FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

FOTO Old Boys UTA Bătrâna Doamnă a câștigat turneul internațional de la Kossen, Austria

Ediția cu numărul 38 a turneului de fotbal de la Kossen (Austria), rezervat jucătorilor old-boys, a fost câștigată de UTA Bătrâna Doamnă. +6   FOTO
Ediția cu numărul 38 a turneului de fotbal de la Kossen (Austria), rezervat jucătorilor old-boys, a fost câștigată de UTA Bătrâna Doamnă.

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 01:28 / Actualizat marti, 30 mai 2023 09:08

Ediția cu numărul 38 a turneului de fotbal de la Kossen (Austria), rezervat jucătorilor old-boys, a fost câștigată de UTA Bătrâna Doamnă. 

  • Duminică 4 iunie, la returul barajului de promovare/menținere în Liga 1 dintre UTA și Gloria Buzău, echipa Old Boys UTA Bătrâna Doamnă va prezenta trofeul pe stadionul Francisc Neuman.

Într-un cadrul natural superb, la a opta participare, prima cu Dorel Toderaș președinte de club, străjuiți de munți de pe care survolau arena zeci de parapante, arădenii s-au impus cu scorul de 2-0 în finala cu formația germană Bavaria Monaco prin golurile care au purtat semnăturile lui Ștefeligă și Mutică.

A fost reeditată astfel performanța din 2019, când o parte dintre jucătorii prezenți și acum în Alpii tirolezi au adus trofeul la Arad.

+2 FOTO

Festivitatea de deschidere s-a desfășurat în sunet de fanfară pe străzile din Kossen, iar premierea turneului de Rusalii a fost efectuată la stadionul unde s-au desfășurat partidele pe durata a două zile, o arenă dotată cu patru vestiare, o mică tribună acoperită și un cort unde cârnații bavarezi, șnițelul vienez și berea la draft au fost la loc de cinste.

Cantonament în Germania, succes în Austria

Delegația Old boys UTA condusă de fostul atacant Dorel Toderaș a ajuns vineri, la orele prânzului, în localitatea Aschau im Chiemgau, un orășel cu 5.700 de locuitori din districtul Rosenheim, landul Bavaria.

Componenții Old Boys UTA Bătrâna Doamnă au fost cazați la Hotel Hohenaschau, din imediata vecinătate a castelului cu același nume, care datează din secolul al 12-lea, ca punct strategic în valea de pe cursul superior al râului Prien.

Dintre personalitățile localității din sudul Germaniei fac parte actorul Cristian Wolff (85 de ani), din serialul Derrick, și compozitorul Peter Michael Hamel (76 de ani).

Seara a avut loc festivitatea de deschidere a turneului de la Kossen (Austria), la 30 km distanță, o comunitate care numără puțin peste 4300 de suflete, aflată în districtul Kitzbuhel, în regiunea statală Tirol, de la poalele Alpilor, la confluența râurilor Grossache, Kohlenbach și Weissenbach.

Într-un spectacol cu fanfară pe străzile din Kossen au defilat reprezentanții tuturor celor 18 echipe provenite din șapte țări: Austria, Germania, România, Italia, Elveția, Belgia și Luxemburg.

Alături de UTA, din țara noastră au mai participat la competiție Victoria Nădlac, Sârbianka Timișoara și Era Club Caransebeș.

Rezultatele formației antrenate de Nicolae Mitu și Marius Grad

În grupa D:

  • 2-0 vs. Nădlac. Au marcat Negrău și Pavel
  • 1-0 vs. Radefeld (Ger). A marcat Ștefeligă
  • 0-0 vs. Schondorf (Ger)

În semifinale

  • 1-1 (6-5 d.l.d.)vs. Danubius Waldkraiburg (Ger). Au marcat Gligor (11 m) / Cr. Luca.
            La loviturile de departajare au executat R. Anca, Ali Tolmbaye, A. Pavel, Csipkar, Gligor (ratare), Fl. Pavel.

În finală

  • 2-0 vs Bavaria Monaco (Ger). Au marcat Ștefeligă, Mutică 

Prezentare în fața publicului

Celor care le-a cântat imnul național al României în meciul disputat cu trofeul pe masă au fost: Fador – Barta, Arman, Gligor, R. Anca– Ali Tolmbaye, A. Pavel, Csipkar, Mutică – Ștefeligă, Fl. Pavel. 

Au mai evoluat de-a lungul turneului: Negrău, Bunaciu, Stupar, R. Tisza, Șerban, Nadiu, Chiș, Husa, Bozgan, Gavriletea şi Burtea. Veteranii din vechea generație prezenți la eveniment, dar care nu au evoluat, din cauza vârstei sau problemelor de sănătate au fost Biro, Cura, Múrloth și Neagu.

Campionii nasc campioni!

„Este o bucurie imensă, ne-am dorit să facem o figură frumoasă, iar până la urmă am reușit să fim pe prima treaptă a podiumului. Cred că la noapte voi dormi cu trofeul lângă mine”, a declarat Dorel Toderaș, președintele roș-albilor.

„A fost munca întregii echipe, a acestui grup unit. Mă bucur că toți cei din lot au pus umărut la relizarea acestei performanțe”, a spus și Adrian Negrău, căpitanul echipei, fost campion cu Steaua București și Honved Budapesta. Old Boys UTA a mai avut un campion în lot, pe Dorel Mutică, cel care a cucerit trofeul suprem intern cu Rapid București.

„Am demonstrat că suntem UTA, iar spiritul nostru de victorie nu s-a pierdut. Suntem mândri de ceea ce am realizat”, au spus într-un singur gând antrenorii Marius Grad și Nicolae Mitu, foști jucători ai arădenilor în primul eșalon.

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Hagi, interviu cu cărțile pe față pentru GSP: „Ne propunem intrarea în grupele Champions! Vrem titlul și la anul” + Secrete din vestiar și trei tineri care vor „exploda” în noul sezon

Mihai Stoica a elucidat misterul » De ce a dispărut o săptămână după pierderea titlului: „Nu mai am nicio amintire. Abia marți am reușit să îi scriu lui Gică”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează