FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Document BOMBĂ la GSP Live: de ce trebuia să fie dezafiliată FCSB» De ce a luat Viitorul titlul în 2017: „Ăsta a fost atuul”

Adrian Topîrceanu susține că FCSB trebuia dezafiliată
Adrian Topîrceanu susține că FCSB trebuia dezafiliată

Articol de - Publicat vineri, 10 iulie 2020 09:24 / Actualizat vineri, 10 iulie 2020 11:42

Sorin Răducanu, fostul fotbalist al celor de la Dinamo și Sportul Studențesc, și Adrian Topîrceanu, reprezentant „Steaua Liberă” (un site al unei facțiuni a galeriei apropiată de juristul Florin Talpan), au făcut dezvăluiri incendiare despre conflictul dintre Steaua și FCSB în direct la GSP Live.

Adrian Topîrceanu a prezentat un certificat de Identitate Sportivă sub numele de Steaua București, despre care cei doi susțin că nu mai avea nicio valoare în momentul în care clubul lui Becali a pierdut procesele din 2014 și 2017. Deși Topîrceanu și Răducanu susțin că documentul ar fi trebuit radiat, CIS-ul respectiv conține pe verso o mențiune în care se scrie că noua denumire a clubului este Fotbal Club FCSB SA. Cei doi susțin că acest lucru nu este posibil, din momentul în care actul era nul.

„Ăsta este actul emis 2003 (n.r. - de fapt, e vorba de prelungirea din 2013 a actului original), deși Steaua exista și până atunci. A fost radiat conform deciziei instanței din 2014. A fost radiat. Inclusiv palmaresul a fost radiat. Clubul lui Becali trebuia dezafiliat în secunda 2. El nu a avut niciodată Steaua, a fost controlată prin AFC-ul lui Păunescu. Când a dat faliment în 2008, Becali și-a făcut Steaua lui. Nu ai cum să privatizezi un club departamental decât dacă privatizezi toate secțiile. Nu există lege pentru așa ceva. Principala vină este a Federației Române de Fotbal și a celor de la MTS”, a declarat Adrian Topîrceanu la GSP Live. 

EXCLUSIV Document BOMBĂ la GSP Live: de ce trebuia să fie dezafiliată FCSB» De ce a luat Viitorul titlul în 2017: „Ăsta a fost atuul”
Documentul prezentat de Adrian Topîrceanu
EXCLUSIV Document BOMBĂ la GSP Live: de ce trebuia să fie dezafiliată FCSB» De ce a luat Viitorul titlul în 2017: „Ăsta a fost atuul”

Viitorul, campioană la TAS

Viitorul și FCSB au terminat la egalitate de puncte play-off-ul din sezonul 2016/2017. Formația lui Becali a făcut o contestație la TAS prin care cerea să se ia în calcul și meciurile directe din sezonul regulat, nu doar cele din partea finală a sezonului. Tribunalul de la Lausanne nu le-a dat câștig de cauză. Demersul intentat de Becali în numele Stelei București a fost făcut chiar în anul în care clubul și-a schimbat denumirea în FCSB. 

„Cum a apărut echipa asta în Liga 1? Nu există continuatoare fără marcă! Oricine ar fi contestat numele în sezonul în care Becali l-a schimbat, ar fi câștigat. Ăsta a fost și atuul lui Hagi. Știți că s-a întâmplat aberația aia unică atunci, clubul lui Becali s-a dus la TAS sub numele de Steaua București și au cerut titlul pentru FCSB”, a declarat Topîrceanu. 

Cei doi susțin că formația lui Becali ar fi trebuit să ceară un CIS nou și să reînceapă din Liga 4.

EXCLUSIV Document BOMBĂ la GSP Live: de ce trebuia să fie dezafiliată FCSB» De ce a luat Viitorul titlul în 2017: „Ăsta a fost atuul”
Adrian Topîrceanu

Citește și alte știri despre FCSB:

INTERVIU. Florin Vulturar, impresarul lui Olimpiu Moruțan: „Va deveni cea mai spectaculoasă afacere pentru FCSB” + oferta surprinzătoare primită de jucătorul lui Becali

Laurențiu Reghecampf, cale liberă spre FCSB? Declarația momentului: „Va veni 100%”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (238)
tristan
tristan  •  11 Iulie 2020, 11:53
Postat de rocky2 pe 11 Iulie 2020, 00:08

Anomalia fcsb dispare in curand!

naivule..mai degraba echipa aia din liga 4 care de 3 ani cheltuie sute de mii de euro de la buget si nu i in stare sa intre in liga 3...acolo incompetenta e la e dusa la cel mai inalt nivel...

ticbis
ticbis  •  11 Iulie 2020, 07:21

Astia doi, Sorin Raducanu si Adrian Topirceanu, bat campii si vorbesc prostii cat casa de mari. "Nu se poate privatiza un club departamental decat daca privatizezi toate sectiile odata"!?!!! Nu zau, chiar asa??? Bai desteptilor, pana in '90, majoritatea cluburilor sportive din tara erau departamentale, apartineau de diferite ministere si aveau mai multe sectii sportive. Prin urmare, cum s-au privatizat DOAR sectiile de fotbal ale acestora, restul ramanand la clubul mama la stat? Vorbim aici nu numai de Steaua, dar si de Dinamo, Rapid, Sportul Studentesc, Farul C-ta, U Craiova, Poli Iasi, Poli Timisoara, Petrolul, etc??? Sunt nule si privatizarile astea??? O prostie mai mare ca asta, inca n-am auzit... Apropo, in fabrica la care lucram eu in '91 la stat, prima s-a privatizat Sectia de Scularie (vanduta la niste turci); restul a ramas la stat inca o perioada de 2-3 ani, pana cand a fost privatizata toata, pe bucatele si catre diversi investitori...! Capisci???

rocky2
rocky2  •  11 Iulie 2020, 00:08

Anomalia fcsb dispare in curand!

Vezi toate comentariile (238)
Comentează