FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL - CFR CLUJ 2-2

VIDEO Oțelul - CFR Cluj 2-2 » Trupa lui Mutu, pas greșit în lupta la titlu! Clujenii au ratat victoria în minutul 90+6

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 23:00 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 23:05

Oțelul și CFR Cluj au remizat, 2-2, într-un meci din etapa a 28-a din Superligă. Gălățenii au marcat golul egalizator în minutul 90+6, din penalty, după ce clujenii au punctat pentru 2-1 în minutul 86, tot din penalty.

Programul complet al etapei #28

La Galați, Oțelul și CFR Cluj au remizat, 2-2, după un meci cu nevralgii, ritm impus și un gol care mai șterge din negrul unei etape cu greșeli care apasă pe fotbal. Chiar dacă tribunele au fost aproape pline, iar din peluzele dunărenilor au zburat „papelitos„ înainte de start, ceva a lipsit.

Cel care dă tonul și ridică temperatura, în persoana lui Dorinel Munteanu. Altfel spus, n-a fost și liderul absolut, supărat pe momente, certat cu medicii și obraznic de sârguincios în compensație pentru resursele limitate de la malul Dunării. De partea cealaltă, cu geacă de A1 și drepturi depline, Adrian Mutu a încercat a treia victorie la rând prin care să salte peste Rapid, ocupanta locului 2. Nu i-a ieșit, însă e suficient și egalul pentru noua poziție în clasament.

Oțelul, mai calmă în lipsa lui Dorinel

Deși contrari ca joc, cei doi antrenori au părut că s-au studiat îndelung. Gazdele au început mai dinamic, gata să surprindă pe flancuri, acolo unde Camora nu mai duce uzura minutelor, iar Mogoș, pe dreapta, are carențe defensive când vine vorba de atacuri dublate și mai ales aeriene.

Primele minute au fost fragmentate, ușor contondente chiar, cu fotbal din aproape în aproape, plăcut CFR-ului în ultimii mulți ani, de la Dan Petrescu și până în prezent. Oțelul a căutat să înghesuie mingea în careul advers, în timp ce ardelenii au mizat pe apărare în zona, ceea ce putea declanșa oricând un fault riscant sau o dejucare la ofsaid.

A înțeles perfect Alexandru Pop în minutul 26. Atacantul execută tare o lovitură liberă de la distanță, nu neapărat plasat, dar cu o traiectorie arcuită pentru, cel mai probabil, golul rundei 28. E aproape de vinclu, însă e zona la care portarul Sava avea de păzit și nu a făcut-o.

Adrian Mutu e Dan Petrescu mascat

În finalul reprizei, CFR a făcut ce știe mai bine și a mutat rapid în jumătatea adversă prin tranziție muncită în ore de antrenament, se vede cu ochiul liber.

Un corner executat nefericit de către Ciprian Deac îl face pe Mogoș să intre în posesie și să încerce șutul. Portarul Eduard Pap respinge și Otele transformă simplu din trei metri. Mereu bine plasat și calm când e cu poarta în față, nigerianul ajunge la 12 goluri în actuala stagiune.

În partea a doua, Mutu a fost cel care a schimbat primul. Au intrat Tachtsidis, Bîrligea și, ulterior, Abeid pe poziția lui Camora, pentru mai multă forță în atac. Oțelul a mai zvâcnit doar prin „Il Capitano” Cissoti, Maciel - fantezistul lui Dorinel - și Ștefan Bodișteanu, român de peste Prut crescut de Hagi în celălalt port. Dispare claritatea în fața porții, motiv numai bun pentru ca oaspeții să temporizeze și să construiască mai calm.

CFR Cluj funcționează pe momente

Strategie sau doar deprindere încă neștearsă, CFR-ul lui Adrian Mutu pare construit pe momente, pe intervaluri de timp conectate cu scorul de pe tabelă. La fel ca în cariera de jucător, principalului de acum îi plac finalurile și își alege momentele în care „să muște”.

De preferat, cât mai spre final, atunci secundele curg mai ușor.

Desigur, intervin și alți factori, dar tot jocul orchestrat de el conduce spre acest tip de „rezolvare” a unui meci. Punctual vorbind, în minutul 88, Ghiocel faultează nedorit la pătrunderea lui Bîrligea, iar Tachtsidis înscrie fără probleme de la punctul cu var. Cum îi place lui Mutu. Din păcate pentru el, aceeași fază s-a mutat în prelungiri, Cisotti egalând după faultul lui Muhar.

Norocul și disciplina și-au dat mâna la Galați. Un egal pentru FCSB, din care mai trage speranțe și Rapid, în timp ce Oțelul se scufundă în play-out.

Clasamentul din Superligă:

FINAL » Oțelul - CFR Cluj 2-2

Oțelul - CFR Cluj, echipe de start

Oțelul: Pap - Adăscăliței, Yabre, Ghiocel, Zhelev - Cisotti, Zivulic, Lameira - Maciel, Pop, Bodișteanu
Rezerve: Stoian, Cîrjan, Jardan, Teles, Bordu, Farcaș, Gaitan, Panait, Rusevic, Malle, Mocanu
Antrenor: Dorinel Munteanu

CFR Cluj: Sava - Mogoș, Boben, Ajeti, Camora - Muhar, Keita, Avonou - Deac, Michel, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Manea, Ilie, Aussi, Abeid, Fofana, Fica, Filip, Tachtsidi, Serebe, Bîrligea
Anternor: Adrian Mutu

Stadion: „Oțelul”
Arbitru: Andrei Chivulete (București). A1: Mircea Grigoriu (București), A2: Sebastian Gheorghe (Suceava)
Arbitru VAR: Viorel Flueran (Craiova). Asistent VAR: Claudiu Marcu (Constanța)

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Nicolae Dică susține că a identificat problema la FC Voluntari înaintea meciului cu Universitatea Craiova » Antrenorul a făcut haz de necaz
FC Voluntari
Nicolae Dică susține că a identificat problema la FC Voluntari înaintea meciului cu Universitatea Craiova » Antrenorul a făcut haz de necaz
Delegare ciudată la FCSB - FC Botoșani » A mai arbitrat doar două meciuri în acest sezon
FCSB - FC BOTOȘANI
Delegare ciudată la FCSB - FC Botoșani » A mai arbitrat doar două meciuri în acest sezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (50)
D_veselu
D_veselu  •  29 Februarie 2024, 13:58
Postat de radoo93 pe 29 Februarie 2024, 13:11

Da ce vă mai freacă grija CFR-ului? N-aveti echipa (tu și UTA-istul)? Altfel, dacă aș avea un euro pt fiecare dată când ni s-a cântat prohodul, aș fi milionar. Nu mor caii când vor câinii. Chiar și când eram în insolvență și depunctați masiv, stăteam sus în clasament. Ziceați că după Paszkany e caput echipa. E iaca că am mai luat 5 titluri de atunci. Oricum, get a life. E trist că știi toți comentatorii CFR-isti. Incepe prin a te rezuma doar la știri cu echipa ta. Și apoi incet incet vezi că scapi de dependenta de oier și de GSP.

Ooooo, salutare, răducule:-))) Frumos din partea ta să vii totuși cu un reply!... chiar dacă e puțin întârziat, e bine primit. :-))) Nu-i știu chiar pe toți frânarii de p-aici, răducule. Drept dovadă... am uitat să-i menționez în acel reply pe dodo, pe Vivi, pe double și pe IanosHorvath. :-((( Se mai întâmplă. Dar asta ți-ai dori tu să vezi pe forumul ăsta?! Oameni serioși, cu bun simț, care nu se tachinează niciodată și își văd doar de echipele lor? Pe bune?! Mie mi s-ar părea super plictisitor, trist de-a dreptul, ... vorba ta... dar deh! Fiecare cu opiniile, simpatiile și idealurile lui! Te-am pupat, rădukule! Poate ne mai auzim, dacă tot ai rămas singur... acum că te-au abandonat frânarii care au reușit să scape de dependența la care făceai referire! :-)))

radoo93
radoo93  •  29 Februarie 2024, 13:15
Postat de Pirireais1470 pe 28 Februarie 2024, 17:09

Echipa aflată in tranziție de la liga de mămăligă la liga de coliva Cfr cluj, caută disperată o performanță intangibila cu actuala adunătură de liga a treia, pentru a mai putea vinde cate ceva din gloabele ce cu onoare o alcatuiesc! Echipa institutului de gerontologie Dr Academician Ana Aslan..sectia Cfr Cluj fiind pe sponci precum țara pe care cu dezonoare o reprezinta este in stare să își vândă și treningurile, doar, doar, să își mai acopere multimiliardarul Varga ceva din pierderi! Foștii practicanți de fotbal racolați de clubul respectiv, din piețe, discoteci sau coadă la pâine au ajuns cu acordul unei federații de tot râsul in fotbalul românesc pentru ai păta și mai mult reputația (care o fi aia) .Te bufnește râsul, plânsul cand vezi ce trompete joacă la Cfr! Și sunt blând avandin vedere că chiar am fost un sustinator al acesteia!

suporter de rezultat?

radoo93
radoo93  •  29 Februarie 2024, 13:11
Postat de D_veselu pe 27 Februarie 2024, 23:09

Dar unde ți-s colegii de suferință, radoookule?! :-))) Unde-i veteranu' catalin_cj? Da' Roaită? Ce-ai făcut cu vasilică, răducule tată? L-ai lăsat să meargă după bursuc în China? :-((( Unde-s mă toți flăcăii vișinii care rupeau forumu' după cinci titluri consecutive? :-((( Reîncărcatu', oncică, vrăjitoru', napoca.republic, Luis, Armand, ceferinho ... și mai ales stegaru' ăla vopsit în frânar - ChrisDimitrescu?! Te-au lăsat să plângi singurel pe umărul arădenilor, rădukule! :-((( Las' că v-au ajutat gălățenii să luați titlul ăla din 2012, după ce i-ați ajutat voi un an mai devreme! Așa că acest 2-2 e chiar echitabil, nu poți spune că ați fi meritat mai mult! De-acum poți să-ți pui speranțele în frânarii postacului ADRIANN! Voi sunteți 'PA'! Să fii iubit, radoookule! :-)))

Da ce vă mai freacă grija CFR-ului? N-aveti echipa (tu și UTA-istul)? Altfel, dacă aș avea un euro pt fiecare dată când ni s-a cântat prohodul, aș fi milionar. Nu mor caii când vor câinii. Chiar și când eram în insolvență și depunctați masiv, stăteam sus în clasament. Ziceați că după Paszkany e caput echipa. E iaca că am mai luat 5 titluri de atunci. Oricum, get a life. E trist că știi toți comentatorii CFR-isti. Incepe prin a te rezuma doar la știri cu echipa ta. Și apoi incet incet vezi că scapi de dependenta de oier și de GSP.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează