FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Ovidiu Stângă despre șansele Craiovei la titlu: „Nu se apără bine, o adversară bună te face avion!” » Cum vede Dinamo salvându-se de la retrogradare

Ovidiu Stângă
Ovidiu Stângă

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 09:00 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 09:59

Ovidiu Stângă, 51 de ani, crede în salvarea de la retrogradare a lui Dinamo și FCU Craiova, însă nu vede Universitatea Craiova triumfând în lupta pentru titlu. Fostul component al Generației de Aur a spus cum poate ajunge Alex Mitriță la Euro 2024.

Ovidiu Stângă, 51 de ani, este olteanul care a fost campion cu Dinamo. Bine, unul dintre oltenii care au reușit această performanță cu marea rivală a juveților.

Un oltean get-beget, cu pedigree, un fost căpitan al Științei, care a cucerit campionatul cu "câinii" în 2002. Plus șapte trofee cu PSV Eindhoven, printre altele. Ca antrenor, a fost selecționer la U18 și U19, el fost internațional al României, membru al Generației de Aur, cu 24 de selecții. A avut și experiențe la CS Universitatea Craiova și la FCU Craiova.

Surpriză! Cine a jucat la Dinamo în amicalul cu Progresul: oficialii „câinilor” au confirmat informația pentru GSP
dinamo
Surpriză! Cine a jucat la Dinamo în amicalul cu Progresul: oficialii „câinilor” au confirmat informația pentru GSP

Ovidiu Stângă crede că Dinamo și FCU Craiova se pot salva de la retrogradare: „Ori direct, ori după baraj, clar"

De mai bine de trei ani lucrează în Qatar, la centrul de juniori al lui Al-Sadd, după ce o bună perioadă a lucrat la unul dintre cluburile de suflet, la PSV Eindhoven, inclusiv la formația de fete a batavilor, cu care s-a luptat la titlu.

Gazeta Sporturilor l-a chestionat pe Ovidiu despre situația celor două Craiove și a lui Dinamo: "Cine are o misiune mai ușoară, FCU și Dinamo să se salveze, sau Universitatea Craiova să câștige campionatul?".

Stângă a primit întrebarea cu amuzament, reacție sesizabilă în cadrul convorbirii telefonice.

"Se salvează amândouă. E greu de spus dacă amândouă fără baraj. Una s-ar putea să ajungă acolo. Dar se vor salva și FCU, și Dinamo, de la retrogradare. Dacă ajunge vreuna la baraj, nu va avea probleme. Nivelul la Divizia B este foarte slab, nu poate emite pretenții vreo echipă din liga a doua", a comentat olteanul pentru GSP.ro.

Ovidiu Stângă despre eventuala convocare a lui Alex Mitriță la națională: „Ar merita, dar dacă nu face faza de apărare, te ciocănește adversarul"

"Cealaltă Craiova e în competiție, dar e greu să câștigi campionatul la ce oferă play-off-ul. Îți trebuie constanță bună și să câștige puncte multe. Echipa lui Petev a prins multe etape bune, dar și 7-8 meciuri în care n-a bifat victorii.

Motivantă e prezența lui Mitriță, care poate decide meciurile și să arate că merită la națională. Dacă e să mă întrebi pe mine, din afară, calitate are, ca să-l ia! Selecționerul Edi Iordănescu știe mai bine temperamentul și ce primează. Adică dacă-l bagi și nu face faza de apărare, sau își lasă adversarul, la nivelul ăla te ciocănește adversarul. Poate profita de superioritate.

La Liga 1 nu avem valoare să profităm de această superioritate. La Craiova nu toată lumea se apără bine, de aceea echipa ia multe goluri și pierde puncte. Un adversar bun te face avion!"; a replicat Ovidiu Stângă.

9trofee a cucerit Ovidiu Stângă: Cupa României cu U Craiova, trei titluri și patru Cupe ale Olandei cu PSV și campionatul cu Dinamo în 2002

Ce a sesizat olteanul din Qatar: „Are lot mai bun decât Oțelul, UTA sau U Cluj, dar la Craiova e presiune inutilă"

Fost campion cu "câinii" acum 22 de ani, fostul mijlocaș a avut cuvinte de apreciere la adresa echipei ce ocupă poziție de baraj în acest moment.

"Dinamo este o echipă foarte bună pentru România, nu de locul pe care-l ocupă acum. Sunt jucători ce pot face diferența, care mai greșesc, dar au potență, se motivează. Este mai greu să lupți pentru evitarea retrogradării decât pentru titlu.

FCU Craiova și Dinamo au echipe mai bune decât ce e deasupra lor. Doar că Dinamo a trecut prin multe schimbări, iar la Craiova e presiune inutilă. De exemplu, Craiova are lot mai bun decât Oțelul, UTA sau chiar U Cluj, dar acolo antrenorul își face treaba, nu e atât de mare presiunea", a declarat Ovidiu.

Este de părere că un mare impediment în parcursul general al echipelor este oferit de greșelile de arbitraj: "Dureros că multe decizii ale arbitrilor au influențat rezultatul. Parcă, de la implementarea VAR, și mai mult. Jucătorii nu s-au corelat psihic cu acest sistem.

Adică dau gol, dar stai că nu e gol, e penalty pentru ceilalți! Generația nouă de fotbaliști înțelege mai ușor, dar un Nistor, un Bancu, ăștia mai vechi, acceptă mai greu. Le iei din potență și scade nivelul echipei, când întorci faza. Și să mai fie și incorect...".

VIDEO Cosmin Moți este sceptic după ce s-a aprobat construirea noului stadion Dinamo: ”Se face de când jucam eu acolo”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Claudiu Niculescu este superoptimist pentru Euro 2024: „Măcar locul 2 în grupă”. Gluma săptămânii: „Dacă eram acum, poate îl depășeam pe Dorinel Munteanu la selecții!”

EXCLUSIV Cel mai ofertat antrenor român din Superliga a dat verdictul: „Luptă patru, dar câștigă FCSB. Cea mai mare inspirație a lui Dinamo este Kopic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează