FOTBAL  »  Superliga  »  NOTE GSP

Notele etapei #2 din play-off, date de Adrian Florea » Gigi Becali, nota 4: „Preacucernicul patron al roş-albaştrilor nu ţine cont că a început postul Paştilor şi continuă să se joace de-a antrenorul”

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2019 23:06

Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal de la Gazetă și jurnalist cu peste 20 de ani experiență în presa de sport, analizează pentru cititorii GSP.ro evenimentele din etapa a 2-a a play-off-ului. 

Notele play-off-ului Ligii 1, etapa a doua

10. Devis Mangia (CSU Craiova)

Dacă Ştiinţa va lua titlul, italianului ar trebui să i se comande o statuie în faţa noului "Oblemenco"! Să fii în continuare în cursa pentru campionat într-un sezon în care patronul îţi vinde jumătate din echipa de anul trecut, ei bine, asta chiar înseamnă să fii meseriaş.

13.500.000 €a încasat Universitatea din vânzările de jucători doar în acest sezon. Mitriţă a adus cei mai mulţi bani în conturile oltenilor, 8 milioane €. Finanţatorul Mihai Rotaru a reinvestit 2,05 milioane € în achiziţii

9. Alin Minteuan (CFR Cluj)

Se spune că şefii grupării din Gruia ar căuta în continuare un "antrenor mai experimentat", pauza competiţională fiind prilejul ideal pentru realizarea acestei mutări. Dacă-i adevărat, ar putea fi decizia care să îndepărteze Clujul de al doilea titlu consecutiv!

5victorii din 5 partide are campioana cu Minteuan pe bancă, record pentru debutul unui tehnician al "feroviarilor"

8. Alexandru Mateiu (CSU Craiova)

"Plămânul" Băniei în 2019 a jucat excelent şi cu Sepsi, meci în care a înscris golul de 3 puncte. Contra însă tot n-a avut ochi pentru el.

"Nu sunt supărat că nu m-a chemat selecţionerul la naţională. Ca să glumesc puţin, chiar mă bucur, o să am mai multe zile libere" :)
Alexandru Mateiu, mijlocaş CSU Craiova

7. Dennis Man (FCSB)

Întâmplător sau nu, în cele două etape în care Man a lipsit, cu FC Voluntari şi cu Viitorul, roş-albaştrii au obţinut un singur punct. Revenit printre titulari, Dennis a contribuit la succesul Stelei, cu o pasă decisivă la reuşita lui Iulian Cristea.

7goluri şi 3 pase decisive are Man în actualul campionat, în 25 de apariţii

6. Horaţiu Feşnic (arbitru Astra - FCSB 0-2)

Pus sub presiune pe motiv că a jucat la juniorii CFR-ului, una dintre rivalele Stelei la titlu, "centralul" clujean s-a descurcat onorabil în partida de la Giurgiu. N-a fost impecabil, însă deciziile sale au fost echidistante.

"De arbitri precum Feşnic avem nevoie! Nu contează că a fost la juniorii CFR-ului. Ce, eu n-am jucat la Craiova? Sau Igna la UTA?"
Ion Crăciunescu, cel care l-a promovat pe Feşnic în Liga 1

5. Nicuşor Bancu (CSU Craiova)

Luaţi-i banderola! De când a plecat Mitriţă în State, Bancu e noul căpitan al Universităţii, doar că noua postură îi afectează prestaţiile. Jucătorul de 26 de ani parcă nu mai ştie nici să se apere, nici să atace, nici să şuteze, nici să paseze.

"Dacă nu câştigăm cu mine căpitan, mai bine să ia altu' banderola. Victoriile sunt mai importante" :)
Nicuşor Bancu, după 1-2 cu Astra

4. Gigi Becali (FCSB)

Preacucernicul patron al roş-albaştrilor nu ţine cont că a început postul Paştilor şi continuă să se joace de-a antrenorul. L-a titularizat pe Gnohere în detrimentul celui mai bun om ofensiv din 2019 al Stelei, Ioan Hora.

2minute şi 35 de secunde argumentase Teja la conferinţa de presă de sâmbătă de ce e obligat să joace la Giurgiu cu Hora în atac, nu cu Gnohere. A doua zi a executat ordinul venit din lojă

"Am urmărit şi eu conferinţa domnului Teja şi mă aşteptam să-l bage pe Hora în primul «11». Nu ştiu de ce a fost titularizat Gnohere, probabil că antrenorul a dormit la prânz şi o fi visat ceva..." :)
Florin Tănase, atacant FCSB

3. Marius Avram (arbitru Viitorul - CFR 0-1)

Ar trebui trecut pe lista de prime a clujenilor! Într-un meci nu foarte dificil de "fluierat", Avram jr. l-a iertat de un "roşu" pe Omrani în minutul 11, iar în minutul 44 n-a acordat gazdelor un 11 metri după faultul lui Bordeianu asupra lui Drăguş.

"Intervenţia lui Bordeianu asupra lui Drăguş e de penalty! Ar fi fost bine să avem VAR, l-ar fi ajutat pe Avram"
Ianis Zicu, analist TV Digi Sport

2. Sepsi (0-1 cu CSU Craiova)

După 3 eşecuri la rând în numai 10 zile în faţa CFR-ului, trupa covăsneană a demonstrat o dată în plus că nu merită să fie în play-off. Pe un teren unde FCSB a luat 4, Viera, Jovanovici, Velev şi ceilalţi duri ai lui Neagoe s-au transformat în nişte domnişoare care vineri nu au tras absolut niciun şut pe spaţiul porţii lui Pigliacelli!

"Da, am pierdut pentru a doua oară în play-off, dar eu i-am felicitat pe băieţi pentru atitudine şi efort"
Eugen Neagoe, antrenor Sepsi

1. Florin Bejan (foto stânga) şi Romario Pires (ambii Astra)

Cei mai buni oameni ai lui Teja! Dacă pe brazilian l-a schimbat Enache la pauză, stoperul român fost lăsat pe gazon până şi-a desăvârşit "opera", încasând în minutul 74 cartonaşul roşu pe care a dat senzaţia că l-a căutat tot meciul.

2sezoane a evoluat Bejan la FCSB, 2009-2010 şi 2010-2011

CLASAMENT PLAY-OFF LIGA 1

PROGRAM ETAPA 2 PLAY-OFF

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  18 Martie 2019, 01:46

Bai nea floreo... Vezi ca si bucatarul de la ovidiu si liftierul de la giurgiu au fost angajatii lui bunicu lu becali... Stai cu ochii pe ei si da-le note... Mama lor de infractori si corigenti!!!

florar
florar  •  18 Martie 2019, 00:09

Nota zero o câștiga pe merit GSP care nu știe că o echipa de fotbal are 11 jucători...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează