FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE GSP

OPINIE GSP » Aurelian Botezatu: La noi cine face primul pas?

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 martie 2020 16:16

Nimeni în Europa nu știe dacă acest sezon va mai putea fi dus la bun sfârșit. Se avansează date, scenarii, însă coronavirusul face ravagii în continuare și amenință să ne țină în case luni întregi. Iar fără competiție, cluburile pierd bani, multora fiindu-le amenințată existența. Indiferent că vorbim despre modesta noastră Liga 1 sau de marile campionate ale Bătrânului Continent!

Poate și de aceea, nemții n-au mai așteptat ajutor de la stat. În Bundesliga, jucătorii au început ei să iasă ei în față și să ceară reducerea salariilor, pentru a veni în întâmpinarea angajatorilor care altfel, în câteva luni, s-ar putea să nu mai aibă de unde să le achita contractele.

Vorbim despre fotbaliștii Borussiei Monchengladbach, mai nou ai Mainz-ului, care suportă o parte din banii lui Maxim, împrumutat la Gaziantep, și chiar despre cei ai divizionarei secunde Dynamo Dresda. Aceștia din urmă au decis să renunțe per total la 300.000 de euro, până-n iunie, pentru a-i putea susține și pe ceilalți angajați ai clubului, trimiși acasă.

În Liga 1, deocamdată, toată lumea privește la cearta dintre cluburi și AFAN despre cum ar trebui interpretată și aplicată ordonanța de urgență privind șomajul tehnic. Rămân cei 3.500 de lei net lunar oferiți de Guvern, cum le-ar fi de ajutor cluburilor, în special celor mici, sau acestea trebuie să pluseze cu până la 75 la sută din salariul net lunar al fiecărui fotbalist, cum pretinde sindicatul lor?

Dar jucătorii? La noi cine face primul pas? E clar că nu poți compara contractele din campionatul nostru cu acelea din Germania. Însă problema rămâne aceeași. Fără meciuri, fie și cu tribunele goale, dispar banii din drepturi TV. Și odată cu ei, foarte probabil, vor sucomba și mulți dintre aceia care până acum le-au plătit salariile. 

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Florinel Coman, între 11.625 de euro și 3.500 de lei! Scandal în Liga 1, după OUG care permite cluburilor să micșoreze salariile jucătorilor » Toate detaliile

Criza îi anulează afacerea lui Gigi Becali » Cum poate pierde FCSB milioane de euro din cauza pandemiei de coronavirus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
portardelegenda
portardelegenda  •  23 Martie 2020, 09:54
Postat de gido pe 22 Martie 2020, 21:46

sa vina statul sa-i dea 11000-12000 euro pe luna lui florinel...asa ca un ajutor de somaj, sa aiba baiatul bani de dubai...

Mai istetule(invidiosule) sunt cateva exemplare care asa cum spui tu au prioritati gresite (,,felicitari "presei pentru promovare excesiva) dar marea majoritate au familii si deci obligatii. Ca tu îi bagi pe toti in aceeasi oala denota solitudinea neuronului din pestera din capul tau.9

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  22 Martie 2020, 23:09

Stiti oare ca patroni din L 1 nu au platit salariile din ianuarie si chiar decembrie ? Stiti oare ca anunta salarii imense dar de fapt sunt mai putin de jumatate stiti oare ca un fotbalist joaca pe un salariu mai bun maxim 5 /8 ani ? Fara drept de pensie ?

gido
gido  •  22 Martie 2020, 21:46
Postat de nicolaedobrin pe 22 Martie 2020, 17:53

Ce stii tu... trebuie platita rata la masina de fite, la cartea de credit si la casa de toleranta.

sa vina statul sa-i dea 11000-12000 euro pe luna lui florinel...asa ca un ajutor de somaj, sa aiba baiatul bani de dubai...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează