FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Omul lui Badea se ia de Negoiță după scandalul lojelor: "N-o să credeți ce sumă le-am cerut!" » De ce nu se modernizează stadionul: "Am fi infractori și ar veni DNA-ul"

Articol de GSP - Publicat marti, 08 august 2017 11:14

Marius Bacria, administratorul ACS FC Dinamo, societatea lui Nicolae Badea, a explicat de ce la meciul Dinamo - Gaz Metan 3-1, loja stadionului din Ștefan cel Mare a fost închisă inițial. (Vezi detalii).

În plus, acesta a dezvăluit că Badea a cerut 4.500 de lei pentru a deschide loja, dar Negoiță nu a dorit să achite suma.

"Dacă eram Asociația Salvați Copiii și Nepăstuiții, iar societatea lui Negoiță intra în această categorie, domnul Badea o ajuta cât putea de mult, chiar dacă suntem o societate în insolvență.

Nefiind cazul, nu putem pune la dispoziție gratuit bunurile noastre. Intră în conflict cu creditorii și nici nu este normal. Sunt bunurile și investițiile noastre.  Noi am cerut o sumă modică. Vreți să o spun? Nu o să vă vină să credeți. Am cerut 4.500 de lei, cu tot cu TVA.  Negoiță nu a vrut să o achite. Mi se pare rușinos și inexplicabil", a spus Bacria la TV Sport.ro.

 "Nu putem renunța la stadion! Am deveni infractori"

Bacria a vorbit și despre situația stadionului Dinamo, care nu poate fi modernizat pentru EURO 2020 din cauza unui contract de închiriere, încheiat de CS Dinamo și Nicolae Badea.

"Ni s-a impus să renunțăm la contract. Dacă am face asta, am încălca legea, pentru că suntem societate în faliment. Ne-ar lua DNA-ul, pentru că am deveni infractori. Cum să renunți la o sursă de venit? Eu pot renunța, dar nu vor creditorii. Contractul îmi aduce bani și trebuie să îmi plătesc datoriile. 

Să ne dea despăgubiri Ministerul. Noi putem închiria stadionul Dinamo oricărei societăți. Deținem dreptul de folosire și administrare pe perioadă nedeterminată. 

CS Dinamo vrea să renunțăm la contract. De ce? Este dreptul meu. Să renunțăm de frică pentru că ne amenință doamna Carmen Dan? Suntem o firmă privată care face o afacere.

Eu nu îmi permit să închiriez stadionul pe sume care nu acoperă nici măcar plata utilităților", a adăugat Bacria. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
clucinschi
clucinschi  •  08 August 2017, 21:38

Poate nițică documentare nu ar strica înainte de a debita tampenii public chiar și sub masca pseudonimului. Cel mai mult m-au distrat cei cu soluția exproprierii... :)) Acum concret... Stadionul Dinamo nu se va face din păcate... Iar responsabili sunt "politicienii patrioti" care au cedat dreptul de folosință a unui bun din domeniul public al statului pe perioada nedeterminata... Total dezinteresat... Bineinteles...

zecs93
zecs93  •  08 August 2017, 17:16

Badea *** lasa CNI sa faca stadion nou nout in stefan cel mare !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ticbis
ticbis  •  08 August 2017, 16:50
Postat de dinamo_fan pe 08 August 2017, 16:07

stii care e partea proasta..ca in esenta e face firma lui Badea acum este perfect normal, perfect legal si chiar moral. Cum s-a ajuns aici este problema. Pentru ca poti concesiona un bun al statului dar trebuie puse niste termeni si conditii..nu asa sa faca oricine orice vrea fara sa raspunda in nici un fel.

Eu nu inteleg de ce lumea nu judeca logic. In esenta, statul poate anula oricand un contract cu o firma privata activa, poate oricand sa nationalizeze sau sa expropieze un bun privat, printr-o simpla HG si sub un pretext oarecare. Insa nu poate sa anuleze sub nicio forma un contract cu o societate privata in insolventa sau in faliment daca aceasta situatie nu este stipulata expres in prevederile si termenii contractului. Dupa mine e o anomalie legislativa, insa e clar de ce: pentru ca o societate in insolventa sau in faliment este protejata de legile fiscale cu scopul de a asigura creditorii acesteia ca-si vor recupera macar in parte creantele si-si vor primi macar o perte din banii pierduti. De asta societatea lui Badea nu poate fi data la o parte si de asta contractul de concesiune cu statul privind drepturile asupra stadionului si a marcii, numelui si palmaresului Dinamo sunt pe viata in mana lui Badea. Steaua lui Becali era in aceeasi situatie, insa asociatia care detinea de la stat drepturile brandului, AFC Steaua condusa de Paunescu, tot in faliment si ea, a decis sa se desfiinteze singura si s-a lichdat definitiv. A fost o greseala, in momentul ala statul si-a recapatat toate drepturile asupra brandului si stadionului si fortat de lege a conditionat clubul privat la plata unor sume uriase pentru continuarea folosirii acestuia. Daca ceea ce detine acum Badea va ajunge din nou la stat, ceea ce s-a intamplat cu Steaua se va repeta obligatoriu si cu Dinamo.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează