FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL - VOLUNTARI 2-2

VIDEO Dramatism la Galați » Oțelul a ratat prima victorie a sezonului, după 2-0 la pauză

FOTO: Facebook @Oțelul Galați
FOTO: Facebook @Oțelul Galați

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2023 20:29 / Actualizat vineri, 25 august 2023 20:43

Oțelul Galați a remizat cu Voluntari, scor 2-2, în etapa a 7-a din SuperLiga. Echipa lui Dorinel Muntanu a condus cu 2-0 la pauză, dar a fost egalată în decurs de 3 minute în repriza secundă. Nou-promovata a rămas fără victorie în acest sezon, are 6 remize și o înfrângere.

La Galați, chiar și pe caniculă, fotbalul de Superligă se respiră maxim, iar suporterii au venit iar în număr mare, în speranța că, împotriva celor din Voluntari, vor asitat la prima victorie în acest campionat. Și Oțelul, biciută permanent de pe margine de vulcanicul Dorinel, a început presînd jumătate adversă. Fără ocazii, dar continuu, ca un berbece. Ilfovenii, disciplinați, s-au mulțumit să se apere, fără nicio pretenție ofensivă.

După Morais, alt greu de la Rapid a început să strâmbe din nas » Supărat că Bergodi l-a uitat pe bancă
RAPID
După Morais, alt greu de la Rapid a început să strâmbe din nas » Supărat că Bergodi l-a uitat pe bancă

Paz, veriga slabă

Doar o greșeală sau o execuție de excepție părea că poate debloca jocul. Și Paz a comis-o, o intrare imprudentă la Cisottyi, care a mișcat tabela din penalty, cu ceva emoții, fiindcă Vâlceanu ghicice colțul. Primul șut pe poartă, 1-0. Gazdele se puteau desprinde repede, Tănasă, singur la 11 metri, servit excelent de Teles, a vrut să rupă poarta, însă a lovit doar peluza. 

Insistența gălățenilor avea să amendeze totuși apatia oaspeților, când Alexandru Pop a venit perfect la centrarea lui Zhelev. A beneficiat și de lipsa totală de marcaj a lui Aliji și Matricardi, total depașiți de fază. 2-0 din două execuții pe poartă. Pauză. După o repriză în care Voluntari a jucat un fotbal amnezic, parcă uitând de ce venise la meci. 

N-au avut nici măcar un embrion de ocazie, au jucat tern, fără nicio sclipire sau idee. Pe margine, Dună îl ținea capul în palme, așteptând ceva de la sufleurul Poenaru. Nimic.

Renașterea ilfovenilor

De la vestiare, Voluntari a venit cu trei jucători noi. Florea, Răduț și Dumiterr în locul anonimilor Rață, Aliji și Sigurjonsson. Și jocul s-a schimbat. Era un joc, nu doar un monolog al Oțelului, care terminase prima parte cu 70% posesie. Frederic a avut totuși prima șansă, însă a fost blocat excenet de Vâlceanu. 

Iar pe o contră, Nemec a avut prima execuție pe poartă a ilfovenilor, cap din 3 metri, salvat cu un reflex de Stoian. L-a imitat apoape la indigo Dumiter, dar el n-a mai nimerit poarta, din centrarea lui Răduț. S-a mai redus decalajul posesiei, semn că Voluntari domina. Pe margine, Dorinel era îngrijorat. Avea și de ce În numai 3 minute, Voluntari a egalat. 

Primul a lovit Dumiter, care a taxat gafa comună a lui Adăscăliței și Stoian. Apoi, tot el l-a lăsat singur pe puștiul Niță, care a marcat cu sânge rece. Cum se întoarce fotbalul, dacă eși prea sigur. Și totuși, Munteanu nu a făcut nicio schimbare decît la 2-2. A mers pe ofensivă. Oțelul s-a retrezit, a forțat iar, însă Voluntari n-a mai greșit. 

Jardan a avut ultima și cea mai mare șansă, însă mingea lui, din 7 metri, a zburat ca o iluzie pe lângă bară. La fel ca și punctele pe care Oțelul a crezut, arogantă, că le are, prea devreme. Fotbalul și Voluntari au pedepsit-o. Galațiul, regina X-urilor, așteaptă încă prima victorie. Iar ilfovenii mai pun un punct de zona play-off.

FINAL. Oțelul Galați - FC Voluntari 2-2

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Cisotti 28 (pen.), Al. Pop 42 / Dumitrer 77, A. Niță 80
  • 6.851 de suporteri asistă la meci, număr oficial
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • Gălățenii au deschis scorul prin căpitanul Cisotti, care l-a învins cu emoții pe Vâlceanu de la 11 metri. Mingea a trecut pe sub mâinile portarului de la Voluntari. Alexandru Pop a majorat diferența, cu un șut din prima, după o centrare venită din flancul stâng. Atacantul a ajuns la 4 goluri în acest sezon de SuperLiga
  • Nemec putea reduce din diferență în minutul 56, însă Relu Stoian a respins de sub bară lovitura de cap a atacantului
  • Voluntari a egalat în doar 3 minute. Dumiter a redus din diferență, apoi i-a pasat perfect lui Andreas Niță, care l-a învins pe Stoian din postură de unu la unu.

Oțelul Galați - FC Voluntari, echipele de start

Oțelul Galați: 12. Stoian - 26. Adascăliței, 15. Yabre, 25. Lovric, 2. Zhelev - 30. Cisotti, 5. Lopez, 21. N. Silva - 17. R. Tănasă, 11. Al. Pop, 67. Maciel
Rezerve: 13. Dur-Bozoancă, 20. Bodișteanu, 7. G. Cârjan, 9. I. Dimitrov, 8. I. Neagu, 23. V. Jardan, 31. Zivulic, 18. S. Farcaș, 16. C. Ghiocel
Antrenor: Dorinel Munteanu

FC Voluntari: 1. Vâlceanu - 27. R. Boboc, 24. Ricardinho, 34. Matricardi, 2. Paz, 7. Aliji - 16. Sigurjonsson, 4. Crepulja, 22. V. Rața - 77. Nemec, 17. D. Andrei
Rezerve: 88. Fernandez, 5. Armaș, 25. Cocian, 21. A. Niță, 28. Andres, 8. M. Răduț, 11. D. Florea, 9. Dumiter, 90. A. Munteanu
Antrenor: Ilie Poenaru 

Stadion: Oțelul (Galați)
Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca), A1: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), A2: Doru Lucaciu (Cluj-Napoca)
Arbitru VAR: Sorin Costreie (Buftea), AVAR: Alexandru Filip (Constanța)

Conferință de presă Oțelul Galați

Clasamentul la zi din Superliga

Citește și: 

Gică Popescu, întrebat dacă Ianis Hagi poate ajunge la Farul: „Ar fi senzațional să ne permitem”
FARUL
Gică Popescu, întrebat dacă Ianis Hagi poate ajunge la Farul: „Ar fi senzațional să ne permitem”
Mihai Stoica a urmărit atent Farul - HJK și are o întrebare înaintea manșei decisive: „Contează foarte mult!”
FARUL - HJK HELSINKI 2-1
Mihai Stoica a urmărit atent Farul - HJK și are o întrebare înaintea manșei decisive: „Contează foarte mult!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (7)
Vally
Vally  •  26 August 2023, 09:32
Postat de lucian_iasi85 pe 25 August 2023, 20:31

oțetul găleți :)))))))))

Betivule lasa spirtul ca nu face bine la sanatate , vad ca deja esti pierdut ...

lucian_iasi85
lucian_iasi85  •  25 August 2023, 20:31

oțetul găleți :)))))))))

flo388
flo388  •  25 August 2023, 20:16

Dacă gsp n are respect ptr echipele din provincie atunci noi de ce i am ajuta sa crească?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează