FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - FCSB 2-2

Nu-l cunoștea Teja pe Adrian Stoian?! Acuze pentru antrenor: ”Nu e folosit corect! Ce vrea la FCSB?”

Articol de , , - Publicat marti, 05 martie 2019 15:30

Transferul iernii s-a transformat într-o rezervă bună doar pentru momentele în care lipsește cineva. Care e explicația? Antrenori care-l cunosc pe Adrian Stoian cred că Teja și Becali îi ascund calitățile când îl utilizează în fața apărării.

„Îl cunosc pe Stoian, l-am urmărit și în perioada în care eram secundul lui Christoph Daum, fiindcă era un fotbalist aflat pe lista noastră pentru echipa națională. E mijlocaș stânga, pe acel post a fost utilizat în 80 la sută dintre partidele pe care le-a disputat în Italia”.

Explicația lui Ionuț Badea e cea mai nouă dintr-o serie a antrenorilor care încearcă să explice de ce nu funcționează fotbalistul pe care FCSB l-a prezentat drept cea mai tare „cumpărătură” de la începutul acestui an.

Doar steliștii îl văd închizător

Stoian ar fi trebuit să reprezinte ingredientul de care era nevoie pentru câștigarea campionatului, dar a devenit un jucător de lot, de care-ți amintești doar când îți lipsește un titular.

Are dreptate Badea? Demonstrația pe care a făcut-o el la TV Digi Sport a mai fost pomenită. Claudiu Niculescu, oltean ca și Stoian, îl cunoaște pe fotbalistul care a început să joace la școala lui Gică Popescu și apoi a plecat în Italia, unde a parcurs junioratul la AS Roma: „E mijlocaș stânga! Dacă poate juca și în centru? Poate juca oriunde, doar că-i iei din calități când îl muți în afara postului pe care e obișnuit și pe care se potrivește”.

Și Cristiano Bergodi, adversarul din weekendul trecut, a atras atenția: „Stoian e extremă stânga, nu știu dacă va reuși să se transforme într-un mijlocaș central, așa cum vrea FCSB”.

Teja nu-l cunoștea?!

Adrian a evoluat în fața apărării în prima partidă din 2019, 1-1 la Călărași. A rezistat pe teren 50 de minute, apoi a fost schimbat, criticat și scos din echipă în următoarele trei partide.

Teja a avut un discurs ciudat înaintea jocului cu FC Voluntari: „În cazul lui Stoian cred că am greșit și eu, fiindcă l-am expus, în condițiile în care venise de puțină vreme la noi și l-am folosit pe un post cu care el nu era obișnuit”. Mihai a analizat situația ca și cum el ar fi aflat după meciul de la Călărași că Stoian nu era mijlocaș central!

Urmarea? L-a trimis pe teren pe aceeași poziție și în jocul cu Voluntari! Ofensiv, apariția lui Adrian a contat, el a iuțit câteva atacuri. A greșit, însă, în apărare, inclusiv în faza din care Căpățână a făcut 2-1 pentru formația lui Bergodi. Erori care l-au determinat pe Becali să-l judece iar cu asprime:

„Cu Stoian pe teren am fost aproape să pierdem meciul! Și m-am convins și de celălalt, de Matei, arată ca un copil de mingi, nu ca un jucător serios!”.

„La vară mai dau afară jucători și aduc alți cinci! Trebuie să mai fac transferuri, altfel n-avem șanse în Europa. Pentru mine ăsta e obiectivul, calificarea în grupe, și nu văd cum se poate califica o echipă care nu câștigă un meci din trei cu Călărași, cu Chiajna și cu Voluntari!”
Gigi Becali, patron FCSB

„Stoian poate juca mijlocaș stânga sau în centru ca mijlocaș ofensiv, în spatele vârfului” Florin Răducioiu, la Telekom Sport

Pe postul lui e prea mare aglomerația

Stoian nu e singurul chinuit, sacrificat. La fel suferă și celălalt mijlocaș ofensiv pe care l-a achiziționat FCSB în iarna asta, Florentin Matei, are parte de același tratament. Și el e criticat, deși e utilizat în fața apărării.

„Pe Matei l-aș vedea tot mijlocaș stânga”, spune Badea. Așa ceva ar fi imposibil, fiindcă se strâng prea multe opțiuni pentru extrema stângă: Stoian, Matei, Florin Tănase, Florinel Coman, Filipe Teixeira. Cinci extreme stânga pe un singur post și doar trei fundași centrali pe două poziții.

 Citește și:

Sorin Cârțu îl pune la zid pe Adrian Stoian: „Merită ce i se întâmplă! Cum să declare așa ceva?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
103218647204174
Robokup Doru  •  05 Martie 2019, 20:35
Postat de herman25 pe 05 Martie 2019, 17:46

Asa e, destabilizeaza cea mai iubita echipa, campioana lumii, fcsb, acum cand titlul cu numarul 4 e asa aproape!

corect

103218647204174
Robokup Doru  •  05 Martie 2019, 20:33
Postat de tzoian pe 05 Martie 2019, 18:00

Hai sa fim realisti, Teja a fost adus la echipa doar pt ca are diploma de antrenor, toata lumea stie cine face echipa meci de meci si schimbarile. Sunt ”n” cazuri de jucatori la FCSB, care jucau si erau consacrati pe un post, iar aici erau folositi pe posturi pe care nu jucasera niciodata. Atata timp cat Becali o sa faca echipa, nimic nu o sa se schimbe...din pacate

De văzut atitudinea lui . Devis Mangia fata de elevii lui care au pierdut un meci O atitudine de om adevărat

tzoian
tzoian  •  05 Martie 2019, 18:00

Hai sa fim realisti, Teja a fost adus la echipa doar pt ca are diploma de antrenor, toata lumea stie cine face echipa meci de meci si schimbarile. Sunt ”n” cazuri de jucatori la FCSB, care jucau si erau consacrati pe un post, iar aici erau folositi pe posturi pe care nu jucasera niciodata. Atata timp cat Becali o sa faca echipa, nimic nu o sa se schimbe...din pacate

Vezi toate comentariile (11)
Comentează