FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Adevărata „perlă” din curtea lui FCSB: „Coman, Moruțan și Man înmulțiți cu o sută nu ajung la valoarea lui”

Octavian Popescu, în Gaz Metan - FCSB 2-3
Octavian Popescu, în Gaz Metan - FCSB 2-3

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 decembrie 2020 13:57 / Actualizat vineri, 11 decembrie 2020 14:30

Fostul arbitru Adrian Porumboiu (70 de ani) a vorbit în termeni elogioși despre Octavian Popescu (17), tânăra vedetă a celor de la FCSB.

Tânărul Octavian Popescu este revelația acestui sezon. A devenit titular la liderul Ligii 1 la nici 18 ani și reușește să culeagă laudele oamenilor de fotbal prin prestațiile sale. Ultimul nume despre lista celor impresionați de Popescu este Adrian Porumboiu, care îi prevede mijlocașului ofensiv un viitor extraordinar.

Adrian Porumboiu, despre Octavian Popescu: „Cel mai mare jucător pe care îl va avea România în următorii ani”

„Am văzut sâmbătă, în meciul FCSB – UTA, cel mai mare jucător pe care îl va avea România în următorii ani. Octavian Popescu de la FCSB. Nu am văzut jucător la vârsta lui cu atâta personalitate, atâtea ruperi de ritm, atâtea driblinguri, atâta încredere, zici că are 30 de ani și el n-a împlinit 18!

Coman, Moruțan, Man înmulțiți cu o sută nu ajung la valoarea lui. Ăsta-i fotbalist de mare clasă. Repet, eu n-am văzut până acum așa jucător… așa copil talentat. Are tupeu… are tupeul jucătorului care știe ce are de făcut și știe că poate face asta. Când intră cu mingea la picior nu i-o iei decât cu fault.

Și Gică Hagi avea tupeu că știa ce avea de făcut, și Maradona, Dumnezeu să-l ierte, avea tupeu, asta e caracteristica fotbaliștilor de excepție. La fel ca ei, și Octavian Popescu are scânteie, se vede că are geniu de fotbalist dacă ai ochi format în fenomen. De la Gică Hagi eu n-am mai văzut așa talent în România… Ce mai încolo-ncoace, copilul e fotbalist de fotbalist!”, a declarat Porumboiu pentru Fanatik

3 pase de gola adunat Popescu în acest sezon, în 418 minute jucate (8 meciuri, 2 ca titular)

Povestea lui Octavian Popescu

Popescu a petrecut patru ani la Academia Sport Regal, unde a avut evoluții bune. S-a transferat la Rapid ulterior, iar Daniel Pancu l-a debutat la doar 16 ani, într-un meci amical cu FC Voluntari, 1-1!

A prins lotul în Liga Elitelor, fiind unul dintre principalii marcatori ai echipei giuleștene. Evoluțiile bune avute în tricoul vișiniu l-au făcut pe Victor Pițurcă să-l transfere la Craiova. Așa a semnat cu CS Universitatea, după care a fost convocat la naționala Under 18 a României!

A plecat însă repede din Bănie, momit de FCSB. A semnat până în 2024, iar conducătorii au decis înaintea acestui sezon să-l împrumute la Turris Tr. Măgurele.

Puștiul a și jucat într-un amical pentru teleormăneni împotriva Chindiei, când a și marcat. Dar după un singur meci s-a întors la București! Mihai Stoica a luat inițiativa și l-a readus în lotul roș-albaștrilor.

E un copil extraordinar, are niște calități excelente! Fusese împrumutat fără să știu la Turris, făcuse și poza, săracul! Am intervenit și i-am explicat lui Gigi că nu e normal să trimitem doi jucători sub vârstă, care evoluează pe aceeași pozitie oarecum, pentru a se concura între ei
Mihai Stoica, director general FCSB

VIDEO. Dumitru Dragomir îl laudă pe Octavian Popescu: „O să ajungă mare, este foarte talentat”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Florinel Coman își forțează plecarea! Decizie de ultimă oră + prima reacție a lui Giovanni Becali

Gigi Becali are o nouă țintă din Liga 1, după ce l-a adus pe Radunovic: „Aleargă până se stinge nocturna!” » Craiova și CFR îl vor și ele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
remarque
remarque  •  11 Decembrie 2020, 21:42

Saltul de la juniori la seniori este extrem de greu in orice ramura sportiva. E ca si admiterea pe vremuri la aviatia militara. Locuri putine, sanatate ***, coordonare ***, cunostinte solide. In fotbal trebuie talent(il au multi), ambitie, seriozitate, calitati fizice deosebite, personalitate, consecventa, inteligenta. Si inca altele dar mai trebuie si o doza de noroc. Sa te vada cine trebuie, sa nu te accidentezi, sa iti valorifici sansele, sa nu iesi din forma, sa nu dai peste o femeiusca exact cand nu trebuie, sa fie anturajul bun, s.a.m.d. Mi se par multe de tot.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cunoscatorul
cunoscatorul  •  11 Decembrie 2020, 17:58
Postat de smdb pe 11 Decembrie 2020, 17:44

Tu il compari pe Octavian Popescu cu... Mihai Costea?! :)))))))))))))))))) Petru oricine are o idee despre fenomen, Octavian Popescu e din alt film in Liga 1.. si asta la doar 17 ani.. Il vad la Benfica in maxim 2 ani si de acolo intr-un campionat puternic pe 30, 40 mil. Lejer... Mihai Costea :))))))

Ai baut apa dupa stapanul tau care i-a pus clauza de 100 milioane.....voi sunteti de plans ma asa prosti.

smdb
smdb  •  11 Decembrie 2020, 17:44
Postat de thebluestlion pe 11 Decembrie 2020, 16:14

Asa era si Andrei Ionescu ala sau cum il chema luat tot de la Craiova, cel mai tehnic, cel mai bun, Messi 2, 100 de milioane...mai tine minte cineva pe unde a jucat dupa? Sa nu mai zic de Florin Costea sau Mihai Costea, alti jucatori de genul "nu mai e altul ca el" cica :)))) Nu v-ati mai saturat de penibilul asta romanesc?

Tu il compari pe Octavian Popescu cu... Mihai Costea?! :)))))))))))))))))) Petru oricine are o idee despre fenomen, Octavian Popescu e din alt film in Liga 1.. si asta la doar 17 ani.. Il vad la Benfica in maxim 2 ani si de acolo intr-un campionat puternic pe 30, 40 mil. Lejer... Mihai Costea :))))))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează