FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME

OPINIE "Negoiţă, PLEACĂ" » Minciunile penibile ale patronului dinamovist, Rednic şi lipsa totală de reacţie a lui Andone

Articol de - Publicat luni, 05 septembrie 2016 10:34

Dinamo este într-un punct critic şi întârzie să o recunoască: o parte a fanilor au cerut plecarea lui Negoiţă după ultimele mutări de la echipă, în timp ce patronul roş-albilor nu pare deloc interesat să schimbe percepţia; aduce jucători modeşti, liberi de contract şi vinde tot ce are mai bun. Au mai rămas Rotariu, Gnohere?, Palici şi Filip.

E clar, "câinii" sunt într-o situaţie aproape jenantă. Negoiţă a anunţat la fiecare conferinţă şi apariţie TV din această vară că vrea titlul, l-a adus pe Andone şi a spus clar şi răspicat că va investi un milion de euro în transferuri. Mai trebuie amintit şi că a dat vina pe Rednic pentru rezultatele mai puţin bune din finalul sezonului, acuzându-l că nu are caracter şi că a adus fotbalişti pe salarii foarte mari la echipă, iar performanţele au lipsit. Cum?!

Revin, pas cu pas, la cele de mai sus. Negoiţă a minţit la fiecare apariţie TV că vrea titlul cu numărul 19 la Dinamo şi a minţit din nou când a spus că va face transferuri de un milion de euro la echipă. Acum câţiva ani a fost şi mai "hotărât" într-o emisiune Fanatik Show: "Avem un buget de două milioane de euro doar pentru achiziţii". Mai mult, acum l-a împrumutat pe căpitanul Paul Anton la Getafe şi apoi l-a vândut şi pe următorul lider, Mevlja, la Rostov. Nu, Negoiţă nu a băgat niciun ban în transferuri nici în această vară, ci doar a vândut de un milion de euro. De vină este Rednic şi acum?

"Specialiştii de la Rin" îi impută lui Rednic aducerea exoticului Bartalsstovu. Ok, nimeni nu spune că "Puriul" este Guardiola. Dar până şi cel mai mare antrenor din lume i-a transferat pe Alex Song pentru 30 de milioane de euro şi pe Cigrinski de la Şahtior pentru 25.

Iar Rednic, în condiţiile neprielnice de la Dinamo, i-a transferat pe Puljici, Mevlja, Anton, Bicfalvi, Palici sau Gnohere. Câţi sunt? 1, 2, 3, 4, 5, 6 titulari şi toţi jucători de mare valoare. Ante Puljici s-a acomodat rapid şi a devenit unul dintre cei mai buni fundaşi din Liga 1, iar cei subiectivi ar spune că a fost chiar cel mai bun apărător din fotbalul românesc în sezonul trecut. A plecat de la Dinamo pentru că Negoiţă nu a putut să-i ofere un salariu pe măsura valorii şi a fost chiar aproape de rivala Steaua. Bicfalvi a părăsit şi el echipa, iar aseară a fost titular pentru naţionala României împotriva Muntenegrului. Anton şi Mevlja au mers în Spania şi Rusia pentru un milion de euro. Tot Rednic este vinovat?

Singura parte pozitivă la Dinamo de la venirea lui Negoiţă şi până în prezent o reprezintă suporterii. Acei fani care au făcut spectacol la fiecare meci cu Steaua, acei ultraşi contestaţi de mulţi cu ani în urmă pentru că sunt violenţi, dar apreciaţi în acest moment pentru coregrafiile superbe, mai ales în această perioadă negativă a clubului. Clasările de final de sezon din 2013 încoace nu pot fi considerate altfel pentru o formaţie de talia lui Dinamo. Iar acum şi fanii au întors armele: "Negoiţă, PLEACĂ! Răbdarea noastră a luat sfârşit. Te-ai înconjurat de incompetenţi, de obedienţi. Precum Ceauşescu, te-ai rupt de realitate. Ia-i cu tine şi pe specialişti. N-ai băgat niciun ban şi este evident că nici nu ai de gând", au tunat suporterii de la Ultras Tei într-un comunicat dur.

Andone fără personalitate

Lipsa de reacţie a lui Andone este un nou lucru inexplicabil în aceste zile la Dinamo. Văzut ca un antrenor cu personalitate, Ioan Andone se comportă la fel ca Flavius Stoican în perioada în care îi pregătea pe "câini". "Vreau titlul şi mai vreau 4-5 jucători de valoare", a spus "Fălcosul" când a fost instalat. Şi a ţinut-o aşa până la un moment dat. Acum, după meciul cu Gaz Metan şi înainte de plecarea căpitanului Mevlja, tehnicianul a schimbat total discursul: "Ne descurcăm cu ce avem, vom încerca să mai aducem, dar dacă nu se poate vom vedea în iarnă". Cum??? Până în iarnă se dispută 21 de etape, adică mai rămân doar 5 runde din sezonul regulat. Ce se mai poate schimba atunci dacă Dinamo va fi într-o situaţie modestă?

Andone foloseşte tineri?

"Am folosit tinerii în prima parte a sezonului, dar apoi am vrut rezultate, a trebuit să schimbăm şi să băgăm tot ceea ce aveam mai bun", spunea Rednic la finalul sezonului. Iar Negoiţă nu a ezitat să-l critice pentru că nu a introdus mai des jucătorii din propria pepinieră. Pe cine să utilizeze însă? Dar a venit Ioan Andone şi a anunţat că se va baza şi pe tinerii de la echipă. Întrebare: ce tineri a folosit Andone? Pe Ionuţ Şerban în lipsă de alte soluţii şi apoi l-a reprofilat pe Hanca la mijloc în locul lui? Pe Patrick Petre sporadic şi pe Târcoveanu şi Popescu în Cupa Ligii? De ce nici Andone nu a folosit tinerii despre care vorbeşte Ionuţ Negoiţă? Simplu, pentru că nu au valoare pentru acest nivel.

New Dinamo e Low Dinamo

Negoiţă a transformat echipa din Ştefan cel Mare într-una care aduce numai jucători liberi de contract, transferurile pe bani fiind de nici 250.000 de euro de când este acţionar majoritar la formaţie. Dar a reuşit să vândă de vreo 5 milioane de euro jucători ca Nica, Alexe, Mevlja, Anton, Cosmin Matei sau Dragoş Grigore. În această vară, nimic schimbat la Dinamo, niciun ban în achiziţii. Zero euro în cele aproape 10 transferuri din mercato.

Acum, când poate nu va mai funcţiona "las-o că merge şi aşa", Dinamo poate ajunge într-o situaţie disperată. Pentru că Negoiţă nu va băga vreun ban în transferuri, pentru că Andone nu are nicio reacţie, pentru că Rednic nu mai este la echipă şi pentru că au mai rămas doar 4 produse de export: Rotariu, Filip, Gnohere? şi Palici. Cât mai durează până pleacă şi ei?

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (175)
florinch
florinch  •  11 Septembrie 2016, 22:50

Bun, i se cere lui Negoita sa plece. Cine vine sa tina Dinamo pe linia de plutire? Ultras Tei? Hai sa fim seriosi! Nu spun ca Negoita procedeaza foarte inteligent, insa, de bine de rau tine clubul pe linia de plutire. Vedeti pe cineva sa vina sa bage bani la club? Eu nu. Tiriac nu vine decat daca, pe termen scurt (la el se apropie funia de par), ar avea de castigat, altfel nu baga un cent. Sa vedem, acum, dupa ce a adus 4 jucatori de valoare cum se va misca echipa.

1290371200996329
Petrisor Amuza  •  11 Septembrie 2016, 17:44

Ajunge! Acest sondaj este unul fals. ps.Ultras Tei,a spus-o la supărare,dar acum i-a trecut supărarea după achizițiile făcute de Dinamo.Doar Dinamo București.

potera
potera  •  11 Septembrie 2016, 11:18
Postat de vasy86le pe 11 Septembrie 2016, 07:37

Singurul om capabil sa readuca Dinamo in fruntea fotbalului Romanesc este Tiriac, el are puterea finaciara de a transforma Dinamo dintr-o echipe ce se lupta sa nu se intoarca in insolventa, intr-o echipa care sa domine fotbalul Romanesc. Doar ca Tiriac nu o sa investeasca niciodata intr-o echipa de fotbal.

Tiriac nu este atat de nebun ca Jiji sa-si bage banii intr-o gaura fara fund.

Vezi toate comentariile (175)
Comentează