FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - VIITORUL 3-1

OPINIE Răzvan Luțac îl face praf pe arbitrul de la CFR - Viitorul: "Fotbalul românesc poate evolua cu Colțescu așa cum putem moderniza transportul cu mocănița"

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2019 00:09

Urmează un text care poate părea exagerat comparativ cu amploarea dată de spectatori și presă unui personaj care, în ciuda unei medii de erori mai umflată decât laptele proaspăt pus la fiert, arbitrează nestingherit.

Însă tocmai atunci trebuie apăsat butonul. Pentru că CFR, după evoluția din repriza secundă, ar fi câștigat oricum partida cu Viitorul. N-avea nevoie de Colțescu.

E și alibiul omului cu fluierul. De ce ar fi criticat când echipa înfrântă ajunge de 3-4 ori la poartă?

Hai să facem o excepție.

Și atenție. Facem greșeli. Am făcut destule și eu, voi mai face.

Când însă erorile sunt mai multe decât haltele bifate de personalul de Urziceni, care face vreo oră și ceva până la gara aruncată în stânga câmpului de la Aeroportul Otopeni, e o problemă.

Nu bat apropoul cu trenul legat de CFR Cluj. Nicidecum. Cu FCSB la pământ și o Craiovă care a vândut aproape tot în afară de stadion, ardelenii chiar merită campionatul. Chit că vine într-un sezon în care trofeul va avea puțin noroi de Luxemburg.

Însă, dacă tot vorbim de evoluția fotbalului românesc, să evoluăm cu același Colțescu la centru e exact cum ne-am propune să modernizăm transportul cu mocănița.

Și, atenție!, nu vorbim, neapărat, de erori capitale.

Ci de unele nu neapărat băgate în seamă, dar multe.

Pe cele capitale le lăsăm la urmă. Pentru că asta e una dintre problemele lui Colțescu: îmbină cele două stiluri așa ca-n finala JO la 200m mixt.

Hai să ne oprim la cele nevăzute și multe. Nu o spun eu, o zice Cristi Petre, fost secund al Astrei în 2017:

"Chiar dacă n-a influențat jocul, Colțescu știe să «ciupească» bine. Probabil el acum vrea să arate că nu e cu Astra, face greșeli șmecherești"

Hai să vedem ce face Colțescu:

  • min. 25: Vinicius îl calcă intenționat pe Rivaldinho. E de roșu. Colțescu nu dă nimic.
  • min. 29: Djokovici îl calcă intenționat pe Ianis Hagi. Măcar galben. Colțescu nu dă nimic.
  • min. 80+: Ianis sare pe lângă Arlauskis. Colțescu dă fault.

Se vede bine și în statistici. Unde, în prima repriză, raportul faulturilor e 7-6. Cel al "galbenelor", 0-3!

Faze evidente care, pierdute într-un 3-1 pentru CFR Cluj, vor fi uitate pe lângă o casetă de meci.

La final, probabil să pară echitabil, Colțescu dă aiurea un fault la Cojocaru, în prelungiri, la 3-1 pentru CFR. Bravos, nație!

Din păcate pentru el, cele mari nu se uită. De ieri rămâne un penalty dat aiurea, cu Omrani proptit din elanul centrării într-un Ghiță aflat lângă el.

Google mai zice următoarele:

iunie 2018: FC Voluntari se salvează după ce primește un penalty inexistent într-un meci cu Juventus București, 2-2; mingea îl lovise în coaste pe Robert Bogdan de la actuala Daco-Getica, Sebastian Colțescu a dat 11m. Meciul era pe final
august 2015: Deja-celebrul Astra - Steaua 2-0, în care Colțescu anulează trei goluri valabile ale oaspeților și nu îl elimină pe Budescu, viitor FCSB-ist, care-l ia la palme pe Cojocaru
august 2014: Colțescu îl elimină aiurea pe Teixeira, declanșează un iureș la Ploiești și e aproape să abandoneze meciul
octombrie 2013: Steaua bate la Vaslui după ce gazdele nu primesc penalty clar, iar Cerniauskas și Madson sunt eliminați aiurea

Din 2013 în jos le puteți căuta singuri. Găsiți câte una pe an. De la suspendări de 6 etape la retrogradări și delegări blocate de la meciuri internaționale.

Câte un meci făcut varză, unul orez și o mică stafidă pe care CCA le vede, combinat, ca o sarma delicioasă. E singura explicație pentru care Colțescu arbitrează în continuare.

Altfel, o glumă clasică pentru Maramureș, transpusă cu Sebastian Colțescu în prim-plan.

O băbuță pe lângă peronul CFF din Vișeu de Sus. Mecanicul Mocăniței strigă la ea:
- Mătușă, hai! Plecăm în 2 minute!
- Nu, maică, o iau pe jos. Mă grăbesc!

La noi, mecanicul de Mocăniță are fluierul lui Sebastian Colțescu.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (134)
1876850379082320
Andrei Malos  •  01 Mai 2019, 08:44

Acest albitru Coltescu nu ar trebui sa albitreze nici in campionatul judetean.Ar trebui sa se cerceteze acest caz,sa se descopere sumele primite de la clujeni si de la craiova.Eu cred ca lea depasit pe cele promise de Becale.Hagi ar trebui sa refuze pe *** si pe coltescu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kikostel
kikostel  •  30 Aprilie 2019, 21:28

In sfarsit un articol bun pe GSP!!!! Exact asa este: cu un FCSB condus execrabil de Becali, cu o Craiova lipsita de valoare si cu un Viitorul prea crud, CFR merita titlul. Dar e o rusine ce face cu arbitrii! Mai cu seama ca nu e necesar. E ca in cazul unui cleptoman care fura nu pentru ca ii trebuie, ci pentru ca ii place.....

983732924972315
Soos Vilmos  •  30 Aprilie 2019, 20:23
Postat de Soos Vilmos pe 30 Aprilie 2019, 16:29

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (134)
Comentează