbit prima oară cu Hagi!

- Ești primul transfer din istoria Viitorului pe care Hagi a plătit o sumă de bani, atât de mult te-a dorit?
- Mă bucură acest lucru! Nici nu știam asta, dar eu trebuie să demonstrez că am meritat, să joc cât mai bine și să-mi ajut colegii.

- Hagi a declarat că te-a urmărit încă din 2010 într-un meci al juniorilor dintre Viitorul și CFR. De ce nu te-a luat până acum?
- Am fost tot timpul sub contract și a așteptat un moment mai bun, ca acesta, de exemplu. Eram în ultimele 6 luni la Concordia și în vară urmau să mă piardă gratis.

- Au mai fost discuții și înainte cu Viitorul?
- Acum vreo doi ani cred, dar nu s-au concretizat.

- La Chiajna nu este o situație financiară prea bună, tu ți-ai luat banii pe ultimele luni de contract?
- A fost o perioadă mai dificilă, clubul avea mici probleme, însă am ajuns la o înțelegere cu ei. Am mai renunțat și eu la o parte din banii pe care aveam să îi primesc, ne-am despărțit amiabil.

- Cine greșește la Chiajna de s-a ajuns în situația asta?
- În fiecare perioadă competițională au plecat și au venit mulți jucători, probabil pentru că nu reușeșc să facă performanță și sunt în căutarea ei. Îmi doresc ca și ei să ajungă în play-off la anul, pentru că au una din cele mai frumoase baze de pregătire din România și un stadion micuț, dar cochet.

"Astra nu s-a ținut de cuvânt"

- Au fost zvonuri că ai vorbit și cu cei de la Astra în iarna asta.
- Inițial cu ei m-am înțeles. Din păcate, mi-au promis ceva și nu s-au ținut de cuvânt, iar atunci a apărut oferta de la Constanța.

- Dacă la începutul sezonului ți-ar fi zis cineva că te vei bate la titlu ai fi crezut?
- Nu, este absolut senzațional, un sentiment incredibil! Cel mai important este să rămân modest, cu picioarele pe pământ și să muncesc în continuare, nu să mă culc pe-o ureche.

- Ai debutat într-un meci cu Dinamo direct cu o pasă de gol...
- Nu mă așteptam, însă am fost ajutat de Mister. Eu aveam altă poziție la acea lovitură liberă, când Mister a strigat la mine și mi-a zis să merg acolo. M-am trezit cu mingea la picior și i-am dat-o lui Boli, care a dat gol. A simțit imediat faza!

- La ce capitol crezi că mai ai de muncit ca fotbalist?
- Mi-aș dori să am o viteză mai bună, lucru care e foarte greu de schimbat.

"Am fost ignorat de naționala de tineret"

- Ai înțeles acum de ce Hagi e idolatrizat de atâția români?
- De când am venit la Viitorul mi s-a schimbat mentalitatea, viziunea despre fotbal, Hagi cere lucruri pe care nu le-am auzit de la niciun antrenor în viața mea. Cred că așa reușește să surprindă pe toată lumea în Liga 1. Cred că acest om e făcut doar pentru fotbal, nu l-am auzit nicio secundă vorbind altceva, doar despre fotbal. 24 de ore din 24 la Viitorul se discută despre fotbal.

- Te gândești și la națională?
- Nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre asta, pentru că nici măcar la tineret nu am avut vreo selecție. Deși în perioada aia am reușit să marchez 7 goluri într-un sezon, nici măcar nu am fost căutat de careva! Cred că nici nu am fost urmărit la meciuri! Nici măcar la un amical nu am fost convocat. Acum, de când am venit la Viitorul, cred că doar eu pot să-mi creez acest drum prin jocul meu, am văzut că domnul Daum urmărește tinerii.

- Peste 5 ani unde te vezi?
- În vacanță cu familia! (râde) Nu am vreo echipă preferată... Mi-ar plăcea la Las Palmas, în Spania, sau undeva în Italia! (râde)

- Dacă nu te-ai fi făcut fotbalist?
- Cred că m-aș fi apucat de tenis. Cu școala eram cam praf! (râde)

- De curând ți-ai cerut iubita în căsătorie. Se poate spune că ești împlinit pe toate planurile?
- A venit și acest moment foarte frumos pentru mine, fiindcă am întâlnit o fată lângă care am simțit că pot face multe lucruri și viața mi s-a schimbat. Sunt foarte fericit.

- Ai fost numit Xavi de România pentru pasele senzaționale pe care le-ai reușit în tricoul Chiajnei. Cum vrei să ți se spună acum?
- Prefer să rămân Xavi în continuare! (râde) Sper să reușeșc să dau pase foarte bune și pentru colegii de la Viitorul și, de ce nu?, să ne ajute să obținem titlul anul ăsta!

- Cum l-ai descrie pe omul Neluț Roșu?
- O persoană bună, dar în același timp și rea cu oamenii care merită, o persoană sufletistă, dar cu sânge rece.

11goluri a înscris Neluț în 103 de meciuri în Liga 1. El a evoluat pentru Chiajna, FC Botoșani, CFR Cluj și Viitorul

"Avem cel mai bun joc de pase din România, cu el putem să batem pe orice din Liga 1"
Neluț Roșu

"Miriuță mi-a transmis în iarnă că i-ar fi plăcut să mă aibă la Cluj. Mă bucur că CFR a revenit acolo unde îi este locul, clubul era obișnuit cu performanța"
Neluț Roșu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează