FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO A jucat pentru ambele Craiove și acum spune: „Noi am rămas alături de adevărata echipă”

Ovidiu Dănănae (stânga), atunci când juca la FCU Craiova.
Foto: Arhivă GSP
Ovidiu Dănănae (stânga), atunci când juca la FCU Craiova. Foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 14:05 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 17:09

Ovidiu Dănănae (37 de ani), fost fundaș la FCU Craiova, în prezent antrenorul echipei de juniori de la clubul lui Mititelu, a vorbit, în direct la GSP Live, despre disputa pentru identitate dintre cele două echipe ale Craiovei. 

Fostul internațional, cu 4 selecții în echipa națională a României, a spus că, în opinia lui, FCU Craiova 1948 este adevărata echipă a orașului, deoarece „mulți suporteri sunt de partea noastră și au rămas cu noi”. 

Ovidiu Dănănae și-a făcut junioratul la FC Universitatea Craiova. În perioada 2004 - 2011, fostul fundaș dreapta a jucat la FC Universitatea (echipa dezafiliată), pentru care a adunat 165 de apariții și a înscris două goluri. La cealaltă echipă din oraș, CS Universitatea Craiova, Ovidiu Dănănae a bifat o singură apariție, în sezonul 2014 - 2015, fără să izbutească vreun gol sau vreo pasă de gol. 

VIDEO. Ovidiu Dănănae, despre disputa dintre FCU și CSU: „Lucrez pentru adevărata echipă”

„Atât timp cât tu, în calitate de patron, preiei o echipă nou-înființată sau ți se dau gratis foarte multe facilități, inclusiv având intenția să cumperi suporterii și așa mai departe, iar celălalt patron este dat afară abuziv de peste stadion și are atâtea și atâtea probleme, cam ce diferență să fac între cei doi? 

Ea se vede în fapte, prin tot ce s-a întâmplat în acești ani. De asta, noi, cei care am rămas alături de adevărata echipă, trebuie să fim cât mai uniți, să mergem toți pe același drum și să facem performanță, începând de la copii și juniori până la echipa mare. 

Eu simt foarte mulți suporteri care sunt de partea noastră și au rămas cu noi. Chiar mergând pe stradă, ei recunosc și știu abuzurile și nedreptățile la care a fost supus acest club, dar trebuie să-i recâștigăm și mai mult făcând performanță. 

Și atunci, la Craiova suporterii nu sunt neapărat de rezultat, dar ei trebuie să vadă că echipa trece printr-o perioadă bună, e în creștere. Nu uitați că lângă noi a rămas cea mai frumoasă peluză din România, Peluza Sud, care ne-a încurajat încă din liga a patra. Ăsta e un lucru la fel de important. 

Cel mai important este să avem răbdare, pentru că nu se poate schimba ceva de azi pe mâine. Și eu mi-aș dori, la fel ca patronul și toți suporterii, să ne batem la titlu sau la play-off. 

Dar trebuie răbdare și cel mai important lucru e să fim uniți, pentru că, dacă nu suntem uniți, ceilalți abia așteaptă acest lucru”, a declarat Ovidiu Dănănae, la GSP Live. 

Citește și: 

A început fotbalul abia la 18 ani și nu a fost niciodată în club! » Portretul fotbalistului care a impresionat la debutul în Superligă

A venit și verdictul în instanță privind sigla Rapidului! » Decizie răsturnată la Curtea de Apel: „Nu credeam că avem cum să pierdem”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
fanu2
fanu2  •  26 Ianuarie 2023, 22:07
Postat de tzintaru pe 26 Ianuarie 2023, 21:40

Pai și când ai auzit că Dananae ar fi renegat FCU?Că a fost în tabăra voastră pentru scurt timp nu înseamnă că va considera Universitatea Craiova!

Daca tu asa consideri, bravo tie pentru atitudinea zen. Pentru mine, daca era asa patruns de adevar, trebuie sa aleaga orice alta echipa decat cea care ti-e dușman sau sa se retraga daca altceva nu gasea. Altfel, aderand la"dușman" intr-un moment critic , cand identitatea abia se construia/reconstruia, a validat si ajutat dusmanul.Si e cu atat mai vinovat cu cat spune ca stia adevarul, déci.. Degeaba isi pune cenusa in cap acum, cand Mititelu plateste iar, suna fals. Dar intr-un fel va inteleg, atat de putini tin parte Mititelului incat si unul cu multiple fête si coloana flexibila, ca acest Dananae ( de altfel un fotbalist mediocru, daca ar fi fost de la alta echipa nici nu ar fi stiut vreunul din noi ca exista) e binevenit si sunteti nevoiti sa il acceptati.

tzintaru
tzintaru  •  26 Ianuarie 2023, 21:42
Postat de 10iul73 pe 26 Ianuarie 2023, 20:09

Și nu este corect asa!?dacă vrei sa te însori îți alegi o femeie ***,nu...normal ca vrei sa faci o casa,copii...ai un nume de aparat,un viitor...asa este și în fotbal...

Să înțeleg că dacă la anul FCU câștiga campionatul o să țineti cu ei?

tzintaru
tzintaru  •  26 Ianuarie 2023, 21:40
Postat de fanu2 pe 26 Ianuarie 2023, 20:54

Drept sa fiu , nu prea am apucat sa huidui; pana sa mi se aleaga ce si cum, Mititelu déjà trasese cortina. Apoi, dupa cum poate ai vazut in comentariu, eu nu prea am problème cu cei care aleg o parte, buna sau réa. Cam am o problema cu cei care vin, pleaca,revin.. Daca tu esti cu Mititelu azi , nu prea am o problema cu tine, maxim imi pare rau. Daca poimaine esti cu noi, iarasi, nu am problème . Dar daca pleci iarasi si scuipi, te intorci si scuipi...de asta nu pot aprecia un Dananae sau altii de genul.

Pai și când ai auzit că Dananae ar fi renegat FCU?Că a fost în tabăra voastră pentru scurt timp nu înseamnă că va considera Universitatea Craiova!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează