FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Tragicomedie în direct: un campion în Liga 1 povestește conflictul cu antrenorul-bătăuș din Serie A. “Schimbați, vă rog, poza cu el! Am zis că mă duc să-l bat”

Neluț Roșu a povestit în direct la GSP Live conflictul pe care l-a avut în Bulgaria cu antrenorul italian Delio Rossi
Neluț Roșu a povestit în direct la GSP Live conflictul pe care l-a avut în Bulgaria cu antrenorul italian Delio Rossi

Articol de - Publicat luni, 13 iulie 2020 12:41 / Actualizat luni, 13 iulie 2020 13:24

Neluț Roșu (27 de ani) a câștigat titlul cu Viitorul în vara lui 2017, apoi s-a transferat la Levski Sofia. Cu umor, românul a povestit în direct la GSP Live conflictul pe care l-a avut în Bulgaria cu antrenorul italian Delio Rossi, conflict care a fost pe punctul de a degenera într-o bătaie. 

Roșu a semnat cu Levski Sofia pe 4 iulie 2017, la scurt timp după câștigarea titlului în Liga 1, fiind dorit de antrenorul Nikolai Mitev. Cu un salariu “bunicel”, jucătorul crescut de CFR Cluj și-a început cariera în străinătate cu cinci meciuri ca titular. Apoi, Levski l-a înlocuit pe Mitev cu Delio Rossi, veteranul cu 378 de meciuri ca antrenor în Serie A, iar Roșu a devenit brusc rezervă nefolosită.

La jumătatea sezonului, presa din Bulgaria a scris că Roșu nu mai joacă din cauză că a fost prins de Delio Rossi în timp ce-l imita în vestiar.  “Nu e adevărat că-l imitam”, a spus românul, în direct la GSP Live. Apoi, a oferit o istorie detaliată a relației sale tensionate cu Rossi.  

DE CE N-A MERS RELAȚIA LUI ROȘU CU DELIO ROSSI

“El stătea în vestiar doar două-trei minute. Venea, “buongiorno, sunteți pregătiți?, afară!” Alta a fost problema. Mă lua în lot și nu mă trimitea nici măcar la încălzire. Până atunci, jucasem toate minutele. I-am zis: “Mister, vă deranjează ceva?”. Zice: “Da, pasezi prea mult”. L-am întrebat ce ar trebui să fac. A zis: “Nu știu, trebuie să joci mai pe atacant, mai cu minge lungă, chiar dacă o dai afară”. 

VIDEO Tragicomedie în direct: un campion în Liga 1 povestește conflictul cu antrenorul-bătăuș din Serie A. “Schimbați, vă rog, poza cu el! Am zis că mă duc să-l bat”
Neluț Roșu, în echipamentul lui Levski, la antrenament

162 de meciuriîn Liga 1 are Neluț Roșu în tricourile echipelor Concordia Chiajna, CFR Cluj, FC Botoșani, Viitorul, Astra și Gaz Metan

I-am zis că nu mi se potrivește stilul ăsta. Eu veneam de la Viitorul unde se ridica mingea doar dacă degaja portarul. L-am întrebat de ce nu mi-au spus până atunci lucrurile astea. Mi-a răspuns: “Trebuia să le știi!”. Nu aveam de unde să știu, fiecare antrenor îmi ceruse să fac altceva. 

Mi-a zis să încerc să joc cum vrea el: “Dacă faci asta, nu o să fie niciun fel de problemă!”. La antrenament, însă, nu puteam. Îmi venea mereu să pasez, să joc combinativ. Au trecut opt meciuri, aceeași situație. Eram în lot și nu ieșeam nici la încălzire. Stăteam și mă uitam la meciuri, atât. După un joc, l-am întrebat: “De ce m-ați adus aici? M-ați adus scouter, să văd jucători?”. Nu-mi zicea niciodată nimic concret”. 

La un moment dat, m-am operat de hernie, dar am stat doar 10 zile. După perioada lungă în care nu jucasem, am avut un meci la Dunav Ruse, am bătut cu 5-0, însă la 3-0 m-a scos afară spunând că nu sunt pregătit. Venisem după atâtea meciuri în care nu jucasem și îmi zicea că nu sunt pregătit
- Neluț Roșu, la GSP Live

„Eram plin de sânge și el zicea că n-am nimic!”

Roșu a povestit apoi momentul în care a fost aproape de a se lua la bătaie cu Delio Rossi, antrenorul care în 2012 a fost dat afară de Fiorentina după ce l-a lovit pe Adem Ljajic pe banca de rezerve, imediat după o schimbare:   

“Întâmplarea care a pus capac a fost la un antrenament. Făceam un joc 7 la 7, îl driblasem pe un coleg și mi-am făcut mingea mai lungă. A venit fundașul central, un islandez foarte bun, Holmar (n.red. - Holmar Eyjolfsson), și am pus o contră amândoi. Lui i-a sărit piciorul pe tibia mea și m-a zgâriat de la genunchi până la gleznă. Eram tot plin de sânge pe picior. Delio Rossi mi-a strigat: “Hai, ridică-te că nu a fost nimic! Nu ai nimic”. 

„Mă duc să mă bat cu el!”

Atunci am avut o ceață pe ochi. Eram cu Sergiu Buș și i-am zis: “Mă duc să mă bat cu el că nu mai am ce să fac!”. Sergiu râdea. Nu m-am dus, dar am avut un dialog mai aprins. Îl înjuram în română și îi ziceam lui Sergiu să-i traducă ce îi spun. Sergiu râdea atât de tare încât nu mai putea să traducă. Eu îi ziceam nervos: “Tradu-i, tradu-i!” I-am zis că din momentul ăla nu mă mai prinde acolo”. 

VIDEO Tragicomedie în direct: un campion în Liga 1 povestește conflictul cu antrenorul-bătăuș din Serie A. “Schimbați, vă rog, poza cu el! Am zis că mă duc să-l bat”
Delio Rossi sare la gâtul lui Adem Ljajic. "Sunt foarte trist, gestul meu a fost urât, dizgrațios", a declarat antrenorul după ce a fost concediat de Fiorentina

Reporter: Cineva ne scrie că mai bine că nu ai sărit la el, că Delio Rossi l-a bătut pe Ljajic pe bancă. 
Roșu: Sigur nu mă bătea. Nu știu, vedeam, mă luam cu el. Îl aveam și pe Buș acolo. Când mă gândesc acum, mă și bușește râsul. Eram mai tânăr atunci.  

După ce în decembrie 2017 ratase un transfer la Dinamo, la schimb cu Nascimento, Roșu a mers la conducerea clubului bulgar și a cerut rezilierea contractului: 

“M-am dus în vestiar, mi-am făcut duș, m-am pansat și am mers la club. Era președintele care m-a adus, i-am explicat situația. Am ajuns la partea financiară. Președintele mi-a zis: “Cum facem, mai ai doi ani de contract?!”. Aveam un contract bunicel. I-am zis că nu-mi mai trebuie niciun ban. El și-a pus mâinile în cap, se trăgea de păr: “Cum adică nu-ți mai trebuie niciun ban?! Ești primul jucător care îmi spune asta”. Aveam și copilul micuț, aveam familia în România așa că am zis că decât să fac ceva rău acolo mai bine plec”.  

Am avut un meci amical, dădusem un gol frumos și a ridicat tușierul ofsaid. Dar eu eram trei metri în spate. El (n.red. - Delio Rossi) spune după: “Da, da, a fost ofsaid mare, am văzut și eu”. Dar am un video în care se vede clar că n-a fost ofsaid. Am simțit tot timpul că are o antipatie față de mine
- Neluț Roșu, la GSP Live

AMUZANT: NELUȚ ROȘU CERE SĂ NU MAI VADĂ POZA CU DELIO ROSSI

În timp ce povestea conflictul avut cu Rossi, Roșu a văzut în direct o poză în care antrenorul italian este surprins într-un moment de nervozitate. Amuzat, mijlocașul i-a cerut moderatorului GSP Live: “Poți să schimbi, te rog, poza asta? Am vise cu el. În perioada aia am zis că nu mai calc în Italia în viața mea și nu mai mănânc paste și pizza”.  

După un sfert de oră, Roșu a revenit la subiect și cerut să mai vadă o dată poza cu fostul său antrenor: “Mai pune poza aia o dată! Mi-e și frică de el, mă dau un pic mai în spate!” 

MOMENTUL ÎN CARE NELUȚ ROȘU CERE SĂ VADĂ DIN NOU POZA CU DELIO ROSSI

207 minutea jucat Neluț Roșu pentru Levski cu Delio Rossi antrenor, minute adunate în patru partide

Citește mai multe știri de la GSP Live:

Jucători neplătiți cu lunile în Liga 1: „Am luat 1.400 de lei. Ne-a anunțat pe Facebook că intrăm în șomaj tehnic!”

Document BOMBĂ la GSP Live: de ce trebuia să fie dezafiliată FCSB» De ce a luat Viitorul titlul în 2017: „Ăsta a fost atuul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează