FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Analiză Parametrii de joc care îi fac optimiști pe fanii lui Dinamo » Capitolele la care echipa lui Ovidiu Burcă este superioară lui FCSB

FCSB a învins-o pe Dinamo, scor 2-1. Andrea Compagno nu este mulțumit cu statutul de rezervă, dar anunță că va lupta pentru locul lui în echipă.
FCSB a învins-o pe Dinamo, scor 2-1. Andrea Compagno nu este mulțumit cu statutul de rezervă, dar anunță că va lupta pentru locul lui în echipă.

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2023 21:09 / Actualizat duminica, 13 august 2023 21:48

Dinamo caută prima victorie de la revenirea în Superliga, luni seară, cu FC Botoșani, pe Arcul de Triumf. Chiar dacă favoriții sunt pe ultimul loc în clasament, cu un singur punct obținut în primele patru etape, 1-1 cu U Cluj, în deplasare, fanii alb-roșii sunt optimiști, deoarece jocul echipei pregătite de Ovidiu Burcă a arătat bine în multe momente. Cifrele confirmă spusele tehnicianului de 43 de ani.

"Noi ne dorim un anumit tip de joc. Vrem să controlăm jocul, să avem posesia. Jocul de așteptare nu se potrivește la Dinamo", a precizat antrenorul lui Dinamo, la Prosport.

Dinamo și FC Botoșani caută prima victorie a sezonului în Liga 1. Toate pariurile tale preferate sunt acum pe Betano, cu Bet Builder!
Advertorial
Dinamo și FC Botoșani caută prima victorie a sezonului în Liga 1. Toate pariurile tale preferate sunt acum pe Betano, cu Bet Builder!

Potrivit statisticilor furnizate de platforma de analiză fotbalistică Wyscout, jucătorii alb-roșii chiar încearcă să aplice în timpul meciurilor ceea ce se lucrează la antrenamente.

După primele 4 etape, Dinamo era pe locul 6 la capitolul "pase", cu un total de 1.825, medie de 409,6/meci, dintre care 85,8% precise.

Cea mai bună conexiune cu mingea o are campioana Farul, cu un total de 2.097 de pase, medie 459,2/meci, cu o un procentaj de reușită de 82,27%. Înaintea lui Dinamo la acest capitol mai erau Poli Iași, Rapid, Universitatea Craiova și FCSB.

Dinamo a dat cele mai puține pase lungi

Un alt aspect care arată că Ovidiu Burcă pune mare accent pe jocul combinativ și pe o construcție elaborată îl constituie faptul că Dinamo a uzitat, până acum, de cele mai puține pase lungi dintre echipele din Liga 1. 

În total 158, medie de 34,46/meci, dintre care 55,7% au ajuns la destinatar. Topul echipelor care joacă mult "minge lungă și pe a doua" este condus de Poli Iași (242), UTA (230) și Petrolul (229).

Dinamo este peste FCSB la pase inteligente și la pase filtrante

Fotbaliștii nou-promovatei s-au remarcat, în mod special, prin acuratețea "paselor inteligente". Din 13 (2,92/meci) 53,8% au fost reușite. Cele mai multe în dreptul mijlocașilor Neluțu Roșu și Dani Iglesias, cu 5, respectiv 3.

Pasa inteligentă este considerată pasa creativă și penetrantă care încearcă să depășească liniile defensive ale adversarilor pentru a obține un avantaj semnificativ în atac.

La acest capitol, Dinamo este urmată de FCSB, care are 20 de pase inteligente, însă numai 35% au fost reușite.

Dinamo este la mijlocul clasamentului când vine vorba de "pase filtrante", cu 27 de încercări (6,06/meci), 44,4% precise. Peste Rapid, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi.

Pasa filtrantă este pasa în adâncime menită să elimine cât mai mulți adversari și să faciliteze recepția balonului de către un coechipier, în spatele compartimentului defensiv advers.

Dinamo are cele mai puține pase în treimea adversă

"Câinii" stau destul de bine și la "rata paselor", cu 14,6 pase pe minut, locul 6, la egalitate cu FC Voluntari și Farul. Doar FCSB (15,9) și Poli Iași (14,9) au parametri superiori.

Problema lui Dinamo este că, deși controlează destul de bine de minge, are cele mai puține pase în treimea de teren adversă, doar 162 (36,36/meci, 66% precise).

Dinamo suferă la finalizare: două goluri marcate din 34 de șuturi

Echipa lui Ovidiu Burcă suferă mult la finalizare. Din cele 34 de șuturi expediate spre poartă, alb-roșiii au marcat doar două goluri, prin Gregorio, în derby-ul cu FCSB (1-3), și Politic, cu U Cluj (1-1). Doar Oțelul (30 de șuturi) și UTA (25) au periclitat porțile adverse mai puțin decât Dinamo în primele patru etape de campionat.

Dinamo a luat 8 goluri din 59 de șuturi

În schimb, adversarii lui Dinamo au tras 59 de șuturi și au marcat 8 goluri: 0-2 cu Universitatea Craiova, 1-2 cu FCSB, 0-3 cu Sepsi, 1-1 cu U Cluj. Paradoxal, oarecum, ținând cont că roș-albii sunt pe locul 3 la capitolul dueluri defensive câștigate și pe 4 la tacklinguri și interceptări.

60 de centrăriau dat jucătorii lui Dinamno în primele patru runde: 34 din dreapta, 26 din stânga. Locul 4 după Sepsi (70), Rapid (65), Petrolul (62)

VIDEO. Ovidiu Burcă, conferință înaintea partidei cu FC Botoșani: „Un meci mai greu decât pare la prima vedere”

Citește și alte articole despre Dinamo:

Anunțul așteptat de toți fanii lui Dinamo » Când revine Ghezali pe teren

Burcă îi răspunde lui Iftime, înainte de Dinamo - FC Botoșani: „A pus mai multă presiune pe echipa lui decât pe noi”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
albu
albu  •  14 August 2023, 07:45

Joc estetic dar ineficient

paolo13
paolo13  •  14 August 2023, 06:05

Sa tot retrogradezi cu cifrele astea potop...

istet10
istet10  •  14 August 2023, 01:23
Postat de Dragos_slc9 pe 13 August 2023, 22:12

Domnule Ovidiu Burcă, să rămâneți 30 de ani la Dinamo... un antrenor cu coloană vertebrală! Baftă multă! Cu tot respectul, felicitări pentru munca depusă!

Si Dinamo pe acelasi loc tot timp de 30 de ani!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează