FOTBAL  »  Superliga  »  VOLUNTARI

VIDEO Nicolae Dică, prezentat oficial la Voluntari: „Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am ales să vin aici” » Care este obiectivul ilfovenilor

Nicolae Dică, prezentat la Voluntari, foto: captură de ecran YouTube
Nicolae Dică, prezentat la Voluntari, foto: captură de ecran YouTube

Articol de , , - Publicat joi, 01 februarie 2024 15:27 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 16:57

Nicolae Dică (43 de ani) este noul antrenor al celor de la Voluntari și a fost prezentat într-o conferință de presă. Dică a oferit primele declarații din noua postură.

Alături de Dică, la conferință a fost și Bogdan Bălănescu, conducătorul ilfovenilor, care a explicat motivele pentru care l-a ales pe Dică, dar și obiectivul noului antrenor de la Voluntari

Fiica lui Gigi Becali a ajuns în instanță: „Nu vrea să plătească, a fost furată. Au înșelat-o unii!”
INSTANȚĂ
Fiica lui Gigi Becali a ajuns în instanță: „Nu vrea să plătească, a fost furată. Au înșelat-o unii!”

Nicolae Dică: „Evitarea retrogradării, obiectivul echipei » Locurile 7-9, obiectivul personal

„Voi face tot ceea ce ține de mine să reușesc să îndeplinesc obiectivele pe care le avem în această parte a campionatului. Am venit pentru că am mare încredere în lotul pe care îl am la dispoziție. Îi cunosc pe majoritatea dintre ei, cu unii am lucrat, a fost unul dintre motivele pentru care am ales să vin la echipă. Locul lui FC Voluntari nu este cel de acum, din clasament.

Am fost crescut să câștig fiecare meci, cu orice adversar vom juca îmi doresc să câștig, în mentalitatea mea nu există să merg la egal. Este un drum foarte greu, dar eu cred că putem avea rezultate pozitive.

Obiectivul este de a rămâne în prima ligă, dar locurile 7-9 reprezintă obiectivul personal, asta le-am transmis jucătorilor. S-au făcut și lucruri bune înainte, nu doar lucruri negative. Important este ca noi să facem cât mai puține greșeli. Nu am vorbit cu Ilie Poenaru, voi vorbi zilele acestea cu el.

Presiunea este oriunde, era și când am fost la FCSB, Craiova, Mioveni. Eu nu am o problemă cu a prelua o echipă în timpul campionatului. Vreau să văd o altă atitudine a jucătorilor la fiecare meci! Nu îmi doresc să bat o echipă anume, vreau să câștig cu oricine. Nu mă gândesc la vreo revanșă, eu mă lupt cu mine în fiecare zi.

Sunt mulțumit de lotul pe care îl avem, este un lot OK, avem și tineri, și cu experiență. Este greu să-ți impui o filosofie de la primul joc, dar în timp se va vedea ce îmi doresc de la echipă, importante sunt punctele”, a declarat Dică, în cadrul conferinței de presă.

Despre FCSB: „Ecartul dintre FCSB și restul echipelor este foarte mare. Adversarele nu au arătat o constanță în jocuri și nu văd o echipă care să se apropie de nivelul lor în acest moment. Poate în play-off celelalte echipe își vor reveni. Este foarte greu să piardă campionatul.”

Nicolae Dică era liber de contract din august, când pleca de la FCU Craiova. A mai antrenat la FCSB, ca secund și „principal”, FC Argeș și CS Mioveni. A mai fost secund la naționala României, în mandatul lui Mirel Rădoi.

VIDEO. Nicolae Dică, prezentat oficial la FC Voluntari

Bogdan Bălănescu: „Mi-aș dori să stea 5 ani la Voluntari”

Conducătorul ilfovenilor, Bogdan Bălănescu, a explicat motivele pentru care l-a ales pe Nicolae Dică: „După meciul cu CFR Cluj am făcut o analiză în legătură cu rezultatele din ultima perioadă și am constatat că echipa nu a avut o performanță sportivă bună sau foarte bună. În ultimele 4 jocuri am obținut un singur punct, cu Oțelul.

Am făcut această alegere pentru a crea un șoc la echipă, pentru a numi un nou antrenor, un suflu nou, altă organizare de joc. Nu stăm liniștiți, suntem pe un loc care nu ne permite să dormim foarte mult. Nicolae Dică a fost alesul meu, totul s-a petrecut foarte rapid pentru că urmează o serie de 3 jocuri în care noi trebuie să obținem dacă nu maximum de puncte, atunci să urcăm în clasament.

L-am ales pe Nicolae Dică datorită tinereții, performanțelor ca jucător, a jucat la un nivel mare. La fotbal este o loterie, dar avem încredere în Nick, iar echipa va urca în clasament. Este un contract bazat pe încredere, un an și jumătate cu posibilitate de prelungire, mi-aș dori să stea 5 ani la Voluntari.

Vreau să le mulțumesc și lui Ilie Poenaru, și staff-ului său pentru că, împreună, am obținut și rezultate bune, poate pentru unii neașteptate, dar am și pierdut puncte cu echipe de calibrul nostru. Ne-am despărțit în condiții amiabile, sper să obțină cât mai repede licența pentru a deveni antrenor principal în acte”, a precizat conducătorul de la Voluntari, în cadrul conferinței de presă.

Ilfovenii au ajuns la patru meciuri la rând fără victorie: 0-1 cu FCU Craiova, 0-1 cu Dinamo, 1-1 cu Oțelul și 1-4 cu CFR Cluj.

Eșecul suferit de FC Voluntari pe terenul lui CFR Cluj a dus la demiterea tandemului Marin Dună (antrenor în acte) - Ilie Poenaru (tehnician de facto). Clubul ilfovean s-a mișcat rapid. Atât de rapid încât n-a avut timp să pregătească decorul prezentării lui Nicolae Dică.

Citește și alte articole:

Lovitură în ultima zi de mercato? Boloni vrea un internațional român!

După 4 luni în Superliga, antrenorul de la FCU Craiova a susținut conferința în română: „Nu sunt aici să frec menta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
chepandy777
chepandy777  •  02 Februarie 2024, 00:08

Locul lui FC Voluntari e cel mult in liga 2. Sper Dica sa-i duci acolo cu bine.

Newman
Newman  •  01 Februarie 2024, 17:41

Ai fi mers oriunde te chema sa antrenezi, la ce foame ai in tine.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează