FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Anton și Răuță, captivi la Dinamo » Detaliile procesului + când speră că vor deveni liberi

Paul Anton (dreapta) mai are de așteptat până va putea părăsi Dinamo
Paul Anton (dreapta) mai are de așteptat până va putea părăsi Dinamo

Articol de , - Publicat vineri, 16 iulie 2021 08:30 / Actualizat vineri, 16 iulie 2021 09:37

Paul Anton (30 de ani) și Alexandru Răuță (29) au depus memorii pentru rezilierea contractelor cu Dinamo, însă ei mai rămân legați de club din cauza procedurilor care durează. 

De la Dinamo e greu de scăpat dacă ești jucător român. Lunile trecute cu salarii neplătite constituie un motiv pentru anularea contractelor, dar rezilierea nu e atât de simplă în realitate.

Paul Anton și Alexandru Răuță, captivi la Dinamo!

Paul Anton și Alexandru Răuță vor mai rămâne legați de societate încă o lună și jumătate. Nici unul dintre ei nu a mai fost plătit în ultimele trei luni și ambii au urmat pașii pe care-i stabilește regulamentul.

Au notificat clubul când s-au împlinit 60 de zile de neplată, nu au încasat salariile nici în următoarele 15 zile și apoi au deschis procese pentru a deveni liberi.

Anton și Răuță vor putea pleca prin septembrie

Cazurile au avut primul termen miercuri în Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor. Procedura prin care un fotbalist român poate să rupă un contract oricum nu e rapidă, Dinamo a mai tergiversat-o un pic printr-un artificiu.

Clubul a solicitat și a obținut amânarea până la următoarea ședință a Camerei. Argumentul: administratorul judiciar al societății a fost numit de curând și nu a avut timp pentru pregătirea procesului.

Anton și Răuță au toate șansele să câștige litigiile și să scape din Ștefan cel Mare, doar că va mai dura. Reprezentanții lor estimează că peste o lună va exista un prim verdict. Ar urma recursul, deci încă două săptămâni. Pe la începutul lunii septembrie vor înceta să mai fie dinamoviști Paul și Alex și atunci vor putea semna acorduri cu alte cluburi.

Perioada de transferări durează până pe 6 septembrie, dar Anton și Răuță vor reprezenta cazuri speciale, ei vor putea să fie legitimați în alte cluburi și după termenul acesta. Cine a deschis procese pentru rezilierea contractelor înainte de închiderea ferestrei pentru mercato are dreptul să se transfere, liber, și după închidere.

50 de meciuria jucat Răuță în campionat pentru Dinamo în două sezone. Mijlocaș defensiv, el are 29 de ani și încă nu a marcat niciun gol în Liga 1 în toată cariera

30 de partide și 5 goluria adunat Anton pentru „câini” în sezonul trecut, în care el a fost unul dintre oamenii cei mai importanți în lupta pentru evitarea retrogradării. Paul are 30 de ani și a semnat cu Dinamo în vara anului trecut, pentru un salariu de 18.000 de euro lunar

Pentru străini e mai simplu

Românii rămân prinși la cluburi pentru mai mult timp, chiar dacă nu sunt plătiți. Jucătorii străini sunt tratați altfel, ei pot să rupă contractele singuri și să pornească procese direct la FIFA, așa cum au procedat mulți dintre cei care au plecat de la Dinamo în ultima vreme. 

Puljic doar a anunțat că pleacă și a doua zi a și părăsit Bucureștiul. FIFA le oferă imediat dreptul de a semna acorduri cu cluburi noi, iar litigiile cu Dinamo continuă în comisiile federației internaționale.

VIDEO. Andrei Radu, despre situația de la Dinamo: „Vă dați seama că e trist, nu am primit banii de 5 luni”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

„Banii intră în seara asta!” » Anunțul momentului la Dinamo

Surpriză la antrenamentul lui Dinamo: cine e tehnicianul prezent la Săftica pentru a-l ajuta pe Dario Bonetti

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  17 Iulie 2021, 16:52

sa plece epavele astea ce era sa ne bage in B

cneius
cneius  •  17 Iulie 2021, 14:33

Sclavia la romani. Strainii de ce merg la FIFA si nu la UEFA ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valyomanyd
valyomanyd  •  16 Iulie 2021, 13:13
Postat de kortez pe 16 Iulie 2021, 09:48

Niste tolomaci dedebistii astia. Fac cum au facut cu Fabbrini si or sa o ia in mana si acum. Lasa-l ba sa plece daca nu mai vrea la tine ca oricum o sa joace la misto de acum in colo, cam cum face si Tanase la FCSB

De ce sa plece bre daca mai are contract ,plus ca ieri i-au mai virat un salariu...P.s.Nenea Craitoiu, mai baga o fisa !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează