FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

O altfel de retrospectivă a Ligii 1: Azi Pandurii

Articol de - Publicat joi, 02 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 02 ianuarie 2014 10:59

Anul 2013 s-a încheiat, dar cititorii GSP.RO pot rememora cele mai importante momente trăite de formaţiile lor favorite. Sub titlul “O altfel de retrospectivă” se vor regăsi, cu bune şi rele, fiecare dintre cele 18 combatante.

Vicecampioni la finele ediţiei trecute, prezenţi în premieră într-o cupă europeană şi calificaţi în faza grupelor, toate aceste evenimente înregistrate în 2013 reprezintă cele mai frumoase momente trăite de gorjeni în istoria lor fotbalistică!

Prima parte a sezonului competiţional 2013/14 a însemnat pentru Pandurii 34 de partide oficiale, cele mai multe dintre echipele româneşti!
Campionatul l-au început bine, o victorie în faţa Braşovului, apoi o remiză pe “Ilie Oană” şi un succes în prelungiri cu Oţelul. Înfrîngerile cu Ceahlăul şi Astra au consemnat primele semne provocate de oboseală. Pe întreaga durată a sezonului, gorjenii au legat doar 3 victorii consecutive, cu Săgeata, Botoşani şi ACS, toate cele 3 fiind nou-promovate. Anul l-au încheiat cu o înfrîngere în faţa Petrolului, meciul oprind o serie de 20 de jocuri cu cel puţin un gol marcat pe teren propriu în Liga 1.

Statistică Pandurii:
-29 de jucători au evoluat pentru Pandurii în stagiunea curentă, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat de primele 7 clasate.
-15 străini au bifat cel puţin o prezenţă pentru gorjeni, locul 3 după Petrolul şi CFR Cluj.
-14 jucători au marcat cel puţin un gol, cifră întîlnită doar la Steaua şi Mediaş.
-20 octombrie 2013, Pandurii-Botoşani 6-1, cea mai clară victorie obţinută de gorjeni în Liga 1.
-Numai în 3 meciuri nu au primit gol, capitol unde doar Corona şi Oţelul stau mai slab.
-2 puncte din 12 au scos gorjenii din confruntările cu "echipele europene", cei mai slabi într-un clasament alcătuit între cele 4.
-11 goluri şi 9 assituri a contabilizat Eric în cele 18 prezenţe, locul 1 în ambele topurii (la egalitate cu Antal în clasamentul golgeterilor). De asemenea, în acest sezon competiţional a mai reuşit 3 goluri şi 3 assisturi în Europa League.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
microbuzulbotosani
microbuzulbotosani  •  02 Ianuarie 2014, 21:04

pandurii sunt RUSINEA ROMANIEI!in nicio tara nu mai vezi echipa fara stadion, fara suporteri si fara dorinta de performanta.sper ca in cel mai scurt timp, spre binele fotbalului, acest club sa ajunga in liga a treia si sa nu mai auzim niciodata de o astfel de mizerie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close