FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Ovidiu Burcă și-a explicat plecarea de la Dinamo: „E cea mai bună decizie. Părea că nu puteam câștiga. Nu mă așteptam să fie așa greu în Liga 1”

Articol de , , , - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2023 13:54 / Actualizat miercuri, 29 noiembrie 2023 15:18

Ovidiu Burcă (43 de ani) a susținut azi o conferință de presă în care a vorbit despre plecarea de la Dinamo.

Antrenorul care a preluat-o pe Dinamo în vara lui 2022, în Liga 2, și a promovat-o în Superligă a plecat marți de la club. El a declarat azi că ideea plecării a fost a lui, sperând ca astfel să apară o schimbare în club. Însă spune și că „simțeam că îmi pierdusem încrederea conducerii”.

La conferință, Burcă a vorbit și despre viitorul antrenor al clubului, considerând că acesta va veni într-o atmosferă mai bună decât cea din vara lui 2022.

VIDEO » Conferința lui Ovidiu Burcă despre plecarea de la Dinamo

A existat un interes ridicat din partea reprezentanților mass-media pentru conferința de presă a lui Ovidiu Burcă. Aproximativ 30 de jurnaliști au fost prezenți.

Ovidiu Burcă și-a explicat plecarea de la Dinamo: „E cea mai bună decizie. Părea că nu puteam câștiga. Nu mă așteptam să fie așa greu în Liga 1”
Aproximativ 30 de jurnaliști au fost prezenți la conferința de adio a lui Ovidiu Burcă

Quentin Bena a intrat în sala de conferințe să-și asculte fostul antrenor. El este, de altfel, singurul jucător care a postat ceva pe rețelele de socializare după plecarea lui Burcă. Fotbalistul a repostat un video de pe o pagina a fanilor dinamoviști, de la promovarea în Liga 1. După câteva minute, jucătorul a plecat.

Ovidiu Burcă și-a explicat plecarea de la Dinamo: „E cea mai bună decizie. Părea că nu puteam câștiga. Nu mă așteptam să fie așa greu în Liga 1”
Quentin Bena a intrat în sala de conferințe pentru a asculta declarațiile lui Ovidiu Burcă

Ce a declarat Ovidiu Burcă la conferința de presă

  • „Vreau să mulțumesc în primul rând suporterilor. Datorită lor clubul nu a murit.”
  • „Vreau să mulțumesc celor care au avut încredere în mine, primul fiind Gabi Glăvan. Și apoi celor de la RTZ și celor de la Red&White.”
  • „Vreau să le mulțumesc și jucătorilor!”
  • „Cumva îmi cer scuze dacă în toată perioada am lezat sentimentelor unor foști jucători, mari legende, prin declarațiile mele! Și celor care le-am produs neplăceri.”
  • „Nu e deloc un moment trist. Ci unul de bucurie. Mă gândesc la prima zi aici. Îmi dau seama de unde am pornit și unde am ajuns. E o diferență enormă între de unde am pornit și unde suntem. Va fi mai ușor pentru cel care va veni după mine, o să lucreze într-un climat profesionist, într-un ambient de seriozitate maximă, așa cum am promis că voi face la Dinamo. Asta am promis că voi face când am venit: schimbare mentalității. Sunt mândru de ce las în vestiar, chiar dacă rezultatele nu sunt cele dorite.”
  • „Am conștiința împăcată, am făcut ce a depins de mine pentru a duce clubul la un nivel mai bun. Chiar dacă nu e un moment tocmai bun, clubul e mai sportiv. Are acționari care pun la dispoziție cele mai înalte condiții de performanță. Poate am ajutat și eu să transform clubul.”
  • „Plec cu un sentiment de împlinire.”
  • „Rămâne o perioadă importantă în viața mea. Îmi place să rămân cu lucrurile frumoase. Se închid niște uși, se deschid altele. Atât pentru mine, cât și pentru Dinamo. Acum nu mai există presiune financiară și toate lipsurile care erau când am venit noi. Se poate trece la o construcție mai așezată.”
  • „Nu voi rămâne în club. Nu a fost niciodată o opțiune pentru mine alta decât să fiu antrenorul acestei echipe.”
  • „Nu cred că a fost o demisie. A fost un acord de ambele părți. De ce am făcut-o? Când am început la Liga 2 am cerut 6 săptămâni. Acum am cerut 6 luni.”
  • „Știam că va fi greu în Liga 1. Nu m-am așteptat să fie atât de dificil. Pierdusem din credibilitate, în primul rând în fața conducerii. Poate pentru conducere a fost o ușurare că am făcut eu primul pas. Simțeam că îmi pierdusem încredere conducerii. E și normal, pe de o parte.”
  • „Pe de altă parte, am avut multe așteptări de la meciul cu Steaua. Mă așteptam ca echipa să arate altfel. Nu din punctul de vedere al rezultatului. Am văzut jucători temători și blocați mental. Când lucrurile vezi că nu sunt așa cum dorești, e o dovadă de bărbăție și putere să poți spune stop.”
  • „Mă simțeam într-un moment în care părea că nu puteam câștiga, oricât de bine ar juca echipa. Poate plecarea mea va debloca totul. Cred că asta e cea mai bună decizie. O decizie asumată și gândită. Eu am drumul meu, Dinamo are alt drum.”
  • „ Nu știu dacă e momentul să căutam vinovați. Probabil am făcut și eu greșeli, dar mereu am avut cele mai bune intenții. Uneori am luat decizii bune, uneori nu au fost inspirate. Am nevoie de timp să-mi dau seama dacă am greșit undeva.”
  • „Oricine va veni poate conta pe deschiderea mea. Voi pune la dispoziție toate informațiile pe care le am.”
  • „Am făcut acest pas gândindu-mă că noul antrenor are timp să evalueze lotul și după aceea are o perioadă de mercato în care poate întări lotul.”
  • „Pentru antrenorul care va veni va fi o situație infinit mai bună decât cea în care am venit eu, din punctul de vedere al organizării sau al infrastructurii. Și lotul cred că este mai bun, dar jucătorii sunt blocați.”
  • „Nu vreau să mă implic în nicio discuție despre viitorul antrenor. Nu acesta este rolul meu.”
  • „Față de Oțelul și Poli Iași, care au avut lucrurile mai clare, noi am avut o situație mai complexă. Când am promovat, noul plan de reorganizare nu era aprobat. A fost dificil să convingem jucători, aveam transferurile blocate. A fost greu să aducem primele variante de jucători.”
Ovidiu Burcă la conferința de adio de la Dinamo
Ovidiu Burcă la conferința de adio de la Dinamo
Ovidiu Burcă la conferința de adio de la Dinamo
Ovidiu Burcă la conferința de adio de la Dinamo
Ovidiu Burcă la conferința de adio de la Dinamo
+6 FOTO
  • „Lumea spune că nu trebuie să ai sentimente. Noi, anul trecut, am realizat ceva pentru că am intrat în sufletul jucătorilor. Și am reușit să creăm magie, construită pe sentimente și emoții. Cumva, promovarea a rupt din acea magie pe care o avea vestiarul. Era de așteptat. A fost foarte greu pentru mine.”
  • „S-a pierdut ceva când am promovat. Îmi place să mă implic sentimental cu toți jucătorii cu care lucrez.”
  • „Nu am absolut niciun regret! Plec cu un sentiment de împlinire. Am dat totul ca acest club să ajungă unde îi era locul. Nu știu dacă puteam mai mult. Mereu am avut în minte ce e mai bine pentru club.”
  • „Au fost decizii care pe mine mă ajutau, dar în club lăsau urme. Am preferat să pun clubul pe primul plan.”
  • „Jucătorilor le-am explicat că asta e viața antrenorilor. Cu fiecare am avut o relație specială, încerc să le acord tuturor aceeași importanță. Am simțit că au fost alături de mine până la final. Am discutat cu ei în vestiar, după aceea clubul a anunțat.”
  • „În primul rând, sunt flatat de valul de simpatie și de mesajele și telefoanele primite. Nu m-am așteptat niciodată ca atâta  lume să mă aprecieze. Asta îmi dă încredere că pot ajunge acolo unde îmi doresc.”
  • „Suporterii nu m-au dezamăgit niciodată. Și nu o pot face niciodată, având în vedere câte au făcut pentru club. Din banii lor se plăteau salarii și mâncam la Săftica.”
  • „Nu am cerut ca cineva din conducere să fie aici la conferință. Am o relație corectă cu toți. Am simțit că m-au susținut foarte mult. I-am simțit aproape.”
  • „Dacă «groparii» lui Dinamo arată ca mine, atunci îi doresc clubului cât mai mulți «gropari». Eu cred că sunt «groparul», cumva, bazei structurii viitorului lui Dinamo. Am venit într-un moment în care era ars tot, în care nu mai exista absolut nimic din ce eram obișnuiți la Dinamo. Știți foarte bine că atunci când am venit nu mai rămăsese absolut nimic. Și sunt mândru că în puțin timp am introdus în vestiar o mentalitate de învingători, de a nu renunța.”
  • „Nu m-au deranjat comentariile. Oamenii au spus că sunt gropar, când eu am dat o mână mare de ajutor. Oamenii te judecă în contextul în care sunt obișnuiți cu acel Dinamo care reprezenta o forță, când putea aduce tot ce era mai bun din România”.
  • „Am fost antrenor în cea mai grea perioadă și cred că m-am descurcat onorabil.”
  • „Sunt antrenori talentați, care sunt dispuși să dea o mână de ajutor. Prin plecarea mea îi dau celui care vine o lună la dispoziție pentru a vedea lotul.”
  • „Dinamo are acum acționari care sunt dispuși să bage sume frumoase pentru a aduce jucători. Eu nu am avut acest privilegiu. Asta e ironia sorții. Cel care va veni să știe că lucrurile sunt cât se poate de normale. Există acționari dispuși să bage bani. Viitorul antrenor are toate resursele să salveze clubul.”
  • „E un avantaj că se vor înjumătăți punctele în play-out. Și e un aspect pozitiv că are o lună la dispoziție să evalueze lotul.”
  • „Sunt un antrenor și un om mai bun față de acum un an și jumătate.”
  • „Pe cei din staff i-am rugat să rămână pentru moment, să ajute în perioada de tranziție.”
  • „Sunt convins că viața are ceva mai bun pregătit pentru mine. Sunt gata de un proiect mai așezat.”

Cu Burcă pe bancă, în Superligă, Dinamo a adunat 10 puncte în 17 meciuri. Roș-albii au doar două victorii, sunt pe locul 15 din 16 și au cel mai prost atac din campionat, cu doar 9 goluri marcate. În total, din iulie 2022 până în prezent, Burcă are 56 de meciuri la Dinamo.: 19 victorii, 15 egaluri și 22 de înfrângeri.

Ovidiu Burcă și-a explicat plecarea de la Dinamo: „E cea mai bună decizie. Părea că nu puteam câștiga. Nu mă așteptam să fie așa greu în Liga 1”

Citește și: 

5 lucruri pe care noul antrenor de la Dinamo trebuie să le rezolve urgent

Imagini de la antrenamentul lui Dinamo » „Câinii” au fost conduși de Sorin Colceag

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
0747310041
0747310041  •  30 Noiembrie 2023, 20:29

BURCA RUSINE SA ITI FIE NU AI CEI 7 ANI DE ACASA CIT A FACUT PT TINE IACOVESTI FFF AROGANT TREBUIA DE MULT SA ITI DAI DEMISIA NU AI DEMNITATE HAI DINAMO

mehigh_ms
mehigh_ms  •  30 Noiembrie 2023, 08:15
Postat de creeperno534 pe 29 Noiembrie 2023, 22:50

Lotul va fi intarit la iarna

da. se intareste zapada!

creeperno534
creeperno534  •  29 Noiembrie 2023, 22:50

Lotul va fi intarit la iarna

Vezi toate comentariile (11)
Comentează