FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

Totul se potrivește la Craiova! 4 evenimente neprevăzute i-au făcut pe olteni favoriți la titlu: de la abandonul lui Pițurcă la pandemia de COVID-19

Craiova e la 180 de minute de titlu. Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial/ +14   FOTO
Craiova e la 180 de minute de titlu. Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial/

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2020 10:30 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 11:39

O serie de evenimente intervenite pe parcursul sezonului, unele dorite, altele neașteptate, tensionate chiar, au călit și au transformat CS Universitatea Craiova într-o forță. Și acum e la 180 de minute de titlu

Mereu pe lista favoritelor la titlu, în ultimii ani, dar întotdeauna cotată cu șansa a treia, Craiova s-a ridicat în acest final de sezon peste marile favorite CFR Cluj și FCSB. Atenție, într-o stagiune în care n-a fost lipsită de probleme! Însă toate evenimentele intervenite în viața echipei, dorite sau neașteptate, de multe ori tensionate, au așezat în cele din urmă lucrurile pe făgașul cel bun.

1. Venirea și abandonul lui Pițurcă

Instalat pe 1 septembrie 2019, cu mare pompă, Piți a fost primul care a vorbit apăsat despre titlu: "Eu pentru asta am venit. Și îl vreau încă din acest sezon!". Efectul? A capacitat întreaga suflare olteană. Tot fostul selecționer s-a bătut și a rezolvat, cu ajutorul Primăriei, problema gazonului de pe Oblemenco. Cel vechi, un pericol pentru sănătatea jucătorilor, a fost înlocuit cu unul hibrid, de circa 600.000 de euro.

Pițurcă s-a retras în decembrie, dezamăgit că nu i se aduc jucătorii doriți și convins că n-are șanse la câștigarea campionatului. Iar la momentul respectiv, chiar avea dreptate. Pentru jucători, presiunea părea prea mare. Dovadă că, din nou cu Papură pe bancă, au încasat prompt un 1-4 de la FCSB în startul play-off-ului.

2. Scandalul "Pigliacelli"

Scos din echipă de Piți, după mai multe greșeli comise în sezonul regulat, portarul italian a intrat în gura suporterilor. Aceștia au aflat că a uneltit împotriva antrenorului și la sfârșitul lui ianuarie au cerut conducerii îndepărtarea lui din lot: "Fără trădători!". 

Părțile s-au pus apoi la masă și au încheiat un pact "de neagresiune", ce în timp s-a dovedit soluția ideală. De la restartul Ligii 1, "Piglia" e o garanție între buturi. N-a scăpat fără gol primit decât duminică, la Botoșani, însă nu i se poate reproșa niciunul dintre cele încasate. Și chiar apără bine!

3. Apariția pandemiei de COVID-19

Fotbalul s-a oprit odată cu decretarea stării de urgență în toată țara, la mijlocul lui martie. A urmat o perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea. Meritul Craiovei este că, spre deosebire de alții, a știut s-o gestioneze. 

Până în iunie, când s-a reluat campionatul, grație unei organizări de top,fotbaliștii oltenilor au fost și de temutul virus, și de problema salariilor, care la alte cluburi, în frunte cu CFR și FCSB, au generat tensiuni ce s-au răsfrânt ulterior asupra evoluțiilor din teren.

4. Plecarea lui Papură și instalarea lui Bergodi

Dacă-i dăm crezare finanțatorului Mihai Rotaru, despărțirea de Corneliu Papură a fost "un șoc". Un moment neașteptat și nedorit, în condițiile în care se apropia restartul Ligii 1. Dar încă o dată, situația ce părea disperată s-a rezolvat neașteptat de bine. Refuzați de Cosmin Contra, primul pe lista lui Rotaru, oltenii au reușit să-l convingă pe Cristiano Bergodi: "Îl mai dorisem și-n trecut, dar atunci nu s-a putut, fiindcă avea niște probleme de rezolvat". 

Inteligent, Bergodi n-a făcut schimbări radicale. S-a decis asupra unui prim unsprezece și a mers, cu mici excepții, pe mâna acestuia. Ce a adus el este o organizare mai bună a jocului. Inclusiv defensiv. Exact ce-i trebuia Băniei pentru a funcționa ca o trupă de titlu.

6 victoriiconsecutive, din 6 posibile, are Craiova de la restartul campionatului, în iunie

Nu știu dacă ofensiva sau defensiva e punctul nostru forte. Echipa juca bine și înainte de mine, cu Papură. Echipa se strânge bine când posesia e la adversari. Înainte să vin eu, apărătorii greșeau mult" 

„Faza defensivă s-a ameliorat. Adică sunt şase meciuri şi mi se pare că echipa a câştigat încredere în ceea ce face. Acum avem şi un moral foarte bun" 

Singura problemă pe care o arătăm, să fim mai concreţi în faţă, pentru că în a doua repriză am ratat mult" - Cristiano Bergodi, antrenor CSU Craiova, după 2-0 la Botoșani

VIDEO. Alexandru Băluță: „Sper să ajung la petrecerea de titlu! Se va închide orașul”

FOTO. Imagini spectaculoase din meciul FC Botoșani  - Craiova 1-2

+10 FOTO
  • Sursă foto: Ionuț Tabultoc

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova:

EXCLUSIV Ce șansă pentru Craiova: se văd grupele Europa League! Posibile adversare + o șansă mare pentru play-off

Caz de coronavirus la Craiova » Comunicatul oficial al oltenilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
suporterucv
suporterucv  •  21 Iulie 2020, 22:17
Postat de demilitarizare pe 21 Iulie 2020, 12:29

Trebuie sa ai un tupeu imens si sa fi tras mult praz pe nas ca sa debitezi asemenea baliverne! Suprematia echipe de partid Craiolguta, o inventie sinistra a unor vremuri tulburi, introdusa in fotbalul romanesc abuziv si ilegal, direct in liga a II-a. In plus netotul vorbeste despre Steaua ca ar avea prea putini suporteri, cand sondajul facut in iunie 2020 de o firma specializata, Avangarde, arata clar, fara dubiu, Steaua are 52% dintre suporterii romani, iar restul minusculi, inclusiv facatura de partid craiolguta, au impreuna 48%, iar consumatorul de praz vine cu prostioarele lui demne de Pacala sau Suca!

E mai sinstra decat aia care se chema CCA (viit Steaua) bagata pe gat romanilor DIRECT IN DIV A IN 47 ??? Si prin desfiintarea altei echipe, careia i-a luat locul !! Ia zi mai ”desteptule” si ”moralule” !! Voi si dinamovistii n-ar trebui in veacuri sa vorbiti de cum s-au infiintat alte echipe stiindu-va istoria voastra !! Voi reprezentati standardul MAXIM DE IMORALITATE SI ABUZURI IN ROMANIA, in ceea ce priveste fotbalul (intins pe o perioada de cca 50 ani) !!!

suporterucv
suporterucv  •  21 Iulie 2020, 21:13

Pai cum ma nene ma....nu se mai desfiinteaza odata clona asta psd-ista ?? Chiar sub guvernare pnl-ista sa iei titlul cu arbitrii ??? E ceva putred aici !!

pittt
pittt  •  21 Iulie 2020, 19:11
Postat de demilitarizare pe 21 Iulie 2020, 12:29

Trebuie sa ai un tupeu imens si sa fi tras mult praz pe nas ca sa debitezi asemenea baliverne! Suprematia echipe de partid Craiolguta, o inventie sinistra a unor vremuri tulburi, introdusa in fotbalul romanesc abuziv si ilegal, direct in liga a II-a. In plus netotul vorbeste despre Steaua ca ar avea prea putini suporteri, cand sondajul facut in iunie 2020 de o firma specializata, Avangarde, arata clar, fara dubiu, Steaua are 52% dintre suporterii romani, iar restul minusculi, inclusiv facatura de partid craiolguta, au impreuna 48%, iar consumatorul de praz vine cu prostioarele lui demne de Pacala sau Suca!

Ai dreptate cu suporterii, i-a vazut toata lumea la stadion cand joaca FCSB. Sunt zeci si zeci de mii. Iubire curata!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează