FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

Nu ştiu dacă pot juca în Europa! » CS U Craiova bate tot, dar s-ar putea să n-o ajute mult: nu are drept de joc în cupele europene

Alb-albaștrii savurează momentul foarte bun, acum se așteaptă verdictul forurilor interne și internaționale
Alb-albaștrii savurează momentul foarte bun, acum se așteaptă verdictul forurilor interne și internaționale

Articol de - Publicat miercuri, 12 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 noiembrie 2014 22:01

Surse federale susţin că oltenii n-ar putea evolua în cupele continentale mai devreme de 2016. Cei din Bănie aduc în discuţii excepţiile şi afirmă că UEFA le va da drept de joc şi-n 2015.

Craiova are 8 meciuri consecutive fără eşec, succese pe linie în Cupa României, unde a atins faza "sferturilor", devenind candidată certă la cupele europene pentru ediţia viitoare. Poate juca CS U în competiţiile continentale?

Federaţia: Nu!
Bazîndu-se pe Regulamentul Naţional de Licenţiere a cluburilor, ediţia 2014, articolul 11, aliniat 2, oficialii FRF susţin că gruparea din Bănie nu poate evolua în ediţia 2015/2016 în Europa, dacă va termina pe un loc care să-i permită acest lucru.

"Cu părere de rău, dar n-are dreptul de a solicita licenţă UEFA, fiindcă n-are calitatea de membru afiliat de 3 ani competiţionali consecutivi. Craiova mai trebuie să stea şi sezonul acesta, şi sezonul 2015/2016, după care poate aplica pentru licenţă, ca să joace în cupele europene. Aceasta întrucît a fost afiliată la FRF abia în 2013. UEFA nu admite derogări. Dacă la finele primăverii 2016, clubul va fi pe un loc de Europa, atunci poate aplica pentru licenţă", au afirmat ieri oficiali ai federaţiei.

Oltenii: Da!
Juveţii n-au teamă şi declară că vor putea juca în Europa dacă Universitatea se va clasa la finele sezonului actual pe un loc care să le permită acest lucru: "OK, există acel regulament UEFA de care vorbeşte FRF, dar, în anumite situaţii, se poate face o excepţie, iar Ştiinţa să evolueze în cupele continentale. Aşa a fost şi la FIFA. Australienii cu care a jucat Reghe în finala Champions League a Asiei s-au înfiinţat în 2012, în cazul lor cum s-a putut? Aşa se poate şi la noi. Chiar cei de la UEFA au transmis că în cazuri speciale poate da dispensă. Să încheiem noi pe loc de cupă europeană sau să luăm Cupa României, apoi mai vorbim de acest subiect".

Stadionul, gata în 2016
Clubul a obţinut derogare din partea Primăriei să joace pe arena "Ion Oblemenco" pînă la finele lui 2014, după care fostul "Central" va fi demolat şi construit un stadion nou, de 5 stele, ce va costa în jur de 55 de milioane de euro.

Cînd cu siguranţă Universitatea va putea evolua în cupele europene, arena va fi gata: durata construcţiei a fost estimată la 17 luni, deci stadionul de 31.000 de locuri va fi gata pentru echipă în vara 2016.

20 din cele 24 de puncte puse în joc a cîştigat CS U Craiova cu Săndoi şi cu Cârţu, echipa urcînd de pe locul 18 pînă pe 7, la 4 puncte distanţă de primul loc de cupele europene

"Eu şi cînd eram pe ultimul loc în clasament am spus că Universitatea poate juca la anul în cupele europene, pentru că avem forţa să terminăm pe podium şi să luăm Cupa. Noi muncim să cîştigăm meci de meci, nu facem calcule" (Cristi Bălgrădean, portar CSU Craiova)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
ipsilante
ipsilante  •  17 Noiembrie 2014, 08:13

Cat despre Europa, e prematur sa se discute acum. Cei care ne "iubesc" si ne-au tot plictisit, anul trecut, precum ca nu aveam drept de promovare in Liga I, au lansat aceasta noua "gogorita", pentru ca sa ne bulverseze si sa ne scoata din ritm. Cainii latra, Stiinta... merge! Nu, nu dinamovistii. Astia de pe la site-urile de sport si de la ziare centrale, inventeaza subiecte, pentru ca asta e "painea" lor. Cum Rapid e cam dusa, Dinamo se zvarcoleste in... insolventa, le-a mai ramas doar Steaua... Deci, hai sa se claseze Stiinta, la sfarsitul campionatului, pe un loc de cupe, sau sa ia CUPA si mai vedem atunci ce drepturi are... FORZA STIINTA!

ipsilante
ipsilante  •  17 Noiembrie 2014, 07:53

Multi vad, putini pricep... E clar ca CS Universitatea nu este FC-ul lui mititelu, dupa cum FC-ul lui mititelu nu a fost NICIODATA CS Universitatea care si-a intrerupt activitatea prin 91 sau 94. Ca, fiecare interpreteaza varianta care ai convine, din ignoranta sau inversunare, asta este alta poveste si nu are decat sa ramana asa... POVESTE. Daca fiecare este fericit crezand ca VARIANTA lui este Universitatea, aste e foarte bine! La fel de bine este ca, in sfarsit, Craiova are, din nou, FOTBAL si va avea, cu voia Domnului, in curand si un stadion modern. Ce nu pricep: de ce se cearta ca chiorii, incercand sa-si impuna, unul-altuia, VATIANTA lui? Faceti PACE mai olteni!

deuxex
deuxex  •  14 Noiembrie 2014, 04:25

Vad ca multi inca nu au priceput! Baieti, sa ne lamurim: FC U Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, nu a fost Universitatea Craiova.De ce?Pentru ca nu poti sa fii o echipa atunci cand acea echipa a fost pusa la pastrare de Ministerul Tineretului si Sportului in 1994!Sectia de Fotbal a fost inchisa prin ordin al ministrului de atunci si redeschisa in 2013( prin presiuni politice din partea Olgutei!).A fost singura metoda ca spiritul Universitatii Craiova sa existe in continuare pentru toti oltenii, fara a fi pus sub sechestrul familiei Mititelu. Multi vad, putin pricep! Palmaresul nu a plecat niciodata de la CS Universitatea Craiova,club care a functionat in paralel cu FC U Craiova, 2005-2013!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează