LIGA 1  ·  ARBITRAJ

Noi dezvăluiri despre Istvan Kovacs: „Le zicea jucătorilor «Băi, țăranule!»”

Articol de — Miercuri, 02 Octombrie 2019, 09:26

Dan Lăzărescu, fost membru al CCA dezvăluie că, în 2012, Ion Crăciunescu l-a ridicat în picioare pe Istvan Kovacs, la o consfătuire, pentru a-l da exemplu de aroganță în relația cu jucătorii și antrenorii. 

Continuă să curgă acuzele la adresa lui Istvan Kovacs și mai ales la comportamentul pe care îl are la meciurile pe care le oficiază. Duminica trecută a arbitrat CFR - Gaz Metan, în care l-a eliminat pe Edward Iordănescu, însă tehnicianul l-a arătat cu degetul în termeni duri: „E josnic ce a făcut Kovacs. A venit la mine și pe un ton superior mi-a zis «Pleci!». Să plec unde? Asta e meseria mea, plec că așa vrea el? Iar la pauză mi-a zis să nu mai revin pe bancă. E înjositor cum se comportă, ăsta e adevărul”.  

Nu e primul personaj din fotbalul românesc care susține că Istvan e arogant și sfidător. 

Un fost asistent FIFA și membru în Comisia Centrală a Arbitrilor în urmă cu 8 ani, Dan Lăzărescu, vine cu o dezvăluire despre Kovacs. Ca și în trecut, atunci când nu era la nivelul de acum, "centralul" din Carei avea carențe de comportament. 

- Domnule Lăzărescu, e adevărat că Istvan Kovacs a creat probleme de acest gen și în trecut? 

- Da, foarte adevărat! 

- Concret! 

- Când am făcut parte din CCA în mandatul lui Crăciunescu, eu am fost trimis la Chiajna pentru a oferi clubului ceea ce era obligatoriu pentru licență, să explicăm jucătorilor și antrenorilor ultimele modificări ale Legilor Jocului și DVD-urile de la FIFA cu diverse faze. După ce le-am vorbit celor de la Chiajna, am fost abordat de Vlăduț Munteanu, care atunci era jucător la Concordia. Mi-a zis chiar așa: „Toate bune și frumoase, dar cum facem cu arbitrii care nu știu să se comporte cu jucătorii, fiindcă ce îmi povestesc colegii mei că le vorbește mai ales unul dintre arbitri...”.

„Nu mi-a venit să cred ce aud” 

- Și i-ați cerut nume? 

- Evident! Am rămas interzis și i-am cerut să-mi dea numele acelui arbitru. Mi-a spus că e vorba despre Istvan Kovacs și l-am rugat să-mi reproducă din dialog. „Colegii mi-au zis că din «Băi țăranule!» sau «Băi țărănușule!» nu-i scoate”. Nu mi-a venit să cred ce aud! 

- Și nu l-ați întrebat pe Kovacs dacă e adevărat? 

- Ba da, dar mi-a zis că nu e real, că poate în vâltoarea meciului să mai fi scăpat câte un cuvânt urât, dar că nu acesta e vocabularul său. Problema lui era că am primit aceleași plângeri și de la alte persoane, de la alte echipe. 

- Crăciunescu cum a reacționat când a auzit? 

- La prima consfătuire a arbitrilor, Crăciunescu l-a ridicat în picioare pe Kovacs, în fața tuturor celorlalți arbitri, și i-a făcut morală și l-a dat exemplu de aroganță. 

„Istvan n-a înțeles să se schimbe” 

- Ați mai avut de atunci vreo discuție cu Istvan? 

- Nu, dar la vreo 3 ani, parcă prin 2014, după un meci Chiajna - Dinamo, arbitrat de Kovacs, în care îl eliminase pe Stoican, am comentat în calitate de expert Telekom Sport. I-am dat dreptate în toate deciziile pe care le-a luat pe teren, dar am spus că n-a știut să gestioneze relația cu banca lui Dinamo și că s-a ajuns la eliminarea antrenorului și din cauza lui. Mi s-a făcut memoriu la Comisia de Disciplină, eu fiind la acea vreme președinte de club, la Academica Pitești, și am fost amendat cu 1.000 de lei! Eu am fost sancționat, dar problema e alta, că Istvan văd că n-a înțeles nimic în toți acești ani și nu s-a schimbat deloc, a rămas același arbitru arogant și sfidător la adresa fotbaliștilor și antrenorilor!  

„Am spus anul trecut că Istvan Kovacs a fost cel mai bun arbitru, chiar și peste Hațegan. Consider că are calități multe, dar dacă va continua să aibă acest comportament, nu va ajunge nicăieri” - Dan Lăzărescu, fost arbitru FIFA 

10 derby-uri Steaua - Dinamodisputate la rând, indiferent de competiție, între 1999 și 2003, l-au avut la una dintre linii pe fostul asistent Dan Lăzărescu

I-a spus „Dispari!” lui Coman 

În timpul meciului Craiova - FCSB 0-1, de acum 3 etape, Kovacs a fost protagonistul unui incident șocant. După ce Florinel Coman i-a cerut să-i explice de ce a fost sancționat cu simulare la o cădere în careu, „centralul” a fost surprins de camerele TV spunându-i răstit: „Dispari!”.  

Arbitrul a recunoscut expresia folosită și chiar a avut o reacție publică, pe site-ul FRF, în care și-a cerut scuze! 

VEZI ȘI:

FCSB - DINAMO // Derby gratis » S-au dus vremurile în care patronii trimiteau valize cu bani în vestiare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Șeful Chirurgiei din Deva, care și-a scos soția medic din carantină, i-a amenițat pe jandarmi cu Berbeceanu. Reacția șefului de cabinet de la MAI

Libertatea

Comentarii (16)

liviuemil  •  02 Octombrie 2019, 12:24
Postat de clujcampion pe 02 Octombrie 2019, 11:45

Ce-o fi cu Cratoiu? A inceput sa scrie singur Udrea? E drept, aceleasi fabulatii pentru fecesebisti cu mintea scurta, dar atata poate.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

clujcampion  •  02 Octombrie 2019, 11:45

Ce-o fi cu Cratoiu? A inceput sa scrie singur Udrea? E drept, aceleasi fabulatii pentru fecesebisti cu mintea scurta, dar atata poate.

stoichkov9  •  02 Octombrie 2019, 11:17

Sa-l trimita la liga3. Simplu.

Vezi toate comentariile (16)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Openul Scoției și Mastersul de la Londra

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1