FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dică. Nu Șumudică! » Gigi Becali îl readuce la FCSB, după ce în 2018 îl făcea praf la TV: „I-a luat mințile, a vrut să își bată joc de mine!”. Contre și cu MM Stoica

Gigi Becali îl vrea pe Nicoale Dică la FCSB
Gigi Becali îl vrea pe Nicoale Dică la FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 20 mai 2021 22:45 / Actualizat vineri, 21 mai 2021 07:22

După ce a fost refuzat de Marius Șumudică, Gigi Becali a început negocierile cu Nicolae Dică, pe care l-a chemat înapoi pe banca roș-albaștrilor. 

Din informațiile GSP.ro, Dică (41 de ani) și-a dat acordul să vină la FCSB! Surse autorizate asigură că afacerea s-a parafat în această seară și că fostul secund al lui Rădoi urmează să fie prezentat de Gigi Becali.

Gigi Becali în decembrie 2018: „Dică e nebun, a vrut să-și bată joc de mine"

Gigi l-a adus din nou pe Dică, deși în trecut a avut un atac dur la adresa actualului antrenor secund al României. Cu o zi înainte ca Dică să plece de la FCSB, în decembrie 2018, Gigi Becali l-a criticat dur public, după o înfrângere cu CFR Cluj, 0-2.

„Jucătorii mei dormeau. Ce să văd? Când suntem conduși, noi băgam fundași. Iese Moruțan, iese Man! Cred că cineva i-a luat mințile lui Dică. E batjocură din partea lui. În mod normal, Dică trebuie să-și dea demisia. A întrecut orice măsură când a luat decizia să-i scoată pe Moruțan și pe Man și să-l bage pe Stan (n.r. și pe Coman)! Eu nu sunt nebun, nu puteam face așa ceva. Dică a vrut să facă o nebunie, să își bată joc de mine”, a spus atunci Becali.

Dică. Nu Șumudică! » Gigi Becali îl readuce la FCSB, după ce în 2018 îl făcea praf la TV: „I-a luat mințile, a vrut să își bată joc de mine!”. Contre și cu MM Stoica
Nicolae Dică ar fi la al doilea mandat pe banca echipei FCSB, foto: Imago

Cum va fi relația Dică-MM Stoica?

După plecarea de la FCSB, Dică a avut o reacție dură și la adresa lui MM Stoica, managerul general al roș-albaștrilor, cu care avusese o relație bună în timpul mandatului.

„MM minte!”, a răbufnit fostul atacant, după o declarație pe care MM o făcuse în încercarea de a explica plecarea lui Dică de pe banca echipei: „Era nevoie de o schimbare, i-am spus acest lucru și în față lui Dică".

Acum, rămâne de văzut dacă ce doi vor putea trece peste această declarație și vor putea lucra din nou împreună.

Dică, conferință incendiară la plecarea de la FCSB

După ultimul său la meci la FCSB, Dică a avut o conferință în care a acuzat problemele de la echipa roș-albastră.

  • A fost o perioadă grea după meciul de la Craiova când eu am spus că mi-aș dori mai multă libertate. Au fost lucruri pe care eu le-am controlat și mai multe nu voi spune.
  • Ce, se antrenează doar la Steaua? Știu ce am de făcut în continuare. Știu totul. Nu sunt nici primul, nici ultimul antrenor care reușește sau nu la Steaua. 
  • E cel mai greu moment din cariera de antrenor. Visam altceva, îmi doream altceva. Vor veni mulți acum să spună ca dacă erau ei făceau de toate. Nu e așa ușor.
  • Eu aveam discuții cu patronul și apoi el venea și vă zicea echipa. Iar după ce critica jucătorii eu trebuia să stau să am discuții individuale cu ei, să-i motivez.
  • Nu se aduc alți jucători în afara celor din Liga 1 pentru că ultimul cuvânt îl are patronul. El așa decide. Am propus anumiți jucători și au fost aduși sau nu.
  • Nu e ok ce face Gigi Becali. Vom vedea ce va fi. E păcat pentru că munca mea de un an și jumătate nu e apreciată. Am și eu o familie care urmărește și suferă pentru mine, o soție, copii. Dacă avea să îmi spună ceva, trebuia să o facă față în față, nu la TV. Nu e ok ce s-a făcut în această seară.
  • Am mai vrut să plec. Am avut și oferte. Dar am decis să rămân. Am fost întors de alte persoane. Mi-am dorit să fac performanță cu Steaua. O să antrenez și voi putea pune în practică ce am învățat. Au fost momente bune la Steaua, iar asta îmi dă încredere.

Ce a făcut Dică la FCSB

Acum, Dică revine la FCSB după ce și-a dat demisia pe 23 decembrie 2018. Fostul atacant a lucrat la FCSB și ca secund, în mandatele lui Costel Gâlcă și Mirel Rădoi.  În prezent, Dică este antrenorul secund al naționalei României, unde colaborează cu selecționerul Mirel Rădoi. După plecarea de la FCSB, Dică a avut un scurt mandat și la FC Argeș.

Becali l-a mai dorit pe Dică la FCSB în vara lui 2019, dar l-a ales atunci pe Bogdan Argeș Vintilă. 

Instalat în iunie 2017 pe banca FCSB, Dică a condus-o pe FCSB în 80 de partide, între care 46 de victorii, victorii , 18 remize și 16 înfrângeri. Acesta a terminat pe locul secund în sezonul 2017-2018 și s-a oprit în șaisprezecimile Europa League, echipa fiind eliminată de Lazio, când a şi reuşit singura victorie din istoria formației roș-albastre în faţa unei echipe italiene, 1-0.

Ca jucător, Dică a câștigat de două ori titlul cu roş-albaştrii, în 2005 şi 2006. A strâns 136 meciuri şi 58 de goluri în campionat, iar în cupele europene a evoluat în 46 de meciuri, reuşind 14 goluri. A fost unul dintre fotbaliştii de bază în campania „Eurofantastică" din 2005/2006.

VIDEO Lucian Goian: „FCSB nu are un lider în teren”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Gigi Becali, prima reacție după ce a fost refuzat de Șumudică: „Mi-a cerut să-i dau afară pe ei doi. I-am zis să fie sănătos!”

Cacealmaua din culise » Șumudică s-a folosit de Gigi Becali! Patronul FCSB s-a prins prea târziu: „Am auzit și eu, dar vreau să cred că n-a făcut așa ceva”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (65)
belane
belane  •  21 Mai 2021, 15:05
Postat de belane pe 21 Mai 2021, 15:04

In ritmul asta i se duc repede alea 22 de milioane de mil. de euro primite de la sud-africani pentru Balta Craiovitei.

Comentariul a fost pus aiurea, erma menit ptr. alt articol, ***, ochii si tab-urile astea ce sa le faci.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

belane
belane  •  21 Mai 2021, 15:04

In ritmul asta i se duc repede alea 22 de milioane de mil. de euro primite de la sud-africani pentru Balta Craiovitei.

maccarone707
maccarone707  •  21 Mai 2021, 11:30
Postat de andrei111162hhw pe 21 Mai 2021, 10:48

Te rog, plangi cu decenta si nu o mai face in public

amaratule, nu plange, era o solicitare catre presa aservita ciobanului sa scrie despre ce merita scris, despre campioana Romaniei si nu despre o clona sinistra numita fc gazenrekt berceni. dar deh, esti fecesebist, nu putem avea pretentii de la tine

Vezi toate comentariile (65)
Comentează