FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

O altfel de retrospectivă a Ligii 1: Azi, Steaua la rînd!

Articol de - Publicat vineri, 03 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 03 ianuarie 2014 13:13

Anul 2013 s-a încheiat, dar cititorii GSP.RO pot rememora cele mai importante momente trăite de formaţiile lor favorite. Sub titlul “O altfel de retrospectivă” se vor regăsi, cu bune şi rele, fiecare dintre cele 18 combatante.

Pornită din pole-position, Steaua a avut o primă parte de campionat diferită (dificilă) faţă de ediţia precedentă, atunci cînd a încheiat anul la 10 puncte distanţă de poziţia secundă. Euforia titlului, programul încărcat şi schimbat pe parcursul sezonului de decizia TAS sau în interesul Naţionalei, accidentările unor jucători importanţi, meciurile din UCL, tensiunile legate de transferuri ori de prelungirea contractelor unor jucători, creşterea în  valoare a Astrei şi Petrolului, toţi aceşti factori au contribuit decisiv la clasarea "roş-albaştrilor" pe 3, ce-i drept, cu şanse mari de a reveni pe prima poziţie chiar înaintea startului etapei a 20-a.

Primele puncte pierdute de bucureşteni au fost la Mediaş, acolo unde nu au mai cîştigat din 2009. Meciul s-a jucat între cele două manşe cu Legia. Au urmat 6 victorii consecutive, serie pe care a mai reuşit-o în stagiunea curentă doar Astra. Probabil cel mai neaşteptat rezultat a fost cel contra Coronei, 1-1, Reghe bifînd a 2-a remiză în 2013 în faţa lui Jerry Gane. Egalul cu ardelenii a fost primul dintr-o serie de 4, toate avînd în comun scorul 1-1.

-în turul ediţiei 2010/11, gruparea "roş-albastră" înregistrase ultima serie de 4 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1;

Şirul remizelor a fost oprit la Piatra Neamţ, acolo unde Stanciu a reuşit un gol şi o pasă de gol.
-4 goluri şi două assituri a bifat în Liga 1 tinărul mijlocaş adus de la Vaslui.

Anul s-a încheiat pentru stelişti cu o dublă dispută avută împotriva echipei care timp de 12 etape a condus clasamentul şi care a fost şi cea mai critică la adresa "roş-albaştrilor" pe toată durata turului. Bucureştenii au  luat 4 puncte din cele două jocuri cu Astra, avantaj ce ar putea deveni decisiv în clasamentul final.

Alte date statistice:
-26 de jucători au evoluat pentru Steaua în cele 17 partide disputate în campionat, din aceştia, doar Tătăruşanu a bifat toate minutele.
-21 din cei 26 de fotbalişti au contribuit cu un gol, pasa de gol ori au scos un penalty.
-Cele mai multe reuşite au fost izbutite de Piovaccari, 6 goluri. Italianul a avut o primă parte de sezon excelentă: 12 goluri şi două assisturi în toate competiţiile!
-Cel mai bun pasator a fost Bourceanu - 6 assisturi în Liga 1, locul 2 după Eric.
-14.000 de spectatori a fost maximul înregistrat de bucureşteni pe teren propriu în stagiunea curentă, 18 decembrie, Steaua-Astra 3-1.
-Pentru întîia dată după 88/89, Steaua a bifat 17 meciuri consecutive în prima parte a campionatului fără înfrîngere.
-Steaua este singura echipă care a marcat în fiecare meci. De la venirea lui Reghecampf, gruparea "roş-albastră" a bifat doar două jocuri fără gol înscris!
-11 din cele 36 de reuşite au fost din faze fixe, locul 1 la egalitate cu Vaslui.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
microbuzulbotosani
microbuzulbotosani  •  03 Ianuarie 2014, 15:45

steaua are contracandidati la titlu(astra).problema se pune ca in romania nu se doreste performanta ci castig imediat(pandurii).

cristid.
cristid.  •  03 Ianuarie 2014, 14:09

Numai*

cristid.
cristid.  •  03 Ianuarie 2014, 14:09

Tot noi! PS: Daca Becali ar fi macar un investitor mediocru, s-ar intoarce sa zicem, 30-40% din sumele incasate anul trecut in transferuri. (adica 10 milioane din 40). Dar ca de obicei, se vor transfera brazilieni obositi, sperante deja moarte ca Zicu sau jucatori ridicati in slavi de presa din Liga 1, etc. Nu mai maruntisuri. Pentru ca Steaua il sustine financiar pe Becali, nu invers.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează