FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

ANALIZĂ GSP Bancu nu se teme degeaba » Pentru Craiova urmează cea mai grea perioadă a sezonului în Liga 1

Universitatea Craiova, Foto: Imago Images
Universitatea Craiova, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 11 octombrie 2022 17:11 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 13:18

Pentru Universitatea Craiova vine o perioadă a anului în care tradițional au probleme. Luni pe care le abordează și cu un bagaj mai mic de puncte decât în precedentele stagiuni.

Universitatea a avut un parcurs departe de așteptări în acest sezon. Iar după 5 victorii, 3 remize și 4 eșecuri, golaveraj 14-14, fundașul Nicușor Bancu a admis că în acest moment nu se mai poate discuta despre titlu: „La cum am arătat în a doua repriză, cu FC Argeș, trebuie doar să ne gândim să intrăm în primele șase”.

Dan Șucu nu s-a abținut! Iritat de ce a văzut în ultima etapă, patronul Rapidului iese la atac: „El e agresorul principal. Doamne-ferește!”
RAPID
Dan Șucu nu s-a abținut! Iritat de ce a văzut în ultima etapă, patronul Rapidului iese la atac: „El e agresorul principal. Doamne-ferește!”

Vine o perioadă grea pentru Universitatea Craiova

Căpitanul oltenilor știe ce spune. Nu doar că jocul Craiovei arată rău, lucru evidențiat și de el, „n-am avut atitudine, determinare, nu reușim să marcăm”, și de antrenorul Mirel Rădoi: „La cum am evoluat în repriza a doua, trebuia să ne huiduie toată țara. În momentul de față îmi vine să-mi iau ghetele și să joc eu 10 minute”.

Dar urmează o perioadă a anului în care juveții au tradițional probleme în Liga 1.

Așa a fost mereu în precedentele trei sezoane pentru Universitatea Craiova: 

  • 2019-2020: Într-o stagiune demarată cu 3 victorii consecutive, Universitatea a început să scârțâie în octombrie: 3 partide fără victorie, între care două remize cu formații modeste (Poli Iași, Clinceni) și un eșec în Gruia (0-2 cu CFR). Apoi, în ultimele două luni ale lui 2019, a alternat victoriile cu înfrângeri sau remize. Au fost două victorii, un egal și un eșec în noiembrie, două victorii și 3 eșecuri în decembrie. Victor Pițurcă, antrenorul de atunci, a cerut în repetate rânduri întăriri, dar când a văzut că nu e băgat în seamă a aruncat singur prosopul: „Eu am venit să câștig titlul. Cu lotul pe care îl am la dispoziție nu e posibil”.
  • 2020-2021: După 7 victorii la rând în debutul sezonului, cu Cristiano Bergodi pe bancă, Craiova a intrat "în ceață" în octombrie-noiembrie, luni marcate de eșecurile surprinzătoare suferite în fața Clinceniului (23.10.2020) și Chindiei (06.11.2020), ce l-au determinat pe tehnicianul italian să renunțe. Nici succesorul, Corneliu Papură, n-a scăpat de "blestem": 6 remize la rând în decembrie-ianuarie!
  • 2021-2022: După 5 victorii consecutive în septembrie/octombrie, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, a început deranjul. Oltenii au înregistrat 3 înfrângeri la rând în noiembrie (0-1 la Farul, 2-3 la Pitești, în fața Argeșului, 2-3 cu FCSB, în Bănie) și 4 remize consecutive în decembrie: 2-2 cu FC Botoșani, 1-1 cu FC Voluntari, 1-1 cu Gaz Metan, toate în deplasare, și 0-0 cu UTA, acasă.

În toate aceste stagiuni, Universitatea a prins mereu play-off-ul. Dar spre deosebire de 2022-2023, de fiecare dată a avut o zestre mai mare de puncte adunate după 12 jocuri. Acum are 18 puncte, în 2021-2022 a bifat 22, în 2020-2021 chiar 28 (!), iar în 2019-2020 adunase 23 de puncte. 

VIDEO. Mirel Rădoi, tiradă la adresa jucătorilor Craiovei: „Eu pot sta 10 ani acasă, ei trebuie să-și caute serviciu”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Achiziții dezastruoase la Rapid » Multe dezamăgiri, o singură excepție

Cum arată glezna lui Ciprian Deac, a doua zi după atacul brutal din UTA - CFR Cluj

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
dandana
dandana  •  13 Octombrie 2022, 22:22

Avem probleme sigur, și asta se vede. Bancu știe ce vorbește, problemele sunt în interior. Conducerea este praf și pulbere, au făcut alegeri foarte proaste în ultimi ani. Sunt fan, dar văd moartea acestei echipe dacă se continua așa. Cum dracu sa ai buget de 12 milioane și sa ai astfel de rezultate. Cine mănâncă acest buget, va cer și vouă o opinie. Nu înțeleg frate, aducem jucători liber de contract dar vrem sa câștigăm campionate, mărim bugetul dsr jucători pleacă de la Craiova pentru puțin mai mult. Nu este nimic în regulă și asta se vede în aceste probleme. Tare îmi este ca această conducere va duce echipa sa dispară ca Fcu

fratilitau
fratilitau  •  12 Octombrie 2022, 12:16
Postat de 10iul73 pe 11 Octombrie 2022, 18:32

Hai Univ Craiova...

*** prăbușirea neputința Mogoșoaia este echipa ta de suflet comunist-***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doubleti
doubleti  •  11 Octombrie 2022, 21:40

Oare autorul articolul asta, s-a documentat cumva? Eu din cate stiu (si cred ca stiu destul de bine) Ouzounidis a venit in februarie sau martie 2021, primul lui meci a fost cel de la Botosani din Cupa, pe o ninsoare ca in Fratii Grimm. Intre plecarea lui Bergodi si venirea lui Ouzounidis, antrenor a fost parca Papura. Dar ce stiu eu... sunt doar un suporter, nu un ziarist care primeste bani pentru niste articole facute pe "genunche".

Vezi toate comentariile (6)
Comentează