FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDALUL “BRICHETA” NAŞTE MĂSURI INEDITE

Operaţiunea “Chibritul”

Articol de - Publicat miercuri, 16 aprilie 2008 00:00

Rapidiştii au găsit o metodă originală pentru a-i convinge pe suporteri să-şi lase brichetele în afara stadionului.

Bricheta care a întrerupt derby-ul cu Steaua a produs fobie în Giuleşti! La aproape o lună de la meciul oprit de arbitrul Deaconu în minutul 73 şi pierdut de alb-vişinii la “masa verde”, oficialii din Grant au descoperit soluţia ideală: spectatorii vor avea la dispoziţie chibrituri, pe care le vor primi la intrarea pe stadion!

Obiectivul este să-i determine pe fanii fumători să renunţe la brichete. Măsura intră în vigoare încă din etapa viitoare, adică de sîmbătă, cînd Maftei şi colegii lui joacă împotriva Pandurilor. E primul meci pe Giuleşti cu porţile deschise, după ce Rapid şi-a ispăşit pedeapsa şi a disputat deja două jocuri cu tribunele goale, cele cu Ceahlăul (5-1) şi cu Poli Iaşi (3-0). “Spectatorii mai simt tentaţia să-şi ascundă brichetele şi să-i păcălească pe oamenii de ordine, atunci cînd sînt percheziţionaţi. Prin această metodă, vrem să fim siguri că ne-am luat toate măsurile de precauţie, dar poate-i şi convingem pe fani să-şi lase brichetele fie acasă, fie la poarta stadionului. Oamenii care nu se pot abţine de la fumat să-şi aprindă ţigările cu chibritul!”, a explicat unul dintre conducătorii clubului.

Se pun şi plase

În faţa tribunelor vor fi montate plase de protecţie, astfel încît spectatorii să nu mai aibă cum să arunce obiecte în teren. A fost creat deja scheletul gardului protector, iar zilele viitoare va fi adăugată şi plasa. Suporterii nu agreează ideea. “Ne plîngeam că ne-au ţinut într-o plasă pe Ghencea (foto), dar acum o să ne simţim ca nişte animale şi pe Giuleşti!”, se plîng ultraşii.

 

 

Precedent cu Pandurii

Coincidenţa face ca măsurile de maximă siguranţă să fie inaugurate tocmai la un meci cu Pandurii. Sezonul trecut, tot pe Giuleşti, gorjenii au egalat Rapidul în prelungirile meciului (1-1), moment în care asupra lui Eugen Neagoe (foto) s-a aruncat cu sticle şi brichete din tribuna 0. Giuleştenii s-au ales şi atunci cu o suspendare a terenului.

Bilete, de mîine

Tichetele de intrare la partida Rapid-Pandurii vor fi puse în vînzare joi. Preţurile sînt: 30 lei - tribuna I, 15 lei - tribuna a II-a, 10 lei - peluza a II-a. Organizatorii pun în vînzare biletele mai tîrziu decît de obicei, cu numai trei zile înaintea jocului, din cauza faptului că Giuleştiul găzduieşte azi o semifinală din Cupa Timişoreana, CFR Cluj-Mioveni.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (80)
 •  12 Iulie 2008, 03:10

Dove http://www.cnmac.net/google-ot dell http://www.cnmac.net/xelion-it sar

 •  16 Aprilie 2008, 15:28

Dati-le si instuctiunile de folosire ca de nu astia ce stii pe unde isi baga chibriturile

 •  16 Aprilie 2008, 15:15

@ adi: lasa-ne prietene cu pilde din-astea...nu-i vina mea ca nu intelegi nimik din fotbal...nu poti sa iubesti ceva daca nu-ti ies bani? atunci esti prostituata (intelectuala poate, dar tot prostituata). ce ma priveste pe mine ca jucatorii castiga bani. asa e si normal atata timp cat imi ofera spectacolul de care am nevoie. e drept, in ultima parte a campionatului spectacolul e ca un film facut dupa o carte pe care am citit-o: stiu finalul da' ma uit la firul actiunii.

Vezi toate comentariile (80)
Comentează