FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - UTA 3-0

Supărarea lui Piți l-a adus la FCSB » Iar acum Gigi Becali pare să fi dat o nouă lovitură!

Octavian Popescu (17 ani), revelația etapelor disputate recent, s-a aflat în curtea Craiovei, doar că oltenii l-au pierdut ușor.
Octavian Popescu (17 ani), revelația etapelor disputate recent, s-a aflat în curtea Craiovei, doar că oltenii l-au pierdut ușor.

Articol de , , - Publicat duminica, 06 decembrie 2020 20:09 / Actualizat luni, 07 decembrie 2020 13:45

Octavian Popescu (17 ani), revelația etapelor disputate recent, s-a aflat în curtea Craiovei, doar că oltenii l-au pierdut ușor. Era împrumutat de la un club de juniori din București, Pițurcă l-a remarcat în Bănie și i l-a recomandat lui Giovanni Becali, care i l-a adus lui Gigi.

Un mijlocaș ofensiv care încă nu a împlinit 18 ani a apărut brusc în formula FCSB-ului și a ajuns să influențeze decisiv partidele din campionat. Octavian Popescu a fost excelent în meciul cu UTA, câștigat cu 3-0, după ce obținuse un penalty în jocul cu Gaz Metan, în care roș-albaștrii au învins greu, cu 3-2. 

Popescu nu impresionează numai cu realizările acestea concrete, el e surprinzător de curajos, dezinvolt, se comportă ca un fotbalist experimentat, conștient de calitățile pe care le posedă.

Pont pentru Giovanni

Cum l-a descoperit FCSB? Pițurcă l-a observat la Craiova, în perioada în care o conducea pe Universitatea. Piți nu a plecat din Bănie cu vreun scandal public, el și Rotaru au insistat că despărțirea se petrecuse amical, însă fostul selecționer n-a fost chiar fericit să părăsească echipa, simțea că nu fusese sprijinit îndeajuns.

Când nu a mai avut tangențe cu Rotaru și cu clubul lui, i l-a recomandat lui Ioan Becali pe Octavian Popescu. Giovanni a avut încredere în pont și a devenit impresarul juniorului, pe care l-a adus la FCSB.

Craiova nu a putut face nimic ca să se opună, întrucât nu-l avea în proprietate pe Popescu, îl împrumutase de la Regal Sport. E același club de juniori care l-a format, în primii ani, și pe Radu Drăgușin, stoperul în vârstă de 18 ani folosit de Juventus în meciul cu Dinamo Kiev, din Champions League.

Supărarea lui Piți l-a adus la FCSB » Iar acum Gigi Becali pare să fi dat o nouă lovitură!

MM l-a recuperat pe Octavian Popescu

Startul de la FCSB nu i-a fost ușor lui Popescu. El a ajuns în echipa a doua a clubului, în "C", și apoi a fost împrumutat la Turris Turnu Măgurele, unde nu a jucat deloc. Convins că juniorul era prea bun ca să se piardă așa, Mihai Stoica a insistat pentru revenirea lui în club și l-a prezentat și în public ca pe un supertalent capabil să devină un jucător important.

Pe lângă încrederea lui MM, adolescentul a mai avut și un context favorabil lui, cu multe absențe din echipă, cauzate de coronavirus și de accidentări diverse ale senatorilor de drept. Așa a ajuns să bifeze câteva zeci de minute, apoi câte o repriză, chiar 90 de minute în partida cu Poli Iași, pe care roș-albaștrii au pierdut-o cu 2-5. Cu UTA, la al doilea joc ca titular, a fost cel mai bun de pe teren. 

7 meciuria adunat Popescu la FCSB în Liga 1, dintre re 2 ca titular. Încă nu a înscris niciun gol, deși a avut și în partida cu UTA ocazii de a marca pentru prima dată în eșalonul de elită

Lui Popescu îi va fi greu să rămână titular, fiindcă a revenit Man după accidentare, a reapărut și Coman, e prea mare concurența ca să rămână om de bază. Oricum, sunt convins că va progresa enorm, Neubert îl va ajuta să capete o condiție fizică mai bună, potrivită pentru prima ligă
- Ilie Dumitrescu 

Modelul meu e Dennis Man, de la el încerc să "fur" secrete. Nu cred că am nevoie să se implice cineva ca să rămân cu picioarele pe pământ, mă descurc singur
- Octavian Popescu, mijlocașul FCSB-ului

„Octavian Popescu e mijlocaș central, nu extremă!"

Ilie Dumitrescu, fost mijlocaș stânga, crede că lui Octavian Popescu nu i se potrivește poziția pe care a evoluat el: "Mi se pare că postul său ideal ar fi de inter, mijlocaș ofensiv în 4-3-3. Așa cred că ar oferi randamentul cel mai bun". Popescu a fost utilizat până acum ca mijlocaș stânga. În etapele recente, cu Gaz Metan și cu UTA, a produs două lovituri de pedeapsă în favoarea echipei lui, cu acțiuni care i-au determinat pe adversari să-l faulteze în careu. 

"Gigi, nu e normal!"

Mihai Stoica a explicat, într-o declarație de la ProX, de ce l-a readus pe Octavian Popescu la FCSB când juniorul tocmai fusese împrumutat la Turris. Roș-albaștrii cedaseră la Turnu Măgurele doi jucători, mai era și Adrian Niță, nu numai Popescu. „Fusese împrumutat acolo fără să știu, apucase să facă și poza de prezentare, săracul... I-am explicat lui Gigi că nu e normal să împrumutăm doi jucători sub vârstă în același club și să concureze între ei. Copilul trebuie să vină înapoi, chiar dacă va fi dezamăgit, să joace în echipa a doua și să facă treptat pasul către seniori. Calitățile lui sunt extraordinare! Am spus că Adrian Petre a fost ultimul, după rezultatele din testele fizice. Popescu a fost primul la toate capitolele, deși nu are nici măcar 18 ani!" a fost argumentația lui MM. 

VIDEO. Dumitru Dragomir îl laudă pe Octavian Popescu: „O să ajungă mare, este foarte talentat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
1336223443148787
Ionita Sorin  •  07 Decembrie 2020, 08:08

Daaa,inca unu de douăzeci de meleoane la fecesebe))))))

antalmihai
antalmihai  •  07 Decembrie 2020, 07:26
Postat de maryuss_ pe 07 Decembrie 2020, 01:56

Piti a facut numai rau Craiovei !!! Este un *** de om pt orasul Craiova !!!

un om de nimic...

maryuss_
maryuss_  •  07 Decembrie 2020, 01:56

Piti a facut numai rau Craiovei !!! Este un *** de om pt orasul Craiova !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close