FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

UPDATE Nemulțumirile lui Dan Petrescu înaintea meciului cu UTA: „Această chestie nu o s-o înțeleg niciodată”. CFR Cluj acționează în consecință

Dan Petrescu
Foto: Imago
Dan Petrescu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2021 16:19 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 18:27

Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a susținut o conferință de presă înaintea meciului cu UTA Arad din campionat, în care tehnicianul clujenilor s-a declarat nemulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție.

UPDATE - CFR Cluj vrea mărirea listei de jucători la 30 

Surse din lumea fotbalului susțin că CFR Cluj le-a făcut o propunere cluburilor din Liga 1, astfel încât acestea să ceară mărirea listei de jucători la 30. Propunerea ar putea fi înaintată în următorul Comitet Executiv. Totuși, ar exista și cluburi care s-ar opune, precum Universitatea Craiova.

Știrea inițială - Dan Petrescu: „De ce trebuie să am listă de 22, când pot avea de 30?”

  • UTA Arad - CFR Cluj este duminică, 26 septembrie de la ora 21:00. Partida poate fi următită LiveTEXT pe GSP.ro și va fi televizată pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport+

„Bursucul” s-a arătat încă o dată nemulțumit de faptul că nu poate înscrie mai mulți fotbaliști pe lista de Liga 1, iar CFR se confruntă cu probleme de efectiv din cauza accidentărilor. Antrenorul a comentat și posibilitatea venirii unor noi jucători la echipă.

„Nu știu dacă vor mai veni alți jucători, dar eu aș vrea să se refacă ai noștri. Eu sunt mulțumit de lot, dacă ei se vor reface. Sunt jucatori care pot juca doar in Cupă, i-ați și văzut, dar nu mai suntem în competiție. În campionat nu pot juca pentru că nu sunt pe listă. 

Este o listă foarte scurtă și această chestie nu o s-o înțeleg niciodată! Dacă eu am jucători ai și-i pot băga, de ce trebuie să am listă de 22, când pot avea de 30. Mai ales că pot apărea cazuri de Covid și atunci trebuie să avem soluții. Noi jucăm și foarte multe meciuri. Noi suntem cu 14 meciuri înaintea tuturor. 

Stăm numai prin avioane, nici nu mai știm cum ne cheamă, schimbă o echipă, bagă altă echipă, pregătește celălalt meci. Dar vă spun că cei are vor intra pe teren își vor da viața”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă.

Transfer chiar înainte de meci

CFR și-a asigurat serviciile atacantului francez cu origini în Mali, Hadi Sacko (27 de ani).

Hadi Sacko a ajuns la CFR Cluj din calitate de jucător liber de contract. Ultima dată evoluase la Denizlispor, în prima ligă din Turcia. De-a lungul carierei a bifat câteva cluburi importante. A început fotbalul la Bordeaux, apoi a mai îmbrăcat tricoul lui Le Havre, Leeds, Las Palmas și Ankaragucu.

Hadi Sacko a avut apariții la reprezentativele U16, U18, U19 și U20 ale Franței. Conștient că e dificil să își găsească loc în prima echipă a „Cocoșului Galic”, a ales naționala din Mali, pentru care a strâns 3 selecții. 

În acest moment, cota de piață a lui Sacko, potrivit Transfermarkt, este 775.000 de euro.

Video. Conferința de presă integrală a lui Dan Petrescu înainte de UTA - CFR Cluj:

Citește alte știri din Liga 1:

Andre Pinto, primele declarații ca jucător al lui Dinamo: „Știam care era situația clubului când am semnat”

FCU Craiova a luat măsuri după dezvăluirile GSP! Jucătorii scoși de pe lista trimisă la LPF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
legio.sud
legio.sud  •  25 Septembrie 2021, 20:16
Postat de rumunek pe 25 Septembrie 2021, 17:10

Nici mie nu mi s-a părut normal să joace unele echipe, acum un an, cu juniori, pentru că aveau seniori cu COVID. Cum nu mi se pare normal ca tot timpul să facem transferuri, tot anul. Unii joacă cu Gaz Metan în august, când ăia sunt varză, alții joacă cu o altă echipă, prin noiembrie, dar tot Gaz Metan. Regulile sunt pentu toți, echipele au voie să aibă lista A, B, juniori eligibili. Nu e vina nimănui că CFR e doar un mod d a scoate bani, nu un club de fotbal cu infrastructură fotbalistică completă. Și apropo de bani, sunteți plătiți să stați prin avioane, să jucați din 3 in 3 zile, să vă recuperați, să analizați adversari, să faceți tactici. Nu mai plânge, așa ajungi să te înjure unii pe stadion, chiar dacă ești un fotbalist legendar și un antrenor cu trofee.

Sau altele sa nu joace din motive de DSP - Giurgiu cazul Astea anul trecut care nu a mai jucat cu Craiova și sistemul a inventat așa-zisa finala pe Oblemenco cand ai lui Rotaru nu mai jucasera de doua săptămâni iar frânării au primit cadou 3puncte de la fraierul de Gigi ( credea el ca se răzbuna ) deci cu un meci in minus Craiova pierde titlul și iar are ocazia Mircea Nebunu sa facă o poza cu trofeul .

legio.sud
legio.sud  •  25 Septembrie 2021, 20:10
Postat de tororosso pe 25 Septembrie 2021, 17:24

Smiorcăilă 4penalty nu știa ce lot va avea când a semnat ? Posibilitatea venirii unor noi jucători la echipă este fapt închis . Din 6 sept.2021 sa încheiat perioada de transferuri ..neică smiorcăilă ! Când smiorcăilă vede ceva ce nu îi convine începe a se da cu curul de pământ ca un copil căruia i sa luat jucăria. Penibil individ .

Penibil maxim Dan bursuc asta , el vrea sa ii plângă toți de mila , oricum Craiova sunt cam singurii care le pun ceva probleme …

rumunek
rumunek  •  25 Septembrie 2021, 18:53
Postat de c23665 pe 25 Septembrie 2021, 17:35

Dan Petrescu are dreptate. FIFA permite 5 schimbări la fiecare meci, dar se reduce numarul de jucatori admisi în competitie?!?

Nu se reduce numărul, ci se premiază creșterea și promovarea de jucători. Și pe lista pentru cupele europene au mai puțini jucători față de maxim, din aceeași cauză. Pe ăia de la UEFA de ce nu-i ceartă? Acum nu mai avem subiectul 2 under 21, găsim altele. De ce l-au dat pe Itu la Dinamo? Era crescut la ei, venea peste cei 22 actuali. Da, cei dinainte au făcut asta, niște nepricepuți. Carnat, aceeași poveste, intra la formați la nivel național. Dar nu mai ajungeau banii pentru transferuri gen sârbul ăla din liga a paișpea. Mara și Bilașco știu.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează