FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Olimpiu Moruțan s-a prăbușit la FCSB! Cum l-a ignorat Mirel Rădoi pe omul pe care Becali îl vede la Barcelona, City sau Real Madrid

Olimpiu Moruțan
Olimpiu Moruțan

Articol de , - Publicat sambata, 18 mai 2019 14:11

Olimpiu Moruțan, 20 de ani, văzut ca un imens talent, are la trupa roș-albastră cifre și randament sub cele de pe vremea în care îmbrăca tricoul Botoșaniului. Vineri a aflat că nu se regăsește nici măcar pe lista extinsă pentru Euro U21.

Olimpiu Moruțan, fotbalist pe care FCSB a plătit peste un milion de euro, nu va fi prezent la Campionatul European de tineret, la care România va lua parte peste o lună. Rădoi a anunțat lista extinsă, iar mijlocașul de la FCSB nu se află între cei 33 de jucători nominalizați de selecționer. În schimb, apar fotbaliști de același profil și foarte apropiați de vârsta lui Moruțan, dar care evoluează la cluburi din afara podiumului Ligii 1 și chiar din afara play-off-ului: Olaru (Mediaș), A. Ciobanu (Viitorul), Fulop (Botoșani), V. Gheorghe (Astra).

Ceea ce, practic, s-a întâmplat pe tot parcursul sezonului în echipamentul FCSB a primit confirmarea ieri: Moruțan a fost un eșec! Situația de azi a tânărului mijlocaș contrastează izbitor cu cea din sezonul precedent, când a fost unul dintre oamenii de bază ai Botoșaniului. Impresiona meci de meci, în ciuda faptului că la acel moment era și mai mic cu un an.

A ales să semneze cu FCSB, salariul de la Botoșani i s-a indexat de cel puțin 3 ori, dar aparițiile pe teren au fost mult mai rare, iar randamentul foarte scăzut. La clubul moldav a jucat 36 de meciuri, dintre care în peste 70% a fost titular, în vreme ce în campionatul actual, a bifat numai 26 de prezențe și a fost titular doar în 4!

„M-a sunat cineva să mă întrebe dacă-l dau pe Moruțan în Anglia. Nu-l vând! Englezii nu dau cât vreau eu și nici eu nu-l vând la ora asta. Are 20 de ani și vreau 30 de milioane de euro pentru el. El face 100 de milioane la valoarea și geniul pe care le are. O să fie jucător de Barcelona, Real Madrid sau City”
Gigi Becali, în aprilie

Situația s-ar putea schimba mult în bine pentru Moruțan în sezonul care vine. Gigi Becali a anunțat deja că, indiferent de numele antrenorului, acesta va fi obligat să folosească 3 jucători. „Din campionatul următor, Vlad va apăra meci de meci. Va greși, nu va greși, el va trece la timonă. Coman, Moruțan la fel, vor fi pe teren meci de meci”, a declarat patronul FCSB. 

SEZONUL 2017-2018, BOTOȘANI

36 meciuri
26 titular (72%)
2 goluri

SEZONUL 2018-2019, FCSB

26 meciuri
4 titular (15%)
2 goluri
* cifre exclusiv în Liga 1

Cum s-a stins Moruțan la FCSB

 

4 jucători '99 în lotul lui Mirel Rădoi

Faptul că Moruțan nu se află pe lista de 33 de fotbaliști aleși de Rădoi, din care va opri lotul pentru Euro, poate fi argumentată și prin faptul că actualul jucător al FCSB are o vârstă sub cea a generației normale pentru acest turneu. El e născut în 1999, iar eligibilitatea de participare e pentru cei născuți după 1 ianuarie 1996. Totuși, în lista lărgită, Mirel a selecționat nu mai puțin de 4 jucători care au același an de naștere ca Moruțan. Ricardo Grigore, Boboc, Ghiță și Drăguș sunt și ei generație 1999, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe antrenorul naționalei de tineret să-i aleagă. z

Aceeași cotă ca acum un an

O dovadă că Moruțan a bătut pasul pe loc e și nivelul pe care îl are în prezent, față de cel din momentul în care a plecat de la Botoșani, în privința cotei la care e evaluat. Transfermarkt îl situează acum la 900.000 de euro, exact cât avea și în primăvara lui 2018. Comparativ, Denis Drăguș, acum un an, era cotat la doar 200.000 de euro, de peste 4 ori mai puțin decât Moruțan. Acum însă, atacantul lui Hagi a ajuns la 1,5 milioane de euro. Cu peste 50% mai mult decât în cazul lui Moruțan.

Citește și:

Atac fără menajamente al lui Iftime după ce Moruțan nu a prins lotul pentru EURO 2019: „L-au distrus pe copil la FCSB!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (16)
106773433522190
Marcello Kazan  •  18 Mai 2019, 20:14

Pentru Morutan... Sper ca pina pleci de la 'STINA', se fii TOTAL DISTRUS CA FOTBALIST pentru a servi ca EXEMPLU pentru TOTI cei care se lasa ademeniti de acest *** 'becali'!!!...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ciobanul.gheorghe
ciobanul.gheorghe  •  18 Mai 2019, 20:05
Postat de cornelconasu pe 18 Mai 2019, 16:53

La momentul ăsta, Patrick Petre este peste Moruțan !

Și peste *** Stanciu care fuge de fotbal

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ciobanul.gheorghe
ciobanul.gheorghe  •  18 Mai 2019, 20:03
Postat de Diana Dim pe 18 Mai 2019, 19:29

Pentru Craitoiu si Dan Udrea: Criteriul de selectie "nascut dupa 1 ianuarie 1996" nu inseamna ca este obligatoriu ca jucatorii sa fie nascuti in anul 1996! Poate fi nascut si in 2019 si daca stie sa joace si e bun este selectionabil. La voi e nevoie de un up-grade in ceea ce priveste judecata.

L ai omis și pe Rămureanu, ăștia semnează in trei de obicei :)))) Trompetele de la Palat

Vezi toate comentariile (16)
Comentează