FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CRAIOVA

Noutățile din Dinamo - Craiova: Contra surprinde în poartă + anonimul Olteanu, titular la olteni

Cosmin Contra surprinde în primul 11 cu Craiova
Cosmin Contra surprinde în primul 11 cu Craiova

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 octombrie 2020 20:00 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 18:47

Dinamo și CS Universitatea Craiova se întâlnesc astăzi, de la ora 21:30. Cosmin Contra a pregătit o serie de surprize în echipa de start, în timp ce Cristiano Bergodi a fost nevoit să improvizeze. 

Cosmin Contra a avut o misiune dificilă în alegerea echipei de start. Fostul selecționer a surprins în mai multe compartimente. Prima modificare a venit în poartă. Tomas Mejias Osorio, portarul titular în precedentele 3 partide, a fost înlocuit cu veteranul Rene Hinojo, aflat la debutul în Liga 1. Tot un debut pentru „câini” în acest sezon e și fundașul stânga Andrei Radu, în locul lui Isma Lopez, suspendat.

Surprinde la start și titularizarea lui Sorescu ca fundaș dreapta. Cel mai probabil, Contra îl va sacrifica rapid în meci pe Mihaiu și îl va introduce pe Gonzalez, astfel că Deian va fi urcat în avanposturi. 

Gonzalez s-a întors târziu de la națională, a făcut 18 ore pe drum, deplasări foarte grele, în Columbia, apoi în Venezuela. A avut probleme de adaptare la fusul orar, de asta l-am ales pe Sorescu. E o soluție viabilă pentru postul de fundaș dreapta. E nevoie și la națională acolo, el poate să joace și mai sus, e polivalent. Când am nevoie de el, poate juca acolo
- Cosmin Contra

Cea mai așteptată apariție este cea a lui Aleix Garcia, play-maker-ul care a evoluat ultima dată la Manchester City. Acesta formează un cuplu la mijloc cu polonezul Janusz Gol, în timp ce Anton e rezervă. La capitolul jucători U21, Contra i-a ales pe Ricardo Grigore (fundaș central, 21 de ani) și Andreas Mihaiu (extremă dreaptă, 22 de ani).

Aleix Garcia și Anton sunt în aceeași condiție fizică și a trebuit să aleg între cei doi. L-am ales pe Aleix. Chiar dacă a început pregătirea mai târziu la clubul lui, apoi s-a antrenat cu o echipă de Liga 3 în țara natală.
- Cosmin Contra

CS Universitatea Craiova, probleme de efectiv

Cristiano Bergodi a pierdut principalii doi jucători ofensivi, Elvir Koljic, accidentat, și Valentin Mihăilă, transferat la Parma. Craiova le-a adus 2 înlocuitori, pe Reagy Ofosu și Ivan Mamut, dar ambii sunt doar pe banca de rezerve. Italianul a ales să înceapă cu Andrei Ivan pe poziția de atacant central. 

Bergodi a avut probleme și în alegerea jucătorilor sub 21 de ani. Fără Mihăilă și fără cei 2 jucători prezenți la acțiunea reprezentativei de tineret, George Cîmpanu și Ștefan Vlădoiu, confirmați pozitiv, liderul a trebuit să improvizeze. Pe lângă Ștefan Baiaram, o prezență obișnuită în primul „11”, Bergodi l-a titularizat pe flancul drept pe Constantin Alexandru Olteanu, un fundaș debutant în Liga 1, de 20 de ani. 

Olteanu e la debut, un copil care a jucat bine în meciurile amicale. L-am văzut cu Argeș, s-a comportat foarte bine. Probabil va fi schimbat, dar nu e problemă, deja pentru el e un cadou că începem cu el. Screciu nu e în lot din cauza unei probleme medicale și avem puține soluții pentru U21, așa că în felul ăsta am gândit strategia - Cristiano Bergodi, antrenor CS U Craiova

Dinamo - CS Universitatea Craiova, echipe de start:

Dinamo: Rene - Sorescu, Puljic, R. Grigore, A. Radu - Gol, Aleix Garcia - Mihaiu, Valle, Camara - Nemec 
Rezerve: Mejias - Abdoulaye Ba, Ehmann, Sibulo, Anton, Fabbrini, Magaye Gueye, Bani, V. Borcea
Antrenor: Cosmin Contra


Craiova: Pigliacelli - C. Olteanu, Bălașa, M. Constantin, N. Bancu - Nistor, Ov. Bic, Cicâldău - Bărbuț, A. Ivan, Baiaram 
Rezerve: Rezerve: A. Marinescu - Vătăjelu, Acka, V. Constantin, Mateiu, Căpătînă, Ofosu, Tudorie, Mamut
Antrenor: Cristiano Bergodi

VIDEO. Dănuț Lupu nu vede un viitor bun pentru Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo și Craiova: 

Dinamo - Craiova, prefațat de un fost jucător al ambelor echipe: „Va fi un derby! Craiova e echipa momentului”

Predicție îngrijorătoare pentru Dinamo! Un rival se așteaptă la mari probleme: „Spaniolii vor pleca!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
pspsps
pspsps  •  18 Octombrie 2020, 21:39

garcia e unul dintre multii jucatori esuati ai lui man city. a jucat 4 (patru) meciuri pentru ei. in rest a fost imprumutat pe la echipele din grup. mitrita nu a jucat dar a fost detinut de grupul city care detine si echipele pe care le-am mentionat. hai sa vedem din ce e facut...

dinamofurata
dinamofurata  •  18 Octombrie 2020, 21:32
Postat de pspsps pe 18 Octombrie 2020, 21:26

aleix garcia a evoluat ultima oara la mouscron nu la man city. iar inainte a fost la girona. ambele echipe sunt detinute de grupul city care detine si new york city la care a fost mitrita. s-ar putea spune ca si mitrita a fost la city...

Cate meciuri a jucat Mitrita la Man City ? Garcia a fost legitimat la Man City, a jucat la Man City si a fost imprumutat de Man City.

albalbastru72
albalbastru72  •  18 Octombrie 2020, 21:28

Hai Craiova!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează