FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

UPDATE O nouă amânare în cazul lui Mario Iorgulescu, după ce avocații lui au cerut suspendarea dosarului » Gino a venit la Curtea de Apel

Un nou termen are loc, astăzi, de la ora 13:00, la Curtea de Apel, în procesul în care Mario Iorgulescu e anchetat pentru omor
Un nou termen are loc, astăzi, de la ora 13:00, la Curtea de Apel, în procesul în care Mario Iorgulescu e anchetat pentru omor

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2023 12:40 / Actualizat luni, 26 iunie 2023 15:21

Un nou termen a avut loc, astăzi, la Curtea de Apel, în procesul în care Mario Iorgulescu e anchetat pentru omor. Avocații lui Mario au cerut suspendarea dosarului fiindcă „inculpatul nu are discernământul necesar și nu se poate prezenta la proces”. Președintele LPF, Gino, a venit în fața instanței, ca reprezentant al fiului său.

  • Pe 10 februarie, Mario Iorgulescu a fost condamnat de Tribunalul București la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare, dar decizia a fost atacată de avocații lui Mario Iorgulescu și astfel s-a ajuns la Curtea de Apel.

UDDATE, ora 15:15 » La ieșirea din sala de judecată, Gino Iorgulescu s-a dus la familia victimei și și-a prezentat scuze pentru accidentul mortal din 2019. Familia victimei nu a dorit să stea la discuții cu președintele LPF.

UPDATE, ora 15:00 » Instanța a decis pronunțarea asupra cererilor efectuate de avocații lui Mario Iorgulescu pentru data de 11 septembrie 2023, ora 12:00. Așadar, avem parte de o nouă amânare.

UPDATE, ora 14:15 » Boglea și Durgheu, avocații lui Mario, au cerut:

  • o echivalare a documentelor medicale din Italia, traduse
  • certificat de handicap emis de autoritățile din România
  • noi expertize psihologice și psihiatrice 
  • expertiză medicală care poate pleca la inculpat
  • suspendarea dosarului, întrucât Mario Iorgulescu nu poate răspunde penal și nu se poate prezenta la proces
  • reaudierea tuturor martorilor audiați de instanța de fond
  • expertiză criminalistică a accidentului 
  • un nou raport de expertiză cu imaginile video de la mașinile implicate în accidentul lui Mario Iorgulescu
  • solicitarea a 3 martori, respinși la fond
  • expertiză în cazul consumului de alcool și droguri

UPDATE, ora 13:40 » Reprezentantul parchetului și avocatul familiei victimei s-au opus. Ședința rămâne publică! Președintele completului a respins cererea avocaților lui Mario.

UPDATE, ora 13:30 » Florin Durgheu și Virgil Boglea, avocații lui Mario Iorgulescu, au cerut ca în sala de judecată să nu fie prezenți jurnaliști sau alte persoane în afară de părțile implicate direct, pentru că, susțin aceștia, relatările din sală l-ar putea afecta psihic pe Mario. 

UPDATE, ora 13:00 » A început procesul.

UPDATE, ora 12:45 » Gino Iorgulescu a ajuns la Curtea de Apel, însoțit de avocatul Virgil Boglea.

O nouă amânare în cazul lui Mario Iorgulescu, după ce avocații lui au cerut suspendarea dosarului » Gino a venit la Curtea de Apel

UPDATE, ora 12:40 » Sursele GSP susțin că Gino Iorgulescu își va face apariția azi la Curtea de Apel. În instanță a ajuns momentan doar familia victimei. 

***

La precedenta înfățișare i s-a alăturat ca avocat al inculpatului și Virgil Boglea, cel care este reprezentant al Asociației Salvați Steaua în procesul FCSB-ului cu CSA Steaua privind palmaresul. Boglea a explicat pentru GSP.ro că fiul lui Gino Iorgulescu ar fi internat la un spital de psihiatrie.

În plus, Boglea a mai precizat că a vorbit cu Mario Iorgulescu și că starea psihică a inculpatului e degradată. Avocații lui Mario Iorgulescu își bazează apărarea pe amănuntul că acesta ar avea mari probleme psihice.

Mario Iorgulescu trebuie să plătească despăgubiri de 150.000 de euro

City Insurance, firma la care era asigurat Mario Iorgulescu, trebuie să achite despăgubiri în valoare de 100.000 de euro, respectiv 50.000 de lei, pentru două dintre părțile civile implicate. În total, părinții și soția victimei solicitaseră daune morale în valoare de 250.000 de euro. 

Mario Iorgulescu a fost anchetat pentru omor, după ce a cauzat în 2019 un accident soldat cu decesul unui tânăr. La acel moment, Mario era drogat și beat la volanul unui Aston Martin. Anchetatorii au stabilit că Iorgulescu jr. consumase cocaină în ziua accidentului.

Dosar nr. 20691/3/2020. Pe scurt, condamnare la 15 ani și 8 luni închisoare cu executare, câte 100.000 euro și 50.000 lei pentru doua dintre părțile civile. Soluția nu este definitivă.

- Decizia instanței

Datele cheie din dosarul lui Mario Iorgulescu, fugit în Italia + Mai are o condamnare cu executare

  • La două săptămâni de la accidentul din 2019 în care a provocat decesul unui bărbat, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.
  • Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Citește și alte știri:

Contre în direct pe tema rezultatelor naționalelor: „Suntem vai de mama noastră!” vs „Ori nu vrei să înțelegi, ori vrei să facem polemică”

Cum a comentat Ilie Dumitrescu imaginea cu Alibec și De Bruyne pe Coasta de Azur: „Dacă și-a permis să stea cu cămașa deschisă...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
laurkro
laurkro  •  27 Iunie 2023, 17:23
Postat de fibra pe 27 Iunie 2023, 07:27

Nu a fost asa si cu Huidu si cu multi alti smecheri?

Ba da, din păcate…

fibra
fibra  •  27 Iunie 2023, 07:27
Postat de laurkro pe 26 Iunie 2023, 18:01

Câtă mizerie asa, fără rusine. Amânări peste amânări pana e scapat. Noaptea minții!

Nu a fost asa si cu Huidu si cu multi alti smecheri?

Malko
Malko  •  26 Iunie 2023, 19:39

Câtă mizerie în aceasta justiție coruptă. Sper ca cei ce se ocupa de acest caz judecători și procurori să aibă aceeași soartă ca acel tânăr.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează