FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Garantat alb-roșu! Ovidiu Burcă are postul asigurat » Ce trebuie să mai rezolve dacă vrea să antreneze în Liga 1

Ovidiu Burcă și-a îndeplinit obiectivul conform contractului, calificarea formației în play-off. Foto: Cristi Preda (GSP)
Ovidiu Burcă și-a îndeplinit obiectivul conform contractului, calificarea formației în play-off. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2023 09:53 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 12:05

Ovidiu Burcă, 43 de ani, a primit vești din partea conducerii, că va continua la Dinamo indiferent de deznodământul barajului cu FC Argeș. În plus, antrenorul continuă cursurile pentru a obține licența PRO, necesară în eventualitatea promovării.

Dinamo are o dublă electrizantă contra lui FC Argeș în barajul de promovare/retrogradare. Este al doilea an la rând când roș-albii au o astfel de dublă confruntare, după eșecul epic din 2022, 0-2 și 1-1 cu U Cluj. „Câinii” vor lua cu asalt luni seară Arena Națională pentru partida ce va începe la 20:00.

Andrea Compagno, mesaj pentru Gigi Becali » Prima reacție după ce patronul FCSB a anunțat că vrea să-l vândă: „Poate de asta e supărat”
FCSB - RAPID 1-5
Andrea Compagno, mesaj pentru Gigi Becali » Prima reacție după ce patronul FCSB a anunțat că vrea să-l vândă: „Poate de asta e supărat”

Clauza s-a activat când Ovidiu Burcă a dus echipa în play-off

În condițiile în care a avut mână liberă în sezonul de liga secundă, pe care l-a început în condiții precare, Ovidiu Burcă, 43 de ani, este unul dintre atuurile dinamoviștilor pentru confruntarea contra lui Bogdan Vintilă, 51 de ani. 

Antrenorul are „verde” din partea acționariatului și conducerii grupării și pentru viitorul apropiat, ceea ce va urma, fie că este vorba de Liga 1 sau de a o lua de la capăt în eșalonul secund.

5 eșecuriîn primele 7 etape de L2 a bifat Ovidiu Burcă la începutul mandatului său la Dinamo

Burcă a primit semnale publice din partea lui Andrei Nicolescu, respectiv Vlad Iacob, că i se va prelungi angajamentul și pentru ediție 2023/2024 și va avea și mână liberă în ceea ce privește mercato, urmând a se rezolva și interdicția la transferuri.

17 mii de bileteau fost vândute până la această oră la meciul Dinamo - FC Argeș de pe Arena Națională

Clauza a fost simplă și a fost deja activată, nu e vorba de ceva nou. Ovidiu Burcă avea stipulat în contract să califice echipa în play-off, ceea ce s-a întâmplat, restul este bonus. Credem că putem promova în Liga 1 alături de Ovidiu Burcă.

- Vlad Iacob, administrator special Dinamo

Ovidiu Burcă trebuie să obțină și licența Pro

În cazul în care „câinii” vor reuși performanța de a promova după dubla de la baraj cu FC Argeș, Dinamo trebuie să aibă în atenție și situația staff-ului tehnic. Ovidiu Burcă s-a înscris la cursurile pentru Licența PRO, așa cum Gazeta Sporturilor a informat în martie 2023, tehnicianul dezvăluind la acel moment: „Am urmat pașii firești dezvoltării profesionale”.

27 de mii de leicostă înscrierea și cursul pentru licența Pro la Școala Federală de Antrenori

În staff-ul tehnic al roș-albilor mai sunt alți doi antrenori cu licență PRO, Iulian Mihăiescu și Sorin Colceag. Ovidiu a îmbrățișat relativ curând meseria de antrenor.

A început ca director sportiv la Oțelul Galați (2014/2015), a fost președinte și director general la Rapid București (2015-2020), apoi manager la Rapid U19 și la Rapid II, antrenor principal la Slatina, pe care a promovat-o în Liga 2 în vara 2022, iar din iulie 2022 e antrenor principal la Dinamo.

Am arătat că suntem vii, ați văzut energia de la meciul cu CSA Steaua, una incredibilă. De mult nu am mai văzut o așa atmosferă la Dinamo.Fanii noștri sunt un atu important al nostru.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

1este cifra înfrângerilor în ultimele 5 runde de play-off în eșalonul secund, având două victorii și două eșecuri în rest

Interdicția la transferuri este încă în vigoare, mai încercăm o abordare la FIFA, pentru a ridica interdicția. Vom găsi o soluție. Legea insolvenței nu ne permite să plătim acei bani restanți dinaintea intrării în insolvență, trebuie plătiți prin plățile prevăzute în planul de reorganizare

- Vlad Iacob, administrator special Dinamo

VIDEO. Ovidiu Burcă: „Când am început treaba, momentul ăsta părea la ani lumină distanță”

Citește și alte știri despre fotbal:

Rușine istorică pe Arena Națională » FCSB, umilită de rivala Rapid! Giuleștenii au egalat un record fabulos

Ovidiu Burcă e realist înainte de baraj: „Asta o știm cu toții, indiferent ce ne place să credem sau nu”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
liviut1
liviut1  •  16 Octombrie 2023, 21:50
Postat de hannah.robinson pe 31 Mai 2023, 22:38

Ba tu ai băut apa câinelui?

*** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  31 Mai 2023, 22:39
Postat de nicolae.ungureanu pe 28 Mai 2023, 10:28

Dacă vrea să antreze în Liga I trebuie să-și găsească o echipă mai bună decât Dinamo.

Consumi cumva ciuperci dalea șmechere?

hannah.robinson
hannah.robinson  •  31 Mai 2023, 22:38
Postat de liviut1 pe 28 Mai 2023, 13:31

Cu burca si echipa asta de ratați, nu va promova Dinamo niciodată!

Ba tu ai băut apa câinelui?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează