FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Doamna Niculae: Nicoleta Mariana! Femeia care a preluat frâiele după încarcerarea patronului nu este la prima implicare la Astra

Astra a câștigat ultimul meci, 2-0 cu Dinamo
Astra a câștigat ultimul meci, 2-0 cu Dinamo

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2021 15:30 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 16:21

Consoarta patronului încarcerat, Nicoleta Mariana Toncea, a preluat frâiele la Astra, ea influențând și cariera lui Denis Alibec la clubul ce avea să câștige campionatul în 2016, insistând ca atacantul să mai primească o șansă într-un moment delicat al carierei.

„Doamna Niculae a venit și a vorbit echipei, a transmis că totul se va rezolva zilele viitoare, în privința salariilor restante, iar clubul este în regulă. Dani Coman a fost delegat să se ocupe de conducerea formației”, au declarat și Eugen Neagoe, și ceilalți oameni de la echipă. Doar că nu este vorba de Adina Niculae, fiica patronului giurgiuvenilor, ci de ultima soție a omului de afaceri, Nicoleta Mariana Toncea, care le-a ținut un speech astralilor, 20 de minute, înaintea confruntării cu Dinamo (2-0). 

„Doamna Niculae” a mai fost implicată la Astra

Implicarea activă a femeii de afaceri în viața clubului nu este o premieră. Nicoleta Mariana Toncea, doamna Niculae cum îi spun toți, s-a mai ocupat de Astra în urmă cu mai bine de 5 ani, când bărbatul ei a fost încarcerat prima oară, pentru că a finanțat ilegal campania electorală a PSD din 2009. 

„Doamna Niculae a venit atunci la un meci, l-a văzut pe Alibec, apoi, la ceva vreme, a fost înștiințată că Denis e nemulțumit, face probleme și că ar fi bine să fie îndepărtat. «Mai dați-i o șansă copilului!», a spus dânsa. Se pare că a avut și o discuție cu Alibec, după ceva vreme a sosit Marius Șumudică la Astra, care l-a revitalizat pe fotbalist, iar în 2016, împreună, au luat titlul! Doamna Niculae era nelipsită de la meciuri, chiar dacă nu se implica la echipă, iar băieții îi dedicau victoriile”, au povestit sursele GSP.

4 trofeea luat Astra Giurgiu cu Ioan Niculae patron: campionatul României (2016), Cupa României (2014), două Supercupe ale României (2014, 2016)

1996este anul în care Niculae a preluat clubul Astra, care la acea vreme activa la Ploiești, locul unde se antrenează echipa pe durata săptămânii

300 de milioane de euroeste averea estimativă a lui Ioan Niculae, conform ultimului TOP 300 Capital. În 2010, Niculae avea o avere de 1,1 miliarde de dolari, ceea ce îl făcea al treilea cel mai bogat român, după Ion Țiriac și Dinu Patriciu

Nicoleta Mariana Toncea a primit închisoare cu suspendare

Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae, preşedinte Interagro la data faptelor) a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, iar Viorel Bărac (director general al Interagro) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv, joia trecută, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Iniţial, Ioan Niculae primise la Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2018, o condamnare de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pedeapsă mărită la 5 ani de Curtea de Apel Bucureşti în urma admiterii apelului DNA. 

Judecătorii au mai dispus interzicerea în cazul lui Ioan Niculae, pe o perioadă de 3 ani, a exercitării unor drepturi civile, după ce acesta iese din închisoare: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi acţionar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale.

VIDEO. Alexandru Ioniță, despre lipsurile de la Astra: „Nu avem nici fizioterapeut!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

ANALIZĂ GSP » Lista lui Ouzounidis pentru titlu! Prima schimbare făcută la Craiova + ce mai are de rezolvat grecul

Neagoe atacă după ce a învins-o pe Dinamo: „Suporterii au ceea ce au vrut, să conducă ei! Se văd rezultatele, Dinamo nu e pe drumul bun”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
willhelm
willhelm  •  22 Februarie 2021, 19:12
Postat de demolarii pe 22 Februarie 2021, 19:06

Care cariera?

cariera aia in care doar in ultimi 10 ani alibec a facut din salarii cel putin 1 milion de euro. practic a avut cariera mai banoasa in 10 ani,decat 99,9999% din populatia lumii in intreaga viata.

demolarii
demolarii  •  22 Februarie 2021, 19:06

Care cariera?

1391972634181505
Adrian Popescu  •  22 Februarie 2021, 19:05

Apoi să înțeleg că GSP a scris patru materiale că afacerile au rămas la fata lui Niculae și de fapt era vorba de nevastă? Ce elegant a evitat GSP să se facă de râs...nu pomenește nimic...de ce nu postația...cum GSP spune ieri....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează