FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Nimeni nu a reușit să fie mai eficient » Llullaku, plecat din Liga 1 în iarnă, e surprins: "Sincer, mă așteptam să fiu depășit!"

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2017 09:00

Azdren Llullaku a strâns 16 goluri în sezonul proaspăt încheiat și a ieșit golgeterul competiției, deși jucătorul a plecat din România în iarnă pentru a semna cu Astana, în Kazahstan.

Atacantul albanez de 29 de ani Azdren Llullaku a fost revelația acestui sezon și, deși a evoluat în campionatul nostru doar până în iarnă, a reușit să bifeze 16 reușite și să încheie confortabil pe prima poziție a clasamentului golgeterilor! Între timp, deși etapele s-au scurs, nimeni din Liga 1 nu a reușit să se apropie de Azdren, cel mai aproape fiind Denis Alibec, Cristi Bud, Adam Nemec, Andrei Cristea și Aurelian Chițu, fiecare cu câte 11 reușite.

- Azdren, te-ai transferat în această iarnă la Astana, însă ai ieșit golgeter în Liga 1. Cum te simți?
- Sincer, mă bucur tare mult că am terminat pe primul loc în clasamentul marcatorilor. Este o mare satisfacție pentru mine, dar nu trebuie să uit că fără ajutorul colegilor mei de la Gaz Metan, dar și a antrenorului Pustai, nu aș fi putut să ajung la cota 16!
- Nu te șochează faptul că nimeni nu a reușit să te ajungă?
- Ca să fiu cinstit, credeam că cineva mă va ajunge în acest campionat și chiar mă așteptam să dea mai multe goluri, dar trebuie să recunosc faptul că Liga 1 este un campionat greu, cu echipe bine organizate și este dificil să marchezi.
- Vei veni să ridici titlul de golgeter?
- Aș vrea să vin, normal! Nu știu cum se procedează într-o astfel de situație, dar dacă mă va chema cineva, o să fac tot posibilul să ajung în România!
- Ce înseamnă pentru tine să ajungi golgeter?
- Înseamnă foarte mult și mă gândesc că este un lucru bun și pentru clubul Gaz Metan! Se vede că am lucrat foarte bine împreună și că a fost o perioadă în care Gazul a demonstrat că are valoare și merita să joace în play-off. Din păcate, nu s-a calificat și acesta este un regret al meu.
- Cum te-ai adaptat la noua ta echipă, Astana?
- E foarte bine aici, în Kazahstan! Joc la o echipă mare, care va participa și în preliminariile Champions League în vară. Ne luptăm să câștigăm titlul și până acum ne merge bine. Sper să continuăm așa și să câștigăm campionatul, dar să ne și calificăm în Champions League, acesta este obiectivul nostru!
- Ce diferențe sunt, în plan fotbalistic, între România și Kazahstan?
- Aici, campionatul e mult mai fizic decât la noi, în România! În Liga 1 este multă tactică, dar și fotbalul este mai tehnic, însă în Kazahstan campionatul este în creștere pentru că echipele stau foarte bine din punct de vedere financiar. Acest lucru va ajuta la aducerea jucătorilor de valoare.
- Sunt diferențe mari între salariile din România și cele din Kazakhstan?
- Da! Este o diferență foarte mare! Sunt multe echipe care au bugete mari. Din păcate, în România banii sunt acum o mare problemă.
- Termini contractul cu Astana la finalul lui 2018. Te gândești să te întorci în România după aceea?
- În fotbal, nu se știe niciodată. M-am simțit bine la Gaz! Pot să zic că este a doua mea casă, deci normal că m-aș putea întoarce.
- Ce jucător din Liga 1 îți place cel mai mult?
- Florinel Coman, de la Viitorul, mi se pare un jucător care va deveni mare, are toate calitățile. Depinde doar de el să aibă forță să rămână la acest nivel.
- Cu cine mai ții legătura dintre foștii colegi?
- Sigur, am rămas prieten cu majoritatea oamenilor de acolo și vorbesc foarte des cu Roberto Romeo, cu Buzean sau cu Pleșca.
- Ce planuri de viitor ai?
- Mai am de jucat fotbal! Când termin cariera de fotbalist o să văd, dar cu siguranță viitorul meu va fi în Italia, însă cu ce mă voi ocupa nu știu, acum mă gândesc doar la fotbal.
- Ai un mesaj pentru fanii din România?
- Țin să îi salut pe toți și sper să nu mă uite prea curând! Forța Gazul!

1,4 milioane €este cota lui Llullaku pe transfermarkt.de

Clasamentul golgeterilor din Liga 1

  • 1. Azdren Llullaku (ex-Gaz Metan) 16 goluri
  • 2. Cristian Bud (CFR Cluj) 11 goluri
  • 3. Aurelian Chițu (Viitorul) 11 goluri
  • 4. Andrei Cristea (Poli Iași) 11 goluri
  • 5. Adam Nemec (Dinamo) 11 goluri
  • 6. Denis Alibec (Steaua) 11 goluri

Ultimii 10 golgeteri ai Ligii 1

  • 2015/2016 Ioan Hora (Pandurii) 19 goluri
  • 2014/2015 Gregory Tade (CFR Cluj) 18 goluri
  • 2013/2014 Liviu Antal (FC Vaslui) 15 goluri
  • 2012/2013 Raul Rusescu (Steaua) 21 de goluri
  • 2011/2012 Wesley (FC Vaslui) 27 de goluri
  • 2010/2011 Ianis Zicu (Timișoara) 18 goluri
  • 2009/2010 Andrei Cristea (Dinamo) 16 goluri
  • 2008/2009 Florin Costea (Craiova) / Gigel Bucur (Timișoara) 17 goluri
  • 2007/2008 Ionel Dănciulescu (Dinamo) 21 de goluri
  • 2006-2007 Claudiu Niculescu (Dinamo) 18 goluri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
kwd2015
kwd2015  •  07 Iunie 2017, 10:01

Pai nici macar campionii morali ai anului, dinamo, nu solicita titlul moral de golgheter? Ciudat.

gazistu
gazistu  •  07 Iunie 2017, 09:51

Daca ramanea la Gazu`, poate intram in playoff! Sa nu uitam ca el a jucat doar 20 de etape din 24. In playout, in 14 etape, mai marca cel putin inca vreo 6-7 goluri. Daca e sa facem o comparatie cu ceilalti, Lulu a jucat 20 etape din 24, si fara cele 10 din playoff / sau 14 din playout. 4 +10 sau 4+14 au in plus meciuri ceilalti fata de llulaku si nu lau depasit Respect Lulu

claudiu.h12
claudiu.h12  •  07 Iunie 2017, 09:40

Inca o dovadă a valorii ligii 1 si a valorii extrem de ridicata a jucatorilor romani

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close