FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBAL INTERNATIONAL

Opt transferuri confirmate in Europa, Pit la AS Roma

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iunie 2007 00:00

De departe cel mai important transfer pentru fotbalul romanesc ce s-a efectuat miercuri il reprezinta trecerea mijlocasului Adrian Pit de la Bellinzona, liga a doua elvetiana, la AS Roma, vicecampioana Campioanei Mondiale, Italia.

Lansat in fotbalul mare de UTA Arad, Pit, care va implini luna viitoare 24 de ani, a jucat timp de patru sezoane in liga a doua elvetiana, la Bellinzona, inainte de a fi achizitionat de AS Roma.

Mijlocas central sau de banda stanga, Pit s-a remarcat in Elvetia ca un foarte bun pasator dar si ca un jucatoar care face foarte bine faza defensiva.

In afara trecerii lui Pit la AS Roma, miercuri s-au mai oficializat alte sapte transferuri in cele mai importante campionate de fotbal din Europa.

Propus initial la Dinamo, fundasul olandez Mario Melchiot, bun prieten cu Adrian Mutu de pe vremea in care cei doi jucau la Chelsea, a lasat pe Rennes pentru o revenire in Premier League, la Wigan Athletic.

Melchiot are 30 de ani, a marcat noua goluri in 289 de meciuri jucate pentru Ajax Amsterdam, Chelsea, Birmingham si Rennes, si a adunat 15 selectii in nationala Olandei.

Dupa ce a renuntat la doi dintre atacantii sai, Mark Viduka si Jimmy Floyd Hasselbaink, Middlesbrough a gasit rapid un inlocuitor in persoana turcului Sanli Tuncay, adus de la Fenerbahce.

Sanli a marcat 91 de goluri in 220 de meciuri jucate pentru Sakaryaspor si Fenerbahce, si 13 goluri in 43 de selectii la nationala Turciei, iar datorita vitezei sale de exceptie, Sanli poate juca si extrema sau mijlocas ofensiv.

Auxerre, echipa lui Daniel Niculae, a fost implicata miercuri in doua transferuri, formatia franceza cedandu-l pe Kanga Akale la Lens si aducandu-l pe Marcos Antonio de la Uniao Leiria.

Kanga Akale este un mijlocas ivorian de 26 de ani care a marcat 40 de goluri in 211 meciuri jucate pentru Stella Club D-Adjeme, Sion, Zurich si Auxerre, si trei goluri in 25 de selectii la nationala Coastei de Fildes.

Marcos Antonio este un fundas brazilian de 24 de ani care s-a remarcat in timpul excelentului sezon avut de Uniao Leiria in Cupa UEFA.

St. Etienne l-a achizitionat de la Lille pe fundasul grec de 27 de ani, Efsthatios Tavlaridis, fotbalist care a marcat trei goluri in 144 de meciuri jucate pentru Iraklis, Arsenal, Portsmouth si Lille, si are o selectie in nationala Greciei.

Recreativo Huelva, echipa lui Laurentiu Rosu, a oficializat miercuri aducerea lui Carlos Martins de la Sporting Lisabona si cedarea lui Cheli la Malaga.

Cheli este un mijlocas spaniol de 28 de ani care a nu mai reusit sa prinda primul unsprezece la Huelva in timp ce Carlos Martins este un mijlocas portughez de 25 de ani care a adunat deja 11 goluri in 111 meciuri jucate pentru Sporting Lisabona, Campomaiorense si Academica Coimbra, si doua selectii in nationala Portugaliei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close