FOTBAL  »  Superliga  »  UCRAINA

FOTO Oleg Protasov a revenit în Ghencea, la 18 ani de când punea bazele FCSB-ului „UEFAntastic” » Cum arată azi ucraineanul

Oleg Protasov, la România - Ucraina / Sursă foto: Cristi Preda (GSP) +33   FOTO
Oleg Protasov, la România - Ucraina / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 25 iunie 2023 13:14 / Actualizat duminica, 25 iunie 2023 13:45

Oleg Protasov (59 de ani) a fost prezent sâmbătă în Ghencea, cu ocazia partidei dintre România U21 și Ucraina U21, scor 0-1. Fostul antrenor de la FCSB e șeful delegației ucrainene la Europeanul de tineret pe care România îl găzduiește alături de Georgia.

Momentul a însemnat reîntoarcerea lui Protasov în Ghencea, loc unde a antrenat-o pe FCSB în urmă cu 18 ani. Fostul atacant al lui Dnipro și Dinamo Kiev a petrecut șase luni la clubul lui Gigi Becali, perioadă în care a calificat echipa în grupele Cupei UEFA, iar mai apoi în „primăvara” competiției continentale.

Oleg Protasov, la România - Ucraina / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
+29 FOTO

Delegația condusă de Protasov e cazată la Hotel Caro, în zona de nord a Capitalei, echipa pregătită de Ruslan Rotan antrenându-se pe stadionul din Voluntari.

Ultrașii României au făcut scandal la partida cu Ucraina! Momente tensionate în Ghencea
România U21 - Ucraina U21
Ultrașii României au făcut scandal la partida cu Ucraina! Momente tensionate în Ghencea

Oleg Protasov, apreciat printre fanii roș-albaștrilor

Oleg Protasov a antrenat la FCSB în 2005. Suporterii roș-albaștrilor l-au apreciat pe Protasov datorită stilului ofensiv de joc. Protasov a calificat echipa în grupele Cupei UEFA și în primăvara europeană a celebrului sezon UEFAntastic, pe care l-a continuat Cosmin Olăroiu, succesorul lui pe banca roș-albaștrilor de la jumătatea stagiunii.

Tot în 2005, Protasov a reuşit locul 2 cu FCSB. În anul imediat următor, echipa finanțată de Gigi Becali avea să câștige titlul sub comanda lui Cosmin Olăroiu.

5 antrenoriau câștigat titlul cu FCSB în ultimii aproape 20 de ani: Zenga, Protasov/Olăroiu, Reghecampf și Gâlcă

Oleg Protasov a revenit în Ghencea, la 18 ani de când punea bazele FCSB-ului „UEFAntastic” » Cum arată azi ucraineanul
Oleg Protasov în 2005, pe vechiul stadion Ghencea / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Românii, solidari cu Ucraina

Confruntarea din grupa B de la Campionatul European de tineret dintre România și Ucraina a debutat cu un moment de fair-play din partea spectatorilor.

După intonarea celor două imnuri, s-au auzit aplauze furtunoase pe arena din Ghencea, populată sâmbătă seara cu aproximativ 15.000 de spectatori, printre care și câteva sute de ucraineni. În ultimul an și jumătate, Ucraina a trecut prin momente teribile din cauza războiului declanșat de Rusia, stârnind empatia și sprijinul țărilor din Europa.

VIDEO Fanii „triicolorior”, după înfrângerea cu Ucraina: „Am prins performanțele României doar pe Youtube!”

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Ultrașii României au făcut scandal la partida cu Ucraina! Momente tensionate în Ghencea

„Demisia!” » Fanii României au răbufnit după autogolul lui Victor Dican

Moment superb înainte de România U21 - Ucraina U21 » Ce s-a întâmplat la intonarea imnurilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
lapusneanul
lapusneanul  •  25 Iunie 2023, 18:02

cine e proprietarul hotelului caro , *** ?! :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

19sevilla86
19sevilla86  •  25 Iunie 2023, 14:53

Săracul Protasov nu mai înțelege nimic! Nu mai stie când și pe cine a antrenat, unde se afla ca loc și timp! 1. Conform invatatilor, savanților, cercetătorilor, cazarmisti-staliniști, Protasov nu a antrenat niciodată Steaua, pt ca Steaua a dispărut in 2003 și a reapărut doar in 2017! Cu toate ca peluza sud a fost lângă Steaua la ieșirea definitiva din cazarma in 1998 și 2003,a cântat cu entuziasm in favoarea lui Protasov și a echipei sale, după descoperirile epocale din operele lui Lenin și Stalin s-a ajuns la concluzia științifică absoluta ca acele timpuri nu au existat, totul fiind rodul propagandei anti-cazarmiste, anti proletare, anti socialiste! Ca urmare Protasov a aflat cu adânca Tristețe și mâhnire ca nu a antrenat niciodată Steaua! 2. Protasov a intrat cu teama, sfială și rezerve intr-o unitate militară sportiva sovietoida după mulți ani in card nu mai călcase intr-o asemenea anomalie, aberatie! Oleg a fost surprins, consternat, speriat sa constate ca România, deși țara NATO, a rămas unica din lumea democratica in care mai exista o cazarma sportiva de rit bolșevic, precum CSA, singura in care in sec.XXI s-a construit un stadion in cazarma, ultima care mai organizează meciuri internaționale in unități militare sportive perimate, anacronice, expirate! Protasov a venit cu speranțe in România și va pleca abătut, pt ca nu mai înțelege ce s-a întâmplat cu o parte din cariera sa de antrenor, stearsa istorie, din realitate de o ceata de cenzori cazarmisti fanatici!

arnautull
arnautull  •  25 Iunie 2023, 14:44

Protasov a antrenat Steaua nu FCSB

Vezi toate comentariile (4)
Comentează