FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Atac fără menajamente al lui Iftime după ce Moruțan nu a prins lotul pentru EURO 2019: „L-au distrus pe copil la FCSB!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 mai 2019 20:54

Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat lista convocărilor pentru EURO 2019, iar Olimpiu Moruțan (20 de ani) nu face parte nici măcar din lotul lărgit.

Reacția lui Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani, nu a întârziat să apară. Acesta pune neconvocarea lui Olimpiu Moruțan pe seama celor de la FCSB, actuala echipă a tânărului fotbalist.

„Şi meciurile alea în care l-au bagat şi după zece minute l-au scos, l-au distrus pe copil. Nu poţi să faci aşa cu el. FCSB are un talisman în Moruţan şi avea o responsabilitate pentru el. Dacă nu va avea grijă de el pe viitor, e posibil să se piardă. Acum, îmi pare foarte rău pentru copil. Pierde mult FCSB şi noi 10 la sută din cât pierd ei”, a declarat Valeriu Iftime, potrivit Fanatik.

Încă de pe vremea când Moruțan juca la FC Botoșani, Iftime și-a pus toată încrederea în puștiul din Cluj și nu rata nicio ocazie pentru a-l lăuda.

„Aveam de gând să merg să văd acest turneu, dar dacă Moruţan nu e acolo, nu cred că mă mai duc. E o pierdere imensă pentru noi şi pentru FCSB. Dacă nu a jucat deloc, era greu să fie luat. E o pierdere teribilă. FCSB a făcut o mare greşeală că nu l-a dat să joace. Moruţan poate să joace oriunde în România, în orice echipă. Şi la FCSB, şi la CFR, şi la Viitorul. 

Orice copil talentat are nevoie şi de noroc, poate nu a făcut tot efortul, dar trebuie să facem noi eforturi pentru el. Mai ales că vrem să facem şi afaceri cu el. Nu îl puneam număr 10 la Botoșani aiurea. După ce a aruncat tricoul la naţională şi a fost acel meci cu cântec, Costel Enache i-a dat banderola de căpitan tocmai pentru a se reface moral”, a mai spus Iftime.

26 de meciuri a jucat Olimpiu Moruțan pentru FCSB în acest sezon

2 goluria marcat fotbalistul ardelean pentru FCSB

900.000 €este cota de piață a lui Olimpiu Moruțan, potrivit Transfermarkt

Lista preliminară a lui Mirel Rădoi

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Mihai Butean (Astra), Deian Sorescu (Dinamo), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Andrei Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Denis Ciobotariu (Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul), Andrei Radu (Concordia Chiajna)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Răzvan Marin (Standard Liege), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Lorand Fulop (FC Botoșani), Vlad Dragomir (Perugia), Valentin Costache (CFR Cluj), Valentin Gheorghe (Astra)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul grupei C:
18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30*), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Vezi și: 

33 de jucători pe 23 de locuri » Mirel Rădoi a anunțat lotul lărgit al României U21 pentru EURO 2019: Moruțan a ratat turneul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (40)
0kay
0kay  •  18 Mai 2019, 14:32

Iftimie , cand ai luat banutzul de la cioban ,a fost bine? Acum de ce te plangi? De viitorul copilului sau de cei 10%? Daca o sa te mai pupi cu jiji ,bot *** ,o sa ti treaca supararea ,si l dai si pe roman

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1025138504184136
Constantin Valentin  •  18 Mai 2019, 13:24

Clar s-a gresit mult cu Morutan !!! Morutan este o pierdere atat pt FCSB, cat si pt fotbalul romanesc ! Atat cat a jucat s-a vazut ca este un jucator valoros ! Radoi ar trebui sa-l ia la turneul final din Italia, chiar si asa cu putine meciuri in picioare...

ralffy_mr
ralffy_mr  •  18 Mai 2019, 09:48

No...ce surpriza imensa!!!! O situatie total neasteptata fata de ce s-a intamplat in ULTIMII 10 ANI la FCSB!!!! Hai ma..LOL!!!!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează