FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Criza îi anulează afacerea lui Gigi Becali » Cum poate pierde FCSB milioane de euro din cauza pandemiei de coronavirus

Coman era unul dintre jucătorii pe care Gigi Becali spera să îl vândă pe bani mulți în vară. Criza provocată de coronavirus îi dă planurile peste cap
Coman era unul dintre jucătorii pe care Gigi Becali spera să îl vândă pe bani mulți în vară. Criza provocată de coronavirus îi dă planurile peste cap

Articol de , , - Publicat vineri, 20 martie 2020 17:03

În Germania, jucătorii renunță la salarii ca să salveze cluburile. Presa din Spania anticipează perioade de transferuri cu operațiuni minuscule față de ”dezmățul” din trecut. La FCSB, Gigi Becali acceptase să piardă titluri și calificări europene tocmai cu interesul de a profita de sumele imense care erau vehiculate în mercato.

FCSB nu a mai câștigat campionatul din 2015 și fiindcă Becali a ales o rețetă diferită de cea a CFR-ului, spre exemplu: el a preferat să folosească jucători tineri chiar cu riscul de a pierde trofee și calificări europene.

Scopul? Vânzarea fotbaliștilor tineri pe sume foarte mari. Strategia urmărea să acopere astfel pierderile pe care le-a cauzat ratarea calificării în grupele Europa League în cele mai recente două sezoane.

Planul lui Becali părea în acord cu tendința de pe piața transferurilor, din moment ce sumele creșteau încontinuu, însă criza pe care a provocat-o coronavirusul dă peste cap tot calculul.

Gigi Becali anunță dezastrul la FCSB: „La revedere, închid tot! Iau 3-4 jucători și mergem la un alt club”

"Vor fi operațiuni mai sărace în următoarea perioadă de mercato, prețurile din trecut, când un jucător normal costa o sută de milioane de euro, nu vor mai fi valabile", a scris Marca, după declarațiile directorului sportiv al unui club din prima ligă spaniolă.

Gladbach, la care Ionuț Lupescu și-a încheiat cariera din Germania în anii '90, e a patra în clasamentul blocat din Bundesliga, pe un loc care permite participarea în Champions League.

Toate datele acestea demontează afacerea pe care și-a programat-o Becali: "Bogații lumii se joacă în fotbal și eu o să speculez, voi încasa bani mulți pe Man, pe Coman!". Bogații lumii nu mai par dispuși să se joace, nici măcar în fotbal, într-un context în care mai toate afacerile sunt periclitate de criza pe care a provocat-o coronavirusul.

Gigi Becali își ia adio de la milioanele de euro la care visa

Toate cluburile, de la Real Madrid până la Clinceni, se gândesc doar cum să scadă costurile, nu mai au în plan investiții mari. Lyon se afla aproape de sferturi de finală în Champions League după ce o învinsese pe Juventus în turul din Franța cu 1-0.

Acum, OL tocmai a anunțat că și-a trimis aproape toți angajații în șomaj tehnic. Fotbaliștii, printre care se află și Tătărușanu, au contractele suspendate temporar, cu plata a 75 la sută din valoarea salariilor negociate.

În niciun caz nu ar mai plăti astfel de cluburi zeci de milioane de euro pentru Man sau pentru Coman, așa cum visa Becali! 

"Pe mine mă interesează să particip în cupele europene, în care pot să câștig bani, nu contează titlul de campion! Păi, ce fac? Le dau bani jucătorilor doar ca să ne distrăm cu Dinamo, cu Chiajna, cu Rapid? I-am și spus lui MM «Băi Mihai, pentru ce să ne mai pregătim dacă nu știm clar că vom juca în Europa?»"
Gigi Becali, la ProX

15 milioane de euroconstituie suma pe care Becali i-a cerut-o lui Feyenoord în schimbul lui Dennis Man. Cererea a fost formulată înainte să fie oprit fotbalul și mai conținea și "variabile" în funcție de rezultatele echipei din Rotterdam și de randamentul mijlocașului

9 milioane de dolarioferise Orlando City pentru Florinel Coman. Becali a refuzat propunerea americanilor. Clubul din MLS era de acord să-i lase lui Gigi și 60 la sută din drepturile asupra revânzării atacantului

Trei informații importante despre pandemia de coronavirus

Citește mai multe știri despre FCSB:

Antrenorul care îi trezește amintiri deosebite lui Becali: „Mi-e dor de Steaua, mi-aș dori să revin”

Claudiu Răducanu, imagini de senzație! S-a întors și jonglează cu hârtie igienică în provocarea lansată în pandemia de coronavirus

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  21 Martie 2020, 08:45

...jiji n are bani

rocky2
rocky2  •  20 Martie 2020, 22:38

Deci, in sfarsit vesti bune!

aius
aius  •  20 Martie 2020, 21:35

Pai patronii Craiovei, sau Clujului ,etc. nu pierd ? De ce trebuie sa va strangeti voi trei crai de ....asa...si sa scrieti Again , si iar si iar si iar si iar...despre becali?! IDIOTILOR !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează