FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Păcăleală egală cu retrogradarea? Dinamo e la pământ: lovitura care poate îngropa clubul

DINAMO // Păcăleală egală cu retrogradarea?
DINAMO // Păcăleală egală cu retrogradarea?

Articol de , , - Publicat marti, 28 iulie 2020 18:45 / Actualizat marti, 28 iulie 2020 19:26

Dinamo nu s-a antrenat 14 zile și nu s-a testat la fel de des cum au procedat alte cluburi, cu speranța că are să fie oprit campionatul și n-o să mai retrogradeze nimeni. 

Televiziunile nu sunt de acord cu planul, deci sunt șanse minime să se întâmple așa, iar echipa e la pământ, total nepregătită pentru ultimele etape!

Strategia care urmărea salvarea de la retrogradare a lui Dinamo se transformă în lovitura care îngroapă echipa! Bogdan Bălănescu, președintele clubului, forțase oprirea campionatului în mesajele către LPF și în declarațiile publice și spera că stopul ar fi însemnat să nu mai retrogradeze nici un club, să se ajungă la o ligă cu 16 sau cu 18 formații.

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a fost convocată pentru joi, dar șansele să fie aprobată decizia pe care o agrea președintele "câinilor" sunt minime, deoarece deținătorul drepturilor TV, societatea EAD, nu e de acord cu blocarea sezonului în momentul acesta, cu toate cazurile de coronavirus care s-au adunat mai ales la Dinamo și la CFR.

Stau de 14 zile!

Roș-albii au insistat atât de mult pe soluția aceasta, încât au ignorat pregătirea etapelor pe care le mai au de disputat. S-au adunat 14 zile în care Dinamo nu s-a antrenat deloc! Conducătorii clubului insistaseră că echipa ar avea nevoie de o perioadă de pregătire de trei săptămâni ca să ajungă într-o formă normală pentru competiție, însă nu există timp destul pentru așa ceva, o să fie programată Dinamo după 5 august, săptămâna viitoare.

Trupa lui Mulțescu ar mai avea de disputat șapte partide până la sfârșitul campionatului și e penultima acum, cu două puncte în spatele locului de baraj și cu șapte puncte sub prima poziție care se salvează de la retrogradare.

Păcăleală egală cu retrogradarea? Dinamo e la pământ: lovitura care poate îngropa clubul
FOTOMONTAJ Stela Tănase

E la pământ!

Cum a ignorat Dinamo alte scenarii? Roș-albii au continuat să testeze jucătorii la cinci sau la șapte zile, în vreme ce echipele care au ținut neapărat să se antreneze i-au testat zilnic. CFR a procedat așa și a recuperat zece fotbaliști care fuseseră pozitivi, Poli Iași l-a retestat pe Cabral chiar în ziua meciului cu Clinceni. Craiova nu a anunțat că a făcut zilnic teste, dar după unele surse și oltenii au procedat așa.

Dinamo nu a ținut să își "transforme" fotbaliștii din pozitivi în negativi, ceea ce a împiedicat-o să se antreneze. În 14 zile în care oamenii lui Mulțescu nu s-au pregătit niciodată! Echipa este acum ca după o pauză dintre sezoane, doar că nu va avea un timp pentru un stagiu de pregătire, va trebui să joace în săptămâna următoare, chiar dacă e într-o stare dezastruoasă, într-o condiție fizică inferioară față de adversarele din campionat.

18 sunt pozitivi

Dinamo a mai trecut dimineață printr-o testare. În momentul de față, roș-albii au 18 fotbaliști infectați cu coronavirus, deci incapabili să se antreneze. Care sunt jucătorii bolnavi:

  1. Valentin Lazăr, 30 de ani, mijlocaș ofensiv
  2. Ricardo Grigore, 27 de ani, fundaș central
  3. Mihai Popescu, 27 de ani, fundaș central
  4. Alexandru Răuță, 28 de ani, mijlocaș central
  5. Ștefan Fara, 19 ani, portar
  6. Andrei Sin, 28 de ani, fundaș stânga
  7. Diego Fabbrini, 29 de ani, mijlocaș ofensiv
  8. Aleksandar Mitrovici, 17 ani, portar
  9. Dan Tălmaciu, 19 ani, fundaș
  10. Mattia Montini, 28 de ani, atacant
  11. Ionuț Șerban, 24 de ani, mijlocaș
  12. Marco Ehmann, 18 ani, fundaș central
  13. Andreas Mihaiu, 21 de ani, mijlocaș ofensiv
  14. Valentin Borcea, 18 ani, mijlocaș central
  15. Mihai Neicuțescu, 21 de ani, atacant
  16. Daniel Popa, 25 de ani, atacant
  17. Robert Moldoveanu, 21 de ani, atacant

Programul meciurilor rămase:

  • Dinamo-Chindia
  • Chindia-Dinamo
  • Hermanstadt-Dinamo
  • Dinamo-Hermannstadt
  • Sepsi-Dinamo
  • Voluntari-Dinamo
  • Dinamo-Viitorul

Joi se va stabili

Liga Profesionistă de Fotbal a convocat o Adunare Generală pentru joi, dar sunt slabe șansele să fie aprobată o schimbare așa cum ar vrea Dinamo, să nu retrogradeze nimeni și să se ajungă la un campionat cu 16 sau cu 18 echipe. Orlando Nicoară, directorul societății EAD, care deține drepturile TV, a spus și în public că nu e de acord cu schimbarea sistemului competițional, nici cu oprirea campionatului.

\În afara lui Dinamo, Poli Iași și Chindia mai sunt interesate să nu pice nici o echipă. Hagi a spus, de asemenea, că ar prefera să se ajungă la 18 formații în prima ligă, iar Dinamo să fie printre ele. Rămân multe cluburi împotriva unui asemenea plan, echipe care nu acceptă să împartă cei 28 de milioane de euro din drepturile TV la 16 sau la 18, în loc de 14.

Clasament play-out Liga 1:

VIDEO Cluburile au votat! Pe cine au ales campioană în sondajul primit de la LPF + ce s-ar întâmpla cu Dinamo

Borcea dezvăluie gafa lui Negoiță care a distrus-o pe Dinamo: „De ce mai faci asta?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (130)
1198649370199221
Dumitru Florin  •  29 Iulie 2020, 15:09

Tot ceea ce se intampla la Dinamo este o clara demonstratie de neprofesionalism, de neseriozitate, de proasta gestionare a momentelor delicate! Isi merita soarta cu varf si indesat! Pentru astfel de indivizi nu este loc de clementa!

514091889218839
Mihai Buzea  •  29 Iulie 2020, 12:48
Postat de Sorin Caraus pe 29 Iulie 2020, 08:57

Nu va dezmintiti nici in ceasul al12lea.Aveti cap doar sa nu se umple gatul cu apa cand ploua.Sunteti PENIBILI.Acum o dati la intors dupa ce toata lumea a vazut ca se fac jocurile impotriva lui DINAMO doar voi vedeti un plan strategic al lui Balanescu.Asa "ziaristi" mai rar.***

Desteptilor. Nu aveti nici o jenă. Cum alte echipe au putut să își țină jucătorii în frâu si voi MILOGILOR a-ti mizat de la început pe virus? Duceti-va frate în B cu demnitate. Vorbesc prostii. De unde sa stie dinamo de DEMNITATE??

steauaeuna
steauaeuna  •  29 Iulie 2020, 12:43
Postat de vasi1986 pe 29 Iulie 2020, 08:22

Autorilor, de ce nu spuneti ca Dinamo a cautat covidul, au fost special prin spitale si au stat imbratisati cu bolnavii de covid doar ca sa ia covid si sa se inghete campionatul, sa scape Dinamo de retrogradare. Planul asta a fost pus la punct inca dinainte sa se stie pe la noi de covid, ei s-au pregatit, au facut calcule etc. Cazul magazionerului a fost inceputul, au zis, ce ne facem, suntem pe pozitie salvatoare, aveam vreo 10 meciuri de jucat, nu mai avem sanse sa scapam de retrogradare, hai sa zicem ca magazionerul are covid si o sa ne bage astia in carantina inca 7 zile, sa nu cumva sa incepem campionatul pregatiti, ca se prind astia si nu ne mai tine figura. Deci, mai pe scurt, singura pacaleala este ca am crezut ca voi sunteti ziaristi..

Ei chiar sunt ziaristi doar ca dinam0 e chiar dusa...in B...

Vezi toate comentariile (130)
Comentează
Close