FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Paul Papp trece în centru! » Cum se schimbă Steaua după plecările lui Lucian Sînmărtean şi Lukasz Szukala

Locul lui Szukala (dreapta) în centrul apărării Stelei va fi luat de Papp (stînga)
Locul lui Szukala (dreapta) în centrul apărării Stelei va fi luat de Papp (stînga)

Articol de - Publicat marti, 06 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 05 ianuarie 2015 21:26

Înlocuitorul lui Szukala în defensivă va fi fotbalistul pe care Steaua l-a cumpărat definitiv de la Chievo pentru 500.000 de euro în toamna trecută.

Ce va face Steaua fără Sînmărtean şi Szukala? Dacă în privinţa primului, există variante mai multe chiar în cadrul lotului, unde Stanciu, Iancu şi chiar Tănase ar putea evolua ca mijlocaş central, ca înlocuitor al stoperului polonez e o singură soluţie: Paul Papp. E fotbalistul pe care campioana a decis să-l ia definitiv de la Chievo în urmă cu cîteva luni, achitînd 500.000 de euro.

Papp va face cuplu în centrul defensivei cu Varela, în timp ce ca fundaş dreapta, dacă nu se va aduce nici un fotbalist nou, titularul se va alege între Rîpă şi Luchin.

E foarte posibil însă ca pînă la vară, atunci cînd Steaua va intra în preliminariile Champions League, dacă va cîştiga campionatul, să fie aduşi şi alţi fotbalişti, care să fie alternative pentru Szukala şi Sînmărtean.

Teixeira e un fotbalist pe care Gigi Becali l-a dorit mereu în ultimii ani şi, în cazul în care va rămîne liber de contract, din  cauza problemelor de la Petrolul, atunci patronul Stelei îi va face o propunere.

Szukala, salariu şocant
Ieri dimineaţă, Piţurcă l-a convins şi pe stoperul polonez să accepte oferta saudiţilor. Informaţia, ca şi cea referitoare la Sînmărtean, a fost oferită în premieră de ediţia online a Gazetei Sporturilor. Salariul pe care Szukala îl va avea la Al Ittihad e unul colosal: 1,8 milioane de dolari pe sezon, adică 1,5 milioane de euro. Cum Lukasz a semnat pe 2 ani, începînd din vară, rezultă că se va baza pe un venit sigur de 3 milioane de euro pînă în iunie 2017!

"Şi selecţionerul mi-a zis să plec"
Szukala a povestit la DigiSport că l-a sunat pe Adam Nawalka, selecţionerul Poloniei, ca să-i povestească despre oferta de la Al Ittihad: "Normal, şi lui i-ar fi plăcut să mă vadă în continuare în Europa, în Champions League. Dar am fost sincer, i-am zis exact cifrele, despre cîţi bani e vorba".

Fundaşul a descris şi reacţia selecţionerului: "Mi-a zis că pot merge în Arabia Saudită, fiindcă el mă cunoaşte foarte bine şi mă va chema în continuare". Polonia e lider în grupa preliminară pentru Euro, cu 10 puncte, 3 peste Germania, Scoţia şi Irlanda, următoarele trei clasate.

Piţi a luat crema Anchetei GSP :)
Întîmplător sau nu, fotbaliştii pe care Victor Piţurcă i-a ofertat şi i-a şi convins să semneze cu echipa pe care el o antrenează sînt fix cei care au cîştigat, în mod clar, în ancheta Gazetei Sporturilor pe anul 2014.

Rezultatele au fost publicate de ziar pe 22 decembrie, Sînmărtean cîştigînd titlul de fotbalistul român al anului, în faţa lui Keşeru şi Raţ, iar Szukala a ieşit străinul anului, peste Arlauskis şi Teixeira.

Cum va arăta Steaua fără cei doi
Arlauskis - Luchin (Rîpă), Papp, Varela, Filip - Prepeliţă, Bourceanu - Chipciu, Rusescu, Tănase - Keşeru

5 jucători, în afară de Sînmărtean şi Szukala, au intrat în ultimele 6 luni de contract: Arlauskis, Latovlevici, Bourceanu, Prepeliţă şi Rusescu; doar în privinţa ultimului, clubul are o opţiune de cumpărare definitivă, contra 1,5 milioane euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
gabrita
gabrita  •  06 Ianuarie 2015, 13:00

Cu papp fundas central, meciurile stelei vor avea si parti de comedie pt ca saracul paul este oribil.

respect2014
respect2014  •  06 Ianuarie 2015, 12:27
Postat de serjentul_dinamovist pe 06 Ianuarie 2015, 11:02

bai ia nu va mai certati aici pentru gramatica ca asta nui sait de limba romana.da? ca va ia mama dracului imediat.pai noi la scoala am invatat sa folosim pulanul si atat,neau spus ca nu trebie sa si gandim.si suntem si dinamovisti de mici,ne trag astia in fiecare luna din salar.noi suntem dinamo,au au au

ai vrut sa fii ironic? sa faci o gluma? mai incearca, asta nu ti-a iesit!

serjentul_dinamovist
serjentul_dinamovist  •  06 Ianuarie 2015, 11:02
Postat de beca_gigi pe 06 Ianuarie 2015, 10:47

Scuze pentru scapare. Am scris: Deci, atunci erau .... este o aberatie din punct de vedere logic. Am vrut sa scriu: Deci , acum erau .... este o aberatie din punct de vedere logic. Eu imi recunosc greselile si imi cer scuze de fiecare data. Asa ar trebui si altii sa faca!

bai ia nu va mai certati aici pentru gramatica ca asta nui sait de limba romana.da? ca va ia mama dracului imediat.pai noi la scoala am invatat sa folosim pulanul si atat,neau spus ca nu trebie sa si gandim.si suntem si dinamovisti de mici,ne trag astia in fiecare luna din salar.noi suntem dinamo,au au au

Vezi toate comentariile (18)
Comentează