FOTBAL  »  Superliga  »  ALBA IULIA - PANDURII 0-1

Pandurii a retrogradat, dar speră să rămînă în Liga I la "masa verde" » Apă vie?

Cardoso, Pandurii
Cardoso, Pandurii

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 mai 2010 00:00

Cardoso îi ţine pe "mineri" în viaţă: au retrogradat după clasament, dar speră ca locul 15 să-i păstreze în Liga I, la "masa verde". Vezi rezumatul partidei Unirea Alba Iulia - Pandurii Tg. Jiu 0-1! (video)

Calcul sec pentru "panduri", rece ca o lamă de Oţel: victorie la Alba, iar Galaţiul bate la Craiova, trimiţîndu-i pe juveţi în "B". Şi mai aveau o brumă de speranţă. Să cîştige la Alba, pentru locul 15, salvator dacă o altă echipă nu-şi ia licenţa!

Croşee prin megafon
Nici n-a început bine meciul, că în megafoane s-a anunţat golul Iaşiului, la Urziceni. Cardoso, cu un şut de la 25 de metri, l-a învins pe Lasc, dar mingea s-a dus alături (12). Pandurii nu cedau. Crainicul le-a mai dat o lovitură: Craiova a marcat, 1-0 cu Oţelul (14). Imediat, Lasc l-a oprit pe Tilincă, în colţul careului de 16 metri. Fază la limita penalty-ului, dar nu se putea da! Apoi Stromajer a fost blocat în ultima clipă de Rădoi, pe 7 metri (17).

Cardoso magistral
Indiferenţi la tot, Pandurii jucau. Veljovici, şut sub bară, scos spectaculos de Mingote (27), a replicat pentru Alba. Apoi Tilincă s-a făcut de rîs, la ocazia reprizei. Grecu i-a pasat perfect pe 4 metri, dar "Tili-gol", cîndva golgeter în Intertoto cu CFR Cluj, s-a încurcat în minge (38). "E 2-0 pentru Craiova", a anunţat instantaneu crainicul arenei. Trebuia să fie un nou croşeu. Cardoso a preluat o minge pe centru, a trecut lejer de Olah şi, de pe stînga, l-a executat pe Lasc, 0-1 (61).  A marcat şi Tilincă, dar nu s-a pus, pentru un ofsaid. Pandurii au cîştigat, după rezultate sînt în Liga a II-a, dar speră să revină în Liga I la "masa verde" dacă o echipă dintre cele salvate nu îşi va lua licenţa.

"Ionuţ Popa e o variantă pentru noi. Matematic, am retrogradat, dar e posibil ca una dintre echipele plasate deasupra noastră să nu-şi ia licenţa"
Marin Condescu, patron Pandurii

"Nu am negociat cu Pandurii, iar dacă ar fi să-mi aleg cu cine să lucrez, aş merge cu Bill Clinton şi cu secretara lui, Monica Lewinsky"
Ionuţ Popa, director tehnic UTA

Condescu către Popa: "Ai venit degeaba"
La meciul de ieri a asistat şi Ionuţ Popa, cel care i-ar fi sfătuit din umbră pe gorjeni după plecarea lui Sorin Cîrţu. "Popică" a ajuns la meci direct de la Arad, unde UTA şi-a îngropat şansele de promovare, după 1-1 cu FC Argeş. "Ai venit degeaba. Şi aşa sîntem retrogradaţi, nu vezi ce se întîmplă?", l-a întîmpinat Condescu. Totuşi, gorjenii au informaţii că una dintre echipele salvate nu-şi va lua licenţa, situaţie în care Pandurii vor juca în Liga I şi la anul, aşa cum a făcut-o Mediaşul anul trecut, profitînd de retrogradarea Argeşului.

- Mihai Lasc a fost pentru prima dată titular la Alba Iulia în acest sezon. Ex-stelistul Cernea va părăsi echipa mîine, iar veteranul Rotaru (39 de ani) a fost rezervă.
- Ofertat de Dinamo, Cardoso şi-a făcut deja bagajele. În cazul retrogradării, jucătorul va părăsi echipa din Tg. Jiu indiferent dacă ajunge sau nu la un acord cu Dinamo. "Dacă rămînem în Liga I, nu mă gîndesc să plec", a spus brazilianul.
- Bucurică, fundaşul monitorizat de FC Koln, a purtat în premieră banderola de căpitan la Unirea. I-a cedat-o însă lui Cristea, pe finalul primei reprize, cînd a ieşit accidentat.
- Grecu s-a ales cu un cucui în urma unui duel cu Rădoi, în startul primei reprize. Cei doi s-au ciocnit cap în cap!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
 •  27 Mai 2010, 00:08

In B cu voi pandurilor. In OLTENIA doar o echipa este UNICATA, iar numele acelei echipe cred ca il stie si un copil de la gradinita. Sa stati in B cati mai multi ani ! HAI CRAIOVA CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI !!!

sergiusurdila
sergiusurdila  •  23 Mai 2010, 13:30

Pandurii are cea mai slabă ofensivă dintre toate echipele din Liga 1. Doar 19 goluri marcate! Şi mai vreţi să rămâneţi în liga 1!

argus112
argus112  •  23 Mai 2010, 13:28

ole :)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează