FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ Odată condusă, Craiova nu câștigă! Ultima victorie obținută când adversarul a deschis scorul a fost în iulie 2020

Lui Cicâldău, în albastru, nu i-a ieșit nimic la Sfântu Gheorghe +14   FOTO
Lui Cicâldău, în albastru, nu i-a ieșit nimic la Sfântu Gheorghe

Articol de - Publicat vineri, 07 mai 2021 16:58 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 17:46

În acest sezon, Craiova nu și-a adjudecat niciun meci atunci când adversarul a deschis scorul. Are 3 remize și 6 (!) eșecuri

Marinos Ouzounidis i-a învățat pe olteni să câștige meciurile mari. Recentele victorii din play-off, cu CFR (2-1), la Cluj, și cu FCSB (2-0), în inferioritate, pe "Oblemenco", stau mărturie. Ce nu i-a ieșit deocamdată e ceva ce de asemenea definește marile echipe. Să-ți adjudeci și partide dintre acelea care la un moment dat curg prost pentru tine și ajungi să fii condus pe tabelă, cum a fost la Sfântu Gheorghe (0-2).

"Ne-am arătat slăbiciunea"

Exact când aveau mai multă nevoie de-o victorie pentru a rămâne cu șanse în lupta pentru titlu, după 0-1 cu Clinceni, oltenii au clacat lamentabil. "Faptul că am primul acel gol în finalul primei reprize ne-a făcut să ne pierdem încrederea și astfel ne-am arătat slăbiciunea. Deci trebuie să muncim mai mult la mentalitate. Știu care sunt problemele noastre și cea mai mare este că nu marcăm și nu avem o echipă care să reacționeze bine după ce primește un gol", a constatat Ouzounidis.

Caracteristica sezonului

Ca și incapacitatea de a manageria meciurile cu echipe care se apără supranumeric, și aceasta este o slăbiciune ce a caracterizat Craiova de la startul stagiunii în curs. De câte ori adversarul a deschis scorul, Bănia n-a reușit să câștige. În sezonul regulat au fost 6 astfel de partide: 0-1 cu Clinceni, de două ori 0-1 cu Chindia, 0-2 cu FCSB, 1-1 cu Astra și 1-1 cu Voluntari. În play-off, am notat 3 confruntări: 1-1 la Botoșani, 0-1 cu Clinceni, iarăși Clinceniul!, și acest 0-2 cu Sepsi.

"Nu suntem pregătiți acum"

Jucătorii nu vor să renunțe la ideea de a câștiga campionatul acum, chiar dacă șansele sunt minime. Dar lui Ouzounidis îi este clar: "Din ce am arătat în ultimele două meciuri, s-a văzut că poate nu suntem pregătiți să luptăm acum pentru titlu! Vom vedea lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățim pentru sezonul viitor". 

S-au oprit în iulie 2020

Ultima victorie obținută de olteni când adversarul a deschis scorul datează din 3 iulie 2020. Atunci, în etapa a 6-a a play-off-ului, la Mediaș, Romeo a punctat pentru Gaz Metan (21), iar Mihăilă (39) și Cicâldău (54) au întors soarta partidei în favoarea Craiovei. Pe banca alb-albaștrilor era Cristiano Bergodi. 

2șuturi cadrate au avut craiovenii la Sfântu Gheorghe. Câte unul în fiecare repriză

"Cu Botoșani vom încerca să ne regăsim încrederea. Trebuie să construim aşa cum o făceam în urmă cu câteva meciuri, să fim mai compacţi, mai agresivi când nu avem mingea" 
Marinos Ouzounidis, antrenor U Craiova

"Cât mai avem șanse, vom lupta până la final. Nu ne putem da bătuți. Câteodată, stau seara și mă gândesc. Poate sunt eu blestemat și nu pot să câștig un trofeu…" 
Dan Nistor, mijlocaș U Craiova

"Va fi foarte greu să luptăm pentru primul loc, am pierdut foarte multe puncte, dar încă nu s-a terminat. Mai avem patru meciuri și trebuie să încercăm, să nu aruncăm toată munca depusă în ultimul an" 
Mirko Pigliacelli, portar U Craiova

Porțile deschise pentru spectatori în semifinalele Cupei României » Vicepremierul a anunțat planul: „Doar pentru cei vaccinați”

Emoții cu Ștefan Vlădoiu! Ce a devoalat radiografia făcută la spital

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
doubleti
doubleti  •  07 Mai 2021, 22:37
Postat de dansy pe 07 Mai 2021, 22:23

Domnii de la GSP nu au vazut penaltiul clar pentru Universitatea din finalul partidei la dcorul de 1-0.Daca primea si egala nu mai scriati acest articol fara continut.

Dansy, chiar nu mai conteaza un penalty neacordat. In campionatul asta am avut 10 penalty-uri neacordate in momente cheie ale jocului + golul nevalidat la Cluj. Important este ca nu jucam ABSOLUT NIMIC. IN afara de o aprare relativ mai sigura, restul echipei este intr-o vadita scadere de forma. De ce? De ce cad fizic? Avem 3 preparatori care nu au reusit sa ridice performanta jucatorilor. In momentul de fata acestea sunt probleme noastre, nu arbitrii. De arbitrii si de echipe care-si vor da viata doar cu noi ne vom mai intalni, dar ce facem cu jocul asta deslanat? Din pacate grecul nu-mi mai inspira incredere. Nu-si asuma erorile, da vina doar pe lipsa de concentrare a jucatorilor. Cred ca aici este problema, la antrenor. Dupe meciurile bune cu CFR si FCSB grecul a declarat ca nu e multumit de joc si ca putem juca mai bine. Pe bune? Bati primele de echipe din campionat si tu faci astfel de declaratii? Eu cred ca exista si un sabotaj din partea jucatorilor. Ganditi-va ca sunt foarte obositi, echipe isi dau viata cu ei, arbitrii nu ne sunt "frati", ca la primele 2, iar antrenorul nu-si asuma erorile tactice. Plus niste accidentari aiurea. Eu zic ca nu e potrivit pentru noi acest grec. In 14 meciuri, nu am vazut un singur meci in care sa jucam in viteza, perpendicular pe poarta si sa pasam rapid din prima. Primul meci jucat la Botosani, pe terenul inghetat a avut aceste caracteristici, dar le-as pune mai degraba pe stilul secumdului.

dansy
dansy  •  07 Mai 2021, 22:23

Domnii de la GSP nu au vazut penaltiul clar pentru Universitatea din finalul partidei la dcorul de 1-0.Daca primea si egala nu mai scriati acest articol fara continut.

908074729289300
Radulescu Aurel  •  07 Mai 2021, 20:57

Din pacate,la Craiova e o lipsa de strategie in ultimii ani,datorita unui management foarte slab. Cei care au facut transferurile,le-au facut fara cap si fara interese de a face performanta. O mare vina o are si finantatorul,care ori nu se pricepe,ori tolereaza incompetenta si nu doreste performanta.S-a profitat si de lipsa spectatorlor in tribune,care ar fi avut un rol important in a nu sustine mediocritatea de la club.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează