FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FINALĂ

UPDATE Spectatori în Cupa României! 50% din stadion, deschis » Vicepremierul a anunțat planul + FRF confirmă

Dinamo și Astra vor juca pentru un loc în finală
Dinamo și Astra vor juca pentru un loc în finală

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 mai 2021 16:28 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 19:05

Vicepremierul Dan Barna (45 de ani) a anunțat că unul dintre meciurile rămase din Cupa României ar putea fi deschis pentru spectatorii vaccinați împotriva COVID-19. FRF a comunicat ulterior că este vorba despre finala competiției.

UPDATE, ora 18:55. FRF vrea suporteri la finala Cupei României!

Planul Federației, care a înaintat deja oficial propunerea, este ca arena „Ilie Oană” să fie deschisă publicului, în data de 22 mai, în proporție de 50%. 

Federația Română de Fotbal confirmă faptul că a înaintat Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, în urmă dialogului avut cu domnul Tudor Pop, președintele comisiei, propunerea ca finala Cupei României la fotbal să se desfășoare cu spectatori, la o capacitate de 50% a stadionului „Ilie Oana” din Ploiești. 

Meciul va avea loc pe dată de 22 mai, iar FRF va invita și reprezentanții altor federații sportive dar și ai cluburilor pentru a le prezenta procedurile de acces ale publicului ținând cont de restricțiile pandemice. O astfel de experiență reușită ar încuraja deschiderea stadioanelor și pentru alte sporturi”, a precizat FRF pentru sport.ro.

Știrea inițială

Vicepremierul Dan Barna a declarat astăzi că unul dintre meciurile rămase din competiție ar putea servi ca un test, urmând ca un număr limitat de persoane vaccinate să poată intra pe stadion.

Spectatori pe stadion în Cupa României?

„Am propus - și este o propunere înaintată - ca în Cupa României, meciul care urmează să fie organizat în perioada următoare, să fie un eveniment fanion de test, la care să poată participa un număr limitat de persoane pe stadion. Dar doar persoane vaccinate. Intenționăm să redeschidem participarea publică la evenimentele sportive, cu condiția ca persoanele să fie vaccinate”, a declarat Dan Barna, într-o conferință de presă susținută la Sibiu.

Dinamo - Astra (0-1 la general) se va juca pe 11 mai, iar Viitorul Pandurii - CS Universitatea Craiova (0-3 la general) o zi mai târziu. Finala este programată pe 22 mai 2021.

Doar persoane vaccinate și la EURO 2020?

Cert este că la meciurile pe care România le va găzdui de la EURO 2020, spectatorii vor avea acces pe stadion. Arena Națională va găzdui 4 meciuri de la Euro 2020 iar un număr maxim de 13.000 de spectatori, adică 25% din capacitatea tribunelor „Arenei Naționale”, va putea asista la meciuri. Inițial, MTS a anunțat că accesul se va face pe baza unui test negativ, în ziua partidelor, dar premierul Florin Cîțu a venit cu o nouă variantă, aceea ca doar persoanele vaccinate să aibă acces pe stadion!

EURO 2020: ce meciuri se joacă la București

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie, la doar două zile după startul Euro 2020. Austria va juca cu Macedonia de Nord. Meciul urmează să aibă loc de la ora 18.00. 

Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00. 

Ultimul meci din faza grupelor care se va disputa la București va fi pe 21 iunie, între Ucraina și Austria, de la ora 18:00. De la aceeași oră, dar la Amsterdam, se va desfășura celălalt meci din grupa C: Macedonia de Nord va juca cu Olanda.

Bucureștiul a primit a șasea optime, cea în care se va întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța, Germania și Ungaria, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în optimi. Meciul va avea loc la ora 21:00.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Mai multe știri din fotbalul românesc:

Lovitură de teatru! Dinamo ar putea fi depunctată, dacă verdictul TAS va fi nefavorabil » „Câinii”, acuzați că ar fi falsificat semnătura unui fost jucător

Mesaj manifest la 35 de ani de la succesul Stelei din Cupa Campionilor: „Eu la cine am jucat?! Ar fi bună o reconciliere FCSB - CSA”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
108619431219316
Costica Muresan  •  08 Mai 2021, 10:43

numai in romania toti derbedei vin cu idei *** ba userist *** ba sorosi baga jumatate cei cu vaccin si jumatae fara intra pe doua intrari si pui pasnici la miljoc *** sorosista hu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  07 Mai 2021, 21:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

roboskop
roboskop  •  07 Mai 2021, 20:04
Postat de Clau Alex Berdei pe 07 Mai 2021, 17:35

Ai vaccinul gratuit.Despre ce discriminare vorbesti?Tu nu intelegi nici acum ca lucrurile numai sint la fel ca inainte de acest virus nenorocit.

Sunt diferite doar in mintea ta, si a celor ce cred povestile virusului care dupa un an nici nu a fost izolat, fiindca nici nu se vrea. Deci covid-ul asta e o poveste de "daca si cu parca". Cum si unde s-a demonstrat pana acum felul in care se transmite virusul? Astept sa imi dai niste studii, ceva, sa ma luminez si eu...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close