FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Patronul CS U Craiova, copy-paste Gigi Becali » Mihai Rotaru, acuzat și el de DNA

Articol de , , - Publicat sambata, 22 februarie 2020 09:15

Unul dintre cluburile care n-a avut relații de transferuri cu FCSB și banii lui Becali este CS Universitatea Craiova, unde patron e Mihai Rotaru, acuzat și el de DNA pentru același gen de fapte pentru care Gigi riscă din nou să fie condamnat: despăgubire frauduloasă.

Craiova n-a fost pe lista prietenilor lui Becali. Nici măcar din perspectiva transferurilor. Deși și-a dorit mereu în ultimii ani fotbaliști din Bănie, Băluță, Mitriță, Ivan, Mateiu, Bancu, Vătăjelu fiind exemple în acest sens, trupa din Bănie s-a ținut departe de ofertele amețitoare ale lui Becali.

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Mihai Rotaru, acuzat în trecut de DNA

Singurul fotbalist adus de FCSB de la Craiova a fost portarul Andrei Vlad, pe care CS U a fost nevoită să-l cedeze fiindcă altfel l-ar fi pierdut gratis, iar până la urmă s-a ales cu 400.000 de euro. Gruparea craioveană are în frunte un patron care s-a confruntat și încă se mai confruntă și el cu același gen de probleme pe care le are Becali acum. 

În vara lui 2016, DNA trimitea în judecată un dosar în care era implicat, pe lângă foștii deputați Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, și Mihai Rotaru, iar speța era despăgubirea actualului patron al lui CSU de către ANRP pentru un teren supraevaluat cu aproape 100 de milioane de lei.

Procurorii DNA au descris în rechizitoriul pe care l-au întocmit schema, care seamănă izbitor cu cea din cazul Gigi Becali&Vasile Geambazi: în 2009, Mihai Rotaru a cumpărat cu 750.000 euro drepturile litigioase pe care o persoană le deţinea asupra unui teren de peste 60.000 de metri pătrați, în Piteşti.

Persoana respectivă a vândut terenul după ce nu reușise să obțină proprietățile deși se judecase timp de un deceniu. După doar câteva luni, la 17 iunie 2010, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Gabor Attila Marko, membri în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, au aprobat în regim de urgenţă raportul de evaluare prin care terenul respectiv a fost evaluat la aproape 110.000.000 lei, sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.

Terenul în cauză a fost supraevaluat, potrivit anchetatorilor, cu aproape 100 de milioane de lei, de circa 10 ori faţă de preţul real, sumă cu care Ministerul Finanţelor Publice a hotărât să se constituie parte civilă.

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Alt dosar în 2017

Mihai Rotaru a fost nevoit să se prezinte la sediul DNA și în 2017. Motivul a fost tot un dosar în care procurorii anchetează retrocedările ilegale de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Pe lângă Rotaru, a mai fost interogat de DNA și Horia Georgescu, fost membru în comisia ANRP.

La vremea respectivă, Digi24 anunța că procurorii vizau 3 terenuri din Bistrița-Năsăud, care fuseseră supraevaluate, iar beneficiarii ar fi fost Mihai Rotaru și o rudă a acestuia. Prejudiciul în acest caz ar fi de aproape 20 de milioane de euro.

2014e anul în care CS U Craiova a promovat în Liga 1

13,2 milioane de euroera datoria pe care o înregistra CSU Craiova în raportul financiar contabil la 31 decembrie 2018, mare parte din această sumă fiind, de fapt, creanța patronului Mihai Rotaru pentru sumele pe care le-a cheltuit cu clubul

VEZI ȘI:

FCSB // EXCLUSIV Au finanțat jumătate din Liga 1! Banii primiți din „despăgubirea frauduloasă” de Gigi Becali și Vasile Geambazi cheltuiți pe transferurile de la FCSB

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
110146613198286
Gabi Simon  •  23 Februarie 2020, 18:46

Presa de ;a Gazeta nu au altceva de facut cum sa scoata *** la supratafata si altor persoabe care sunt umplicate direct cu fariseul ala de ***,care numai gura e de el cu trupa lui de oieri Rusine sa va fie oanebu de nimic

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ovialex23
ovialex23  •  23 Februarie 2020, 09:58

Iar "Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Gabor Attila Marko" care brusc au aprobat, fara vreo cercetare amanuntita, in regim de urgenta (dupa 10 ani te taraganare) de ce nu sunt anchetati? Sare-n ochi ca au fost mituiti. Din aceleasi comisii de despagubiri a fost si fostul sot al Elenei Udrea, nea COCOS! Toti sefii de guverne care s-au perindat de-a lungul anilor stiau de hotiile de la "despagubiri", indiferent ca erau psd-isti, pnl-isti, pd-isti, pntd-isti plus ajutoarele lor din partidele mai mici precum UDMR, . N-am auzit pina acum nici unul din comisiile astea anchetat pina acum. Pai acolo, ca membru in comisie, intr-un an iti faci avere pentru trei generatii de urmasi! Va dati seama ce vinate sunt joburile alea! Si toti banii astia sunt din banii publici. Ai mei si ai vostri.

mihneadds
mihneadds  •  22 Februarie 2020, 21:29

O incercare penibila de a stramuta atentia de la Mititelu si grupul lui infractional. De ala de ce nu spuneti niciodata nimic?

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close